banner69

SEÇ Turizm 3 Maraton teslim aldı, filoda Temsa sayısı 33 oldu

banner113

Şehirlerarası yolcu taşımacılığının önde gelen firmalarından Seç Turizm, filosuna 3 adet Maraton kattı. Seç Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Konukoğlu, filolarındaki Temsa araç sayısının yeni yatırımla birlikte 33 adede ulaştığını söyledi.

banner114
SEÇ Turizm 3 Maraton teslim aldı, filoda Temsa sayısı 33 oldu

RÖP: ERKAN YILMAZ

1972 yılında Saip Konukoğlu tarafından kurulan ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında 52’inci yılını geride bırakmaya hazırlanan köklü şirket Seç Turizm, yeni otobüs yatırımlarıyla filosunu büyütmeye devam ediyor. Seç Turizm, geçen hafta Adana’da düzenlenen törenle 3 Temsa Maraton aracı filosuna kattı. Otobüsler, Temsa Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat ve Mapar Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Ender Keskin tarafından Seç Turizm Yönetim Kurulu Üyeleri Settar Konukoğlu ve Saip Konukoğlu’na teslim edildi. 

Seç Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Konukoğlu ile otobüs yatırımları ve sektördeki mevcut duruma yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Filodaki Temsa sayısı 33 oldu

Seç Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Konukoğlu, yeni yatırımla birlikte filolarındaki Temsa otobüs sayısının 33 adede ulaştığını açıklayarak, “İlk Temsa Maraton yatırımımızı 2020 yılında yapmıştık, son teslimatla beraber 4 senede Temsa’dan 33 araç teslim almış olduk” dedi. 

Temsa Maraton tercihi 

Ömer Konukoğlu, Temsa Maraton tercihlerini de şu şekilde açıkladı: “Takas imkanının avantajlı olması, yakıt tüketiminin düşük, araçların koltuk konforunun iyi olması ve bagajlarının genişliği tercihimizdeki temel etkenlerdir.”

Sezondan umutluyuz

Sezondan umutlu olduklarını aktaran Ömer Konukoğlu, “Ramazan ayı, yolcu talebi anlamında çok düşük geçiyor. Ramazan ayında yolcu düşüşü olurdu ama biz böyle bir Ramazan ayı daha önce hiç yaşamadık. Gözlemlerimize göre sadece ulaşım tarafında değil bütün hizmet sektörleri de aynı durumdan müzdarip. Ekonomik şartlar maalesef çok ağırlaştı. Maliyetler çok yükseldi.

Bizde asgari ücretle çalışan kimse yok. Kaptanlar da iyi maaş alıyor. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılma ihtimali var. Bu nedenle bayrama yönelik talep yüksek. Akaryakıta gelen son zamlardan sonra bayram döneminde fiyatların biraz daha yükselmesini öngörüyorum. 

Yatırım planlarımızda 10 adet de Travego yatırımı var

Yönetim olarak 2024 ve 2025 yılı içinde 10 adet Mercedes Travego yatırımı planladıklarını belirten Konukoğlu, “52 yıllık köklü bir geçmişe sahibiz. Filomuza geleceğin teknolojik otobüslerini katarak, kıymetli yolcularımıza her zaman en üst kalitede hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda da 2024 ve 2025 yılı içinde 10 adet Mercedes Benz Travego yatırımı yapmayı planlıyoruz. 4 adet Travego aracımızı çok yakında teslim alıyoruz. Üstün güvenlik donanımları, ikinci el değeri ve işletme maliyetleriyle Mercedes Benz Travego araçlarımız ile kalite standartlarımızı yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Seç Turizm’de çalışmak prestij 

Sektördeki kaptan sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çeken Konukoğlu, “Biz de bu sorunu yaşıyoruz. Ama Seç Turizm’in önemli bir özelliği de çok tecrübeli kaptanlara sahip olmasıdır. Yıllardan beri de durum bu şekildedir. Ayrıca bir kaptan, muavin ‘nerede çalışıyorsun’ sorusuna, ‘Seç Turizm’ dediğinde, karşısındakinin tepkisi, “Seç Turizm’de mi, çok iyi” şeklinde oluyor. Seç Turizm’de çalışmak aynı zamanda bir prestij olarak görülüyor. 

Disiplinli çalışma babamızdan bizlere miras 

Kuruldukları 1972 yılından beri Gaziantep’ten batı şehirlerine yönelik seferler gerçekleştirdiklerini ve bunun da bu şekilde devam edeceğini belirten Ömer Konukoğlu, “5 Mart 1972 tarihinde, babamız sektörün duayeni M. Saip Konukoğlu, 35 yaşında Seç Turizm’i kurdu. 52 yıldır Gaziantep’e ve bölge şehirlere aralıksız hizmet veriyoruz. Rahmetli babam aynı zamanda Gaziantepspor’u Süper Lig’e taşıyan ilk kulüp başkanıydı. Babamız çok disiplinli çalışırdı ve bizden de aynı özveriyi beklerdi. Otobüste birkaç yolcu mu var, yine de seferler hep yapılırdı. Babam, “Oğlum, zarar da edilse otobüs sefere gidecek, çünkü yolcu işini ona göre ayarlamış” derdi. Bugün de aynı anlayışla devam ediyoruz. Bir sepet örülmüş, biz sapından tutarak girdik bu işe ve kardeşlerim, çocuklarım ve yeğenlerimle birlikte elimizden geldiğince devam ettirme gayreti içerisindeyiz. Bu işin kâtipliğini de yaptık, ilk seferimizden hemen önce otogara geldik, tatil, hafta sonu, bayram demeden işimizin başında olduk. Son araba kalkana kadar birimiz mutlaka otogarda oluruz. ■

Seç Turizm’e Maraton araçlarımız hayırlı olsun

Temsa Bölge Satış Yöneticisi İlker Canbolat da Seç Turizm ile 2020 yılından beri iyi bir işbirliği içinde olduklarını ve filolarındaki Temsa sayısının 33 adede ulaştığını belirterek, “Yeni Maraton araçlarımızın firmaya hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159