banner69

Seferleri dolu yapmadığımız takdirde maliyetleri karşılama şansımız yok

banner113

Niğde Aydoğanlar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydoğan, “Şu anda İstanbul-Niğde arasında gidiş-geliş maliyetimiz 16-17 bin TL civarında. Seferlerin karşılıklı şekilde dolu olması önem kazandı yoksa bu maliyetleri karşılama şansınız yok. Şu anda bilet fiyatlarımız 320 TL civarında. Bu bilet fiyatları da yeterli değil ama vatandaşın durumu da belli. Sektörün rekabet yapacak hali kalmadı. Onun için haksız ve yıkıcı rekabet olmayacaktır” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 24.05.2022, 16:31 24.05.2022, 16:34 Erkan YILMAZ
Seferleri dolu yapmadığımız takdirde maliyetleri karşılama şansımız yok

ÖZEL RÖPORTAJ/ Erkan YILMAZ

2004 yılından beri şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Niğde Aydoğanlar Turizm filosunu 4 adet Maraton VIP ile güçlendirmenin mutluluğunu yaşadı. Niğde Aydoğanlar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydoğan sektörün mevcut durumu ve sezona yönelik beklentilerini Taşıma Dünyası’na açıkladı.

Umduğumuzdan hareketliydi

Ramazan Bayramı’nda beklentilerinin de üzerinde bir hareketlilik yaşadıklarını belirten Murat Aydoğan, “Doğrusu bu kadar hareketli olur diye beklemiyorduk.Umduğumuzun 3-4 katı bir hareketlilik oldu. Öncekibayramlar kadar yoğun değildi, ama dolu gittik, dolu geldik. Şu anda İstanbul-Niğde arasında gidiş-geliş maliyetimiz 16-17 bin TL civarında. Seferlerin karşılıklı şekilde dolu olması önem kazandı yoksa bu maliyetleri karşılama şansınız yok. Şu anda bilet fiyatlarımız 320 TL civarında. Bu bilet fiyatları da yeterli değil ama vatandaşın durumu da belli. Bilet fiyatlarının,Bakanlığın verdiği 450-500 TL. seviyesindeolması gerekiyor. Zam yapamıyoruz, fiyatları minimum seviyede tutmaya çalışıyoruz.Sektörün rekabet yapacak hali kalmadı. Onun için haksız ve yıkıcı rekabet olmayacaktır.Filomuzdaki araçların tamamı özmal. Araç fiyatlarının yükselmesi ile bireysel otobüsçü de kalmadı eskisi gibi. Zor bir sektörde çalışıyoruz. Küçük firmalar arada eziliyor, kayboluyor” dedi.

Sezon beklentimiz yüksek

Sezona yönelik beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Aydoğan, “Ben sezona olumlu bakıyorum. Çok hareketli geçeceğini düşünüyorum. İnsanlar pandemi sürecinde iki yıldır seyahati özledi. Bence bu özlemin de etkisiyle sezon hareketli geçecek. Yeni hatlar da açacağız. Adana’dan Ankara-İstanbul seferlerimiz başlıyor. Kayseri’den de seferlerimiz olacak. En zor dönem pandemi süreciydi, kapalı kaldık, zararımız büyük oldu. Bu dönemin zorluğu ise maliyetlerin çok ağırlaşması... Biz pandemi sürecinde de yine de yatırım yaptık” dedi.

Kaptan, host, hostes bulmakta çok sıkıntı yaşandığını belirten Murat Aydoğan, “Bildiğim kadarıyla herkesaynı sıkıntı içerisinde. Pandemi döneminde otobüsler çalışmadığı için kaptanlar, hostlar başka alanlara yöneldi ve geri dönmediler” dedi.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığının yanı sıra akaryakıt ve inşaat alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Aydoğan, “Otobüsçülüğü biraz daha hobi gibi yapıyoruz. Otobüs tarafı 3’üncü iş konumuna düştü”dedi.

Online bilet satışında tekelleşme yaşandığını vurgulayan Murat Aydoğan, “Bu alanda rekabetin olması aslında sektöre kazanım sağlar. Meslek örgütlerinin bu yönde yürüttükleri çalışmaların başarılı olmasını umuyoruz. Hiçbir zaman tek kalmak iyi değildir. Rekabet olsun” dedi.

Yorumlar (2)
CUMALİ 2 yıl önce
Sakarya dan NİGDE ye bilet fiyatlarını ögrene bilirmiyiz
Zafer ulusoy 2 yıl önce
Otoğarlar otobüslere bedava olmalı oradaki büfeler emenetler yazaneler resturantlar otobüs geldigi için para kazanıyor birde otobüden belediye yüklü miktarda para alıyor
banner117
15
açık
banner159