Tekirdağ Süleymanpaşa Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı

banner113

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Süleymanpaşa ilçesinde önemli bir ihtiyacı giderecek olan Süleymanpaşa Otobüs Terminali düzenlenen açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunuldu. Başkan Albayrak, “Süleymanpaşa Şehirlerarası Otobüs Terminalimizin Yapımında Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyor, Bu projemizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 21.10.2022, 23:04 21.10.2022, 23:40 Erkan YILMAZ
Tekirdağ Süleymanpaşa Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı

Süleymanpaşa ilçesi 2413 Ada / 5 Parselde bulunan Süleymanpaşa Otobüs Terminali 7.728,00 m² inşaat alanından oluşuyor. Bodrum kat, zemin kat ve 1. Kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşan Terminalde, Otogar yönetim ofisleri, 13 adet bilet satış ofisi, 13 adet firma odası, 20 adet şehirlerarası otobüs peronları, restoran, kafeterya ve yemekhane, kavşak izleme merkezi, 24 adet ilçe ve köy minibüs peronları, 31.000 m² açık alan, 9 adet sığınak ve şoför dinlenme odaları, personel soyunma ve duş odaları, yardımcı mekanik ve tesisat alanları, polis, zabıta, güvenlik ve sağlık odası ile 11 adet esnek bölümlenmeye müsait ticari mekanlardan oluşuyor.

Süleymanpaşa Şehirlerarası Otobüs Terminalini hizmete sunmanın gurur ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Otogarlar, ulaşım tesisi olmaktan öte hayatlarımızda yer edinen mekânlardır. Büyük hedeflerle yeni bir hayata yelken açarken, düğünlere ve bayram ziyaretlerine giderken, asker uğurlarken veya seyahat ederken yolumuz otogardan geçer. Otogarlar sıla hasretinin sona erdiği, kavuşmaların yaşandığı, yolcuların molalarda soluklandıkları, esnafların geçimlerini sağladıkları yerlerdir. Otogarlar aynı zamanda yolcuların seyahatlerde yabancısı oldukları şehirlerde ilk adımlarını attıkları, havasını soludukları ve ilk izlenimlerini edindikleri merkezlerdir. İşte bu anlayışla halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek ve kentimizin modern yüzünü yansıtacak bir proje olan Süleymanpaşa Şehirlerarası Otobüs Terminalimizi inşa ettik. Çağımızın son teknolojisine sahip terminalimiz, büyüklük ve işlevselliğinin yanı sıra vatandaşlarımızın çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacakları ve keyifli vakit geçirecekleri sosyal donatılara da sahiptir. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz tesisimizin haricinde iki terminal projemiz daha var. Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminalimiz tamamlanma aşamasında; Marmaraereğlisi Şehirlerarası Otobüs Terminalimizin yapımı da hızla devam ediyor. Süleymanpaşa Şehirlerarası Otobüs Terminalimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu projemizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bu otogar Tekirdağ'a yakıştı

Törende ayrıca Otobüs terminali esnafı adına konuşan İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış, "Tekirdağ’a yakışan modern ve çağdaş bu otogarın şehrimize kazandırılmasında büyük emeği olan Değerli Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a çok teşekkür ediyorum. Yine bu otogarın yapımında, düzenlenmesinde byük katkıları olan UKM Başkanı Erdim beye, daire başkanlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Otogarlar ulaşımın modern bir şekilde hizmet verilmesinin sağlanması için çok önemlidir. Bu yatırımın hem şehrimiz için hem de esnaflarımız için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu otogarı kullanacak olan yolcularımız, çalışanlarımız bu güzel tesiste en iyi hizmeti alıp, her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacaklardır. Yeni otogarımızın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törende Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yüksel ÖzdalErdin Eral, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da konuşma yaparak terminalin Süleymanpaşa’ya ve vatandaşlara hayırlı olması dileğinde bulundular. Süleymanpaşa Otobüs Terminali açılış töreni konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile son buldu.

Süleymanpaşa Otobüs Terminali açılış töreninde Başkan Kadir Albayak’ın yan sıra; Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, otobüs terminali esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159