Venn Turizm 12 adet Travego yatırımıyla 14 Ocak’ta seferlerine başlıyor

Diyarbakır’ın yeni firması Venn Turizm filosuna kattığı 8 adet Mercedes-Benz Travego ile 14 Ocak’tan itibaren seferlerine başlıyor. 12 Ocak’ta filoya 4 adet daha Mercedes Travego katılıyor. Araçların satışını Mercedes-Benz Türk bayii Gelecek Otomotiv gerçekleştirdi. Venn Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Doğmuş, “Venn Turizm ile fiyatta yıkıcı rekabet etmeye değil, hizmet süreçlerine farklılık ve kalite getirmeye geliyoruz. Venn Turizm’in Norveç dilinde anlamı ‘Arkadaş’, Zaza dilinde ise ‘Dur’. Bölgemizde biz diğer firmalara “Dur Arkadaş Venn Turizm geliyor” diyeceğiz” diye konuştu.

banner114
ŞEHİRLERARASI 09.01.2023, 12:53 09.01.2023, 13:21 Erkan YILMAZ
Venn Turizm 12 adet Travego yatırımıyla 14 Ocak’ta seferlerine başlıyor

Özel Haber-Erkan YILMAZ

34 yıldır sektörün içinde yönetici olarak yer alan Şaban Doğmuş, Venn Turizm ile sektördeki yolculuğunda yeni bir adım atıyor. Venn Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Doğmuş, yeni firması Venn Turizm ile hedeflerini, yeni yatırımlarını Taşıma Dünyası ile paylaştı.

34 yıllık sektördeki çalışma sürecinin tamamının Öz Diyarbakır Turizm’de geçtiğini aktararak açıklamalarına başlayan Şaban Doğmuş, “Öz Diyarbakır Turizm’de 1986’da emanetçi olarak başladım. Daha sonra katip oldum. Sonraki süreç müdür yardımcısı, müdür ve 12 yıl kadar da genel müdür olarak devam etti. 34 yıllık sürece baktığımda ise hizmeti, kaliteyi Öz Diyarbakır Turizm’de öğrendim. Bu sektörle ilgili öğrenmediğim bir şey kalmadı. Çekirdekten yetişmenin avantajını elde ettim. Sonrasında ise yaşanan anlaşmazlık sonrasında 2020 Ekim ayında ayrıldım. Ayrılığın ardından ‘firma kuralım’ düşüncesi oluştu ve kardeşlerim ile bu yolculuğa çıkmaya karar verdik. Allah kısmet etti, araçlarımızı aldık ve dostlarımızın da sayesinde 14 Ocak 2023 itibariyle seferlerimize başlıyoruz. İlk etapta Diyarbakır’dan Ankara, İstanbul, Konya, Afyonkarahisar, Uşak, İzmir, Adana, Mersin, Antalya-Alanya seferlerimiz olacak. Ankara’dan da Eskişehir, Bursa, Yalova seferlerimiz olacak. Filo genişledikçe Hatay seferini de planlıyoruz” dedi.

12 Mercedes otobüs yatırımı

İlk etapta 8 adet Mercedes-Benz Tourismo otobüsü filolarına kattıklarını belirten Şaban Doğmuş, “12 Ocak 2023 itibariyle filomuzdaki Mercedes otobüs sayısı 12 olacak. Ben yeni yatırım sürecinde en iyi tercihin Mercedes olduğuna inandım ve bundan sonraki süreçte de Mercedes’ten başkası olmaz. Mercedes’ten şaşmam. 34 yıllık sürecimde Mercedes araçların nasıl farklılık ve kalite oluşturduğunu gözlemledim. Ayrıca satış sonrası süreçlerin hizmetin devamlılığı açısından da önemi büyük. Bölgemizde Mercedes’in yetkili servis ve yedek parça konusunda çok iyi bir altyapısı var. Bu yüzden özmal araçlarda tercihimiz hep Mercedes yönünde olacak. Elbette yine 2023 yılı içerisinde 6 adet Mercedes otobüs yatırım planımız var. Ama önce 3-4 aylık sürece bir bakalım istiyoruz. Taşlar yerine otursun. Ondan sonra planları daha sağlıklı şekilde oluştururuz. Kiralık araç çalıştırma noktasında ise 2020 model ve sonrasında araç olursa birlikte çalışabiliriz” dedi.

Gelecek Otomotiv ile işbirliğinden memnunuz

Gelecek Otomotiv ile yöneticilik sürecinde de çok iyi işbirlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Şaban Doğmuş, “Satış Müdürü Cüney Ergün ile uzun süredir tanışıyoruz. Çok iyi bir iletişimimiz var. Kendisini çok seviyoruz. Bu alışverişi onun dışında bir kimseyle yapmayı da hiç düşünmedim. Bundan sonraki süreçte de işbirliğimiz yine Gelecek Otomotiv ile olacak” dedi.

“Dur Arkadaş Venn Turizm” geliyor

Diyarbakır merkezli 9’uncu firma olacaklarını belirten Şaban Doğmuş Venn Turizm’in adının anlamını da şu şekilde açıkladı: Venn Norveç dilinde ‘Arkadaş’ anlamına geliyor. Zazaca da ise ‘Dur’ anlamına geliyor. Biz diğer firmalara yeni firmamız ile Allahın izniyle ‘Dur Arkadaş Venn Turizm geliyor’ diyeceğiz. 8 firmanın 3-4 kadarı çok aktif şekilde yeni araçlarla hizmet veriyor. Diğer firmaların araç filosu 2012-2013 model araçlardan oluşuyor. Artık filonuzu yenileme süreçlerinde adımlar atamazsanız yolcunun da tercihi değişir. Eski araçların bakım ve onarım maliyetleri de kazancı büyük oranda düşürüyor. Bunun için de son model araçlarla hizmet veriyor olmak önemli bir kazanım olacak” dedi.

Hizmet süreçlerine farklılık getireceğiz

Venn Turizm’in kuruluş anlayışının diğer firmalarla fiyatta yıkıcı rekabet üzerine olmayacağını da vurgulayan Şaban Doğmuş, “Şu an Diyarbakır-İstanbul bilet fiyatı 500 TL. Yazın bu rakam 650 TL’ydi. Tahminin ‘Venn Turizm geliyor’ diyerek fiyatlar bir ölçüde geri çekildi. Ama biz kesinlikle bu anlayış ile yola çıkmıyoruz. Ben hizmette oluşturacağımız farkllık ile rekabette öne çıkacağız. Yazıhanelerimize gelen yolcu daha bilet alırken hizmet kalitesinin farklılığını görebilecek. Bu anlayış ile yüksek konfor yazıhanelerimizde başlayacak. Diyarbakır’dan bütün seferlerimizde host porsenelin yanısıra muavinlerimiz de yer alacak. Sektörümüzde eskiden olduğu gibi yeni kaptanların yetişmesine katkı sağlayacağız. Geleceğin şoförleri onlar olsun. Bugün sektördeki yetişmiş kaptan sıkıntısının temelinde muavinliğin kaldırılması var. İkramlarda yolcumuzun beklediği çeşitlilik olacak. Araçlarımızın Mercedes ve son model olması da seyahat konforunu ve güvenliğini en üst düzeye taşıyacak” dedi.

2023, 2022’den daha iyi olacak

Otobüsçülerin kazançlı bir yılı geride bıraktığını da belirten Şaban Doğmuş, “2020 Ekim ayından beri firmamızın kurma planlarını oluştururken sektördeki gelişimi de çok iyi takip ettim. 2022’de çok yoğun bir hareketlilik oldu. 2023’deki hareketliliğin 2022’den de daha yüksek olacağını düşünüyorum. Seçimlerin de bir yolcu hareketliliği oluşturacağını düşünüyorum. Havayolunda günlük 13-14 olan sefer sayısı 3’e kadar düştü. Bu da otobüsle taşımacılık için bir avantaj oluşturuyor. Bölgemizde turizm anlamında da ciddi bir hareketlilik var. Bizde ileride D2 belgesi ile turizm tarafında da hizmet verebiliriz” diye konuştu.

Venn Turizm’e başarılar ve bol kazançlar diliyoruz

Gelecek Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Cüneyt Ergün, Venn Turizm’in sektör yolculuğunun ve yeni yatırımlarının hayırlı olmasını dilediklerini belirterek, “Sayın Şaban Doğmuş ile uzun süredir tanışıklığımız var. Yönetici olarak çok başarılı geçen sürecin ardından şimdi firma sahibi olarak yeni bir yolculuğa başlıyor. Venn Turizm’in bu süreçte başarılı olmasını ve bol kazançlar elde etmesini diliyoruz. Venn Turizm’in bu yolculukta tercihinin de Mercedes olmasından mutluyuz. İşbirliğimiz ilk etapta 12 adetlik bir otobüs şeklinde oldu. 2023 yılında da yeni işbirlikleri yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (3)
Turgay öksüzler 1 yıl önce
Yolunuz açık olsun Allah kaza bela vermesin inşAllah abim hayırlı olsun hayırlı işleriniz bereketli olsun
Veysi aktaş 8 ay önce
Yeni bir firma olması nedeniyle denenerek tecrübe edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim beş kişilik bursa biletimizi aldık inşAllah memnun kalırız rekabetin kaliteli hizmette olduğunu düşünüyorum
Ersin 5 ay önce
Öncelikle hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin inşAllah.Geçen hafta Yalova dan Adana'ya Firma ismini söyleyeyim Seç turizmden bilet aldım.Aslında sizden almayı düşündüm yeni bir firma nasıl necidir derken terettüt ettim gene seçten aldım.Çünkü yıllardır seç ile gittik geldik.Ama eşimi araca bindirdiğimde aracın içinde mavinmi kim olduğunu bilmiyom bilet kontrolü yapan kişi sigara ile işini yapıyordu.İşte Ogün bizim için seç bitti.Fiyatınız diğer firmalara göre biraz pahalı ama gerçekten personel iyi ve cana yakınsa hiç sorun değil.Yarın Adana dan yalovaya venn turizmden ilk biletimizi aldım ve ilk deneyimi görelim.Ondan sonra yorumda paylaşım yaparım.Sizi biraz internette araştırdım Diyarbakır firmasında yıllarca çalışmanız olmuş bu yüzden yarınki seyehatta rahat edeceğimizi ümit ediyorum.
banner117
15
açık
banner159