banner69

7-8 bin dolayında aktif olmayan plaka sektörün sahiplerine gelecek

banner113

İTO 22. Nolu Meslek Komitesi Üyesi ve İSTAB Başkanı Turgay Gül: Biz 4 sene önce yola çıkarken “Plaka Tahdidi İçin Geliyoruz” Mottosu ile yola çıkmıştık. Bu hedefin gerçekleşmesinde sektör bir bütün olarak katkı sağladı. Şirket, esnaf ayrı gayrı olmamalı . Daha önce farklı uygulamalar olabilir ama sektörde bir bütün olma zamanı. Bu şekilde olmaz ise iki tarafın da zararına olur. Şimdi İTO’da yapılacak 9 Kasım seçimleri için "Sektörümüz İçin Hep Birlikte" Mottosuyla yola çıktık. Öncelikli hedeflerimiz; kademeli saati hayata geçirmek. 7-8 bin dolayında aktif olmayan plakaları sektörün gerçek sahiplerine ulaştırmak. Bu plakalar, esnafa, şirkete gelecek. Bu sektörden ekmek yiyene gelecek. Bambaşka sektörde olup, plakalar artsın diye bekleyenler var. Bu sektörde çalışan, emek harcayan bunun hakkını yiyecek.

banner114
SERVİS TAŞIMA 28.10.2022, 20:42 29.10.2022, 13:16 Erkan YILMAZ
7-8 bin dolayında aktif olmayan plaka sektörün sahiplerine gelecek

İTO.22 Meslek Komitesi ve İSTAB yönetimi üyeleriyle 4’üncü buluşmasını Kartal’da gerçekleştirdi. Toplantıda İTO 22. Nolu Meslek Komitesi Üyesi ve İSTAB Başkanı Turgay Gül bir konuşma yaptı. 4 yılda bir İTO seçimlerinin gerçekleştiğinin bilgisini veren Turgay Gül, “Bu yıl İTO.22 Nolu Meslek Komitesi seçimlerine İSTAB olarak adayız. Sektörün yaşadığı sorunları çözebilmesi için kalabalık ve güçlü olmalıyız. Seçimlerden sonra ilk hedef; tüm üyeler ile iletişim sürecini daha iyi hale getirmek. 22. Komite ile iletişim grubu kuracağız. Biz şirket ve esnafı hiç ayırmadık. 4 sene önce yola çıkarken “Plaka Tahdidi İçin Geliyoruz” Mottosu ile yola çıkmıştık. Bu hedefin gerçekleşmesinde sektör bir bütün olarak katkı sağladı. Şirket, esnaf ayrı gayrı olmamalı . Daha önce farklı uygulamalar olabilir ama şimdi sektörde bir bütün olma zamanı. Bu şekilde olmaz ise iki tarafın da zararına olur” dedi.

En önemli hedefimiz: Kademeli saat 

En önemli hedeflerinin de kademeli saati hayata geçirmek olarak aktaran Turgay Gül, “Bu uygulamanın ülke ekonomisine, bu şehrin trafiğine, herkese faydalı olacağını örnekleriyle anlatıyoruz. Pamukkale Üniversitesi’ne de bir rapor da hazırlattık. Kademeli saati neden istiyoruz? Bizim araçlarımız 1 milyon-1.5 milyon bandına geldi. Sektörün aracını yenileme imkanı kalmadı. Bir veya iki işte çalışarak, ne esnaf aracını değiştirebilir, nede şirket. Bu sektöre yeni bir vizyon katmak lazım. Elimizdeki araçları daha verimli kullanmak için çözümler bulmalıyız. Pandemi döneminde bunu yakalar gibi olduk. Ama koordinasyon zayıftı. Valilikte sunum yaptık. 'Herkes güzel, harika' dedi. Ama kimse elini taşın altına sokmadı. Kamu spotları hazırlayacağız. Bunları tüm iletişim kanallarında yayınlayacağız. Kademeli saatin ne kadar olduğunu tüm ülkeye anlatacağız. Biz 1, 1.5 milyon verip sabah bir servis akşam servis yapmak sürdürülebilir değil” dedi.

Bambaşka sektörde olup plakalar artsın diye bekleyenler var

“7-8 bin dolayında aktif olmayan plaka var” açıklamasını yapan Turgay Gül, “Plakasını bekletenlerden bahsetmiyoruz.  Biz pandemi ile mücadele  elimizde, avucumuzda ne varsa şirketimize, aracımıza harcarken, köşelerinde oturup sektörle alakası olmayan insanlar, plakalarına değer kattı. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu plakalar sektörün sahiplerine gelecek. Esnafa, şirkete gelecek. Bu sektörden ekmek yiyene gelecek. Bambaşka sektörde olup, plakalar artsın diye bekleyenler var. Bu sektörde çalışan, emek harcayan bunun hakkını yiyecek. Buradan bir para kazanılacaksa bu sektörde olanlar kazanacak. Pandemi de evini satıp, şirkete koyan insanları biliyorum. Bunun için de dışarda bekleyen bu plakaların sektöre kazandırılması için çaba göstereceğiz. Bunun karşısında duranlar var. Nedenini bilmiyorum. Bu da en önemli adımlarımızdan olacak” dedi.

Okul zamları 

UKOME Toplantısında okul zamlarına yönelik zam taleplerinin yüzde 130 civarında olduğunu belirten Gül, “ Biz bunu bütün verilerle anlattık. Bu talebi dile getirdiğimizde kasko ücretleri bu kadar arttmamıştı. 10 gün sonra sigorta ve kasko da çok ciddi zamları gördük. O gün 'zamlar yeterli' diyenler daha sonra 'yeterli değil' dediler. Biz her zaman farklı görüşlere saygılı olduk. Bizler kurumlarla çatışma içinde olmadık. Şirketleri sosyal medya da farklı konumlandırsalar da bunu yaptık. İSTAB ne yaptı, İTO.22 Komite ne yaptı? diyorlar. Her ay iki, üç toplantıda biraraya geliyor ve sektörle ilgili tüm talepleri, sorunları kamuya aktarıyoruz. Komite toplantılarından ayda alınan huzur hakkı sadece 60 TL. Birileri bu işleri yapmak, sektörün haklarını korumak zorunda. Dün yapılan UKOME Toplantısı’nda toplu taşımaya yönelik yüzde 24.90’lük zam talebi reddedildi. Çok değişik bir süreç yaşanıyor. Biz de Ocak ayına yönelik asgari ücret zamlarıyla ilgili ücret tarifelerinde zam talebi için çalışma yürütüyoruz. Konuşulan rakamlar çok değişik boyutlara çıktı. Sabah-akşam iş yapan bir araç ile şoförün maaşı ödenmeye çalışılıyor ” dedi.

9 Kasım İTO seçimleri, oyunuzu sektör için kullanın

9 Kasım günü İstanbul Fuar Merkezi’nde 9-10-11-12 nolu salonlarında yapılacak İTO seçimlerine katılmanın büyük önem taşıdığını belirten Turgay Gül, “4 senede sadece 1 gününüzü ayırın ve oyunuzu bizim için değil, sektör için kullanın. Sektörü ne kadar kalabalık temsil edersek o kadar önemli. İSTAB’ın 400 dolayında üyesi var. İstanbul’da ise 3 bin dolayında firma var. Bu 3 bin firma İSTAB’a üye olmalı. Derneğe para kazandırmak amaçlı değil bu istek. Derneğin kendini döndürecek kazancı var. Sizin varlığınız önemli. Üyemiz ne kadar çok olursa taleplerimizi hayata geçirmek çok daha kolay olacak. Ne kadar kalabalıksak o kadar güçlüyüz. İTO’da üye sayısı da 7 bin 500 dolayında. Bizim için değil, sektör için oyunuzu kullanın. Sizi daha iyi temsil edebilmemiz için kullanın. Marmaray Yeşilyurt durağından ring ulaşım olacak. Atatürk Havalimanı’nın katlı otoparkı’nı da kiraladık. Kendi aracıyla gelecekler oraya araçlarını ücretsiz park edebilecekler. Oradan da yine ring servislerimiz olacak. Metrobüs hattındanda ring servislerimiz olacak ” dedi.

Yorumlar (1)
AYDIN bilgiç 1 yıl önce
Araç yaş sınırı da bi el atsaniz sayın büyükler
banner117
15
açık
banner159