banner69

Ankara'da umum servis araçlarında, güzergah belgesi çıkmazı

banner113

Okulların açılmasına çok az bir süre kala Ankara’da S plakalı servis taşımacıları güzergah belgesi sorunu yaşıyor. Ankara’da “ C “ plakalı umum servis araçlarına güzergah izin belgesi verilirken, “ S “ plakalı umum servis araçlarına güzergah izin belgesi düzenlenmediğine dikkat çeken Ankara Toplu Taşımacılar Derneği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacı, “ İlçelerde öğrenci servis hizmeti veren “ S “ plakalı umum servis araçlarına güzergah izin belgesi verilmemesi durumunda, yaklaşık 1.400 adet aracın vermekte olduğu, öğrenci ve personel ulaşım hizmetleri, hangi araçlar tarafından yapılacaktır?” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 09.08.2023, 18:12 Erkan YILMAZ
Ankara'da umum servis araçlarında, güzergah belgesi çıkmazı

Ankara Toplu Taşımacılar Derneği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacı, Ankara’da S plaka sahiplerinin bir süredir yaşadığı güzergah izin belgesi sorununa yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da seslenen Başkan Cemal Baltacı, sorunun çözümü için bir an önce UKOME’nin toplanarak bir karar almasını beklediklerini iade etti.

ANTAD Başkanı Cemal Baltacı’nın yazılı açıklaması şu şekilde;

Ankara genelinde hizmet veren, “ C “ ve “ S “ plakalı, Umum Servis Araçlarının, çalışma alanları ve güzergahlarını belirleme yetkisi, UKOME Genel Kuruluna aittir. UKOME Genel Kurulu tarafından, Kanun ve Yönetmelikler dikkatte alınarak, muhtelif tarihlerde kararlar alınmıştır. Ukome Genel Kurulunun, 28 Ocak 2022 tarih ve 2022 / 01 sayılı kararı ile; Ankara’ da hizmet veren “ C “ ve “ S “ plakalı, Umum Servis Araçlarının çalışma alanları ve güzergah belgelerinin düzenlenmesi karara bağlanmıştır. Bu kararın mahkemelere verilmesi sonrasında, 14 Haziran 2023 tarihinde toplanan UKOME Genel Kurulu, Mahkeme kararlarına istinaden, 28 Ocak 2022 tarih ve 2022 / 01 sayılı kararı iptal etmiştir.

İptal kararı ile birlikte; Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2 inci Bölge Müdürlüğü, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir alt komisyon kurulmasına ve komisyon tarafından alınacak kararın, UKOME Genel Kurulunda değerlendirilmesine karar verilmiştir.

27 Temmuz ve 28 Temmuz 2023 tarihlerinde, iki günlük çalışma yapan Alt Komisyon üyeleri tarafından OY BİRLİĞİ ile bir karar alınmış ve UKOME Genel Kurulunda görüşülmek üzere teslim edilmiştir.

C plakalarına güzergah izin belgesi düzenleniyor, S plakalara düzenlenmiyor

Geçen süre zarfında, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri, belirlenmiş bir çalışma alanı olmamasına rağmen, “ C “ plakalı umum servis araçlarına güzergah izin belgesi vermeye devam etmiş olmakla beraber , “ S “ plakalı umum servis araçlarına güzergah izin belgesi düzenlememektedir. Okulların açılmasına bir aydan daha az bir süre kalmış iken, halen UKOME Genel Kurulu toplanarak bir karar vermemiştir

-İlçelerde öğrenci servis hizmeti veren “ S “ plakalı umum servis araçlarına güzergah izin belgesi verilmemesi durumunda, yaklaşık 1.400 adet aracın vermekte olduğu, öğrenci ve personel ulaşım hizmetleri, hangi araçlar tarafından yapılacaktır?

-2022 / 01 sayılı Ukome kararı iptal olmasına rağmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri, hangi hukuki gerekçe ve dayanak ile sadece “ C “ plakalı servis araçlarına güzergah izin belgesi vermeye devam etmektedir?

-UKOME Genel Kurulunun zamanında toplanmaması sebebiyle, çalışma alanları ve güzergahları belirlenmeyen “ S “ plakalı umum servis araçları yerine, YÜKSEK TUTARDA, FAHİŞ ÜCRET TARİFELERİ ile hizmet almak zorunda kalan Velilerin, maddi zararını hangi İdare karşılayacaktır?

Sayın Başkan Mansur Yavaş’a çağrımız

UKOME Genel Kurullarını toplamaya ve gündemi belirlemeye yetkili olan tek makam, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş tır.

Okulların açılmasından önceki tarihte, UKOME Genel Kurulunu toplantıya çağırarak, Umum Servis Araçlarının çalışma ve güzergah izin belgesi düzenleme konularının netleşmesini sağlamak, sayın Başkanın sorumluluğundadır.  Her beyanında, öncelikle altı milyon Ankaralı hemşerimi düşünmek zorundayım demekte olan sayın Mansur Yavaş ‘ ın, UKOME Genel Kurulunu toplantıya davet etmemesinin kaynağının kendisine yanlış bilgilendirme yapan ve maddi menfaat peşinde olan bazı sektör temsilcileri olduğu yönünde kanaatimiz oluşmaktadır.

“ C “ ve “ S “ plakalı servis araçlarından hizmet alan, öğrenci ve personelin, maddi olarak kayıplara uğramaması amacıyla, Ağustos 2023 ayı içinde, UKOME Genel Kurulunun toplantıya davet edilmesinin önemini bir kez daha hatırlatarak, talep etmekteyiz.

Saygılarımızla

Cemal BALTACI

Başkan

(ANTAD) Ankara Toplu Taşımacılar Derneği

Yorumlar (10)
Hüseyin Yılmaz 9 ay önce
S plakalar ilçe plakası olduğuna göre kasaba ve köylerde eskisi gibi calistirilmalidir c plaka ile şehir içinde çalıştırılması söz konusu bile olmamalidir
Ankara 9 ay önce
Tur şirketlerinin ucuza aldığı ilçe s plakalarıyla ankara merkezde c plakalı arçlarla aynı işi yapmaya çalışıyorlar uyanıklar..
Hilmican 9 ay önce
C ile s aynı kefeye koymayın öncelikle sizle ilçe plakaları topladınız ucuz yollu sonra s olmasını sağladınız şimdide c plaka yerine koymaya calisiyorsunuz çünkü cemal baltacı sizin kaçtan s plakaniz var ? C plakanin ekmeğini bölmeye uğraşmayın benimde polatli s plakam var ben polatlidan cikip Ankara merkeze gelsem polatlidaki tasima isini kim yapacak kimse kimsenin ekmeğiyle oynamasın kendi menfaati için
Hilmican 9 ay önce
C ile s aynı kefeye koymayın öncelikle sizle ilçe plakaları topladınız ucuz yollu sonra s olmasını sağladınız şimdide c plaka yerine koymaya calisiyorsunuz çünkü cemal baltacı sizin kaçtan s plakaniz var ? C plakanin ekmeğini bölmeye uğraşmayın benimde polatli s plakam var ben polatlidan cikip Ankara merkeze gelsem polatlidaki tasima isini kim yapacak kimse kimsenin ekmeğiyle oynamasın kendi menfaati için
Resul Aydoğan 9 ay önce
Bu hamle S plakanın C plaka gibi işlem görmesi için yapılmaktadır. Firmalar böylece elindeki S plakaları merkeze dahil etmek istemekteler. Bu adil bir durum değildir. Servisçiler odası da bu uygulamaya yeteri kadar karşı durmamaktadır.
Yunus 9 ay önce
Biz milyonlarca para verip C plaka almışız.S plaka ile aynı koşullarda çalıştıktan sonra bostan yere mi para verdik biz bu plakaya.S plaka kendi ilçesi içerisinde öğrencileri taşır.disariya giden öğrencileri C plaka taşır.adi üstünde S ilçe plakası C ise Ankara il sinirlari içerisinde taşıma yapar diye ruhsatimizda yazıyor.uyaniklik yapıp insanların emeklerini heba etmeyin
Ali Kemal Ardıç 9 ay önce
Ankara merkez içerisinde çalışan esnaflar belediyeden ihaleden plaka alsın kamuya 100 binlerce dolar ödesin tur şirketleri ilçelerden gidip 20 liraya plaka toplayıp 4.000 TL'ye çıkarmaya çalışıyorsunuz sistem adaletsizden yana sistem hırsızdan yana burada bir hukuk düzeni var mı ilçede oturan ihaleden plaka alan esnafların ekmeğine göz diktiniz
Mustafa 9 ay önce
C plakalar ilçedeki s plakaların ihalelerini ve işini yaparken iyi s plakalar merkeze girince kötü öyle mi?
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
banner117
15
açık
banner159