ANTAD Başkanı Cemal Baltacı: Taşımacının yaşadığı kayıpları azaltmak için yoğun çaba gösterdik, göstermeye devam edeceğiz

banner113

Ankara Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacı, pandemi süreci ve maliyetlerdeki artışlarla birlikte sektörün kayıplarının azaltılması için yoğun çaba içine girdikleri belirterek, “Yaptığımız görüşmeler neticesinde okul servis ücretleriyle ilgili 2021-2022 eğitim öğretim döneminin 2.yarısı için yüzde 20 fiyat farkı aldık. Kamu hizmetleri için geçmişe dönük fiyat farkı alındı. Devam eden işler için ise teminat irat kaydetmeden sözleşme fesih’i gibi daha bir çok yeni fiyat farkları vs gibi olumlu sonuçlar almış bulunmaktayız” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 24.05.2022, 15:32 Erkan YILMAZ
ANTAD Başkanı Cemal Baltacı: Taşımacının yaşadığı kayıpları azaltmak için yoğun çaba gösterdik, göstermeye devam edeceğiz

Ankara’da öğrenci ve Personel Servis Taşımacılığı hizmeti veren Ankara Ticaret Odasına Bağlı firma sahiplerinin üyesi olduğu sivil toplum kuruluşu olan Ankara Toplu Taşımacılar Birliği (ANTAD) Başkanı Cemal Baltacı Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulundu.

Sektör mensupları yeni araç yatırımı yapamadı

COVİD-19 salgınından en fazla etkilenen meslek grupları arasında yer aldıklarını belirterek, “Sektör mensuplarımız bu süreçte büyük oranda gelir kaybı yaşadı, adeta sektörümüz durma noktasına geldi. Faaliyetine devam eden üyelerimiz özellikle normalleşme çabası ile yeni araç alımları ve yeni yatırımlar yapamadı. Taahhüt ettikleri projelere araç ve şoför tedarik etmekte de sıkıntı yaşandı . 2021 Eylül ayı itibarı ile okulların da açılması ile bu sıkıntılar had safhaya ulaşmış, özellikle Ankara gibi kamu ağırlıklı bir il için nerdeyse öğrenci ve kamuya servis hizmeti verebilmek imkansız hale gelmişti” dedi.

10’u aşkın firmanın teminatları irat kayıt edildi

2021 yılı son çeyreği ile başlayan akaryakıt fiyatlarındaki ön görülemeyen yükselişinde eklenmesi nedeniyle bir çok sektör mensubunun iş yapamaz hale geldiğini belirten ANTAD Başkanı Cemal Baltacı, “Bu süreçte bir çok arkadaşımız cezai müeyyidelere karşılaştı ve 10’u aşkın firmamız teminatları hizmet ettiği kurumlar tarafında irat kayıt edildi” diye konuştu.

Çalışmalarımızla olumlu sonuçlar aldık

Bu zorlu süreçte ANTAD olarak yoğun çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan ANTAD Başkanı Cemal Baltacı “Ankara Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ATO nezdinde sektörümüzün yaşadığı sorunları çözüm bulma amacıyla birçok görüşmeler yaptık. Görüşmeler sonucunda okul servis ücretlerinin 2021-2022 eğitim öğretim döneminin 2.yarısı için %20 fiyat farkı almış aldık. Bunun yanı sıra kamu kurumlarında oluşan zararlar ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkan Vekili Sayın Mustafa Elitaş ile mecliste yapılan görüşmeler neticesinde kendisinin de girişimleri neticesinde kamu hizmetleri için geçmişe dönük fiyat farkı alındı. Devam eden işler için ise teminat irat kaydetmeden sözleşme fesih’i gibi daha bir çok yeni fiyat farkları gibi 2022 yılı adına olumlu sonuçlar aldık. Sayın Bakanıma katkılarından dolayı teşekkürlerimi borç bilirim” dedi.

Zorlukların aşılması için yeni projelerimiz var

Sektörün yaşadığı zorlukların aşılmasına yönelik projelerin devam ettiği bilgisini de veren Cemal Baltacı, “Değerli üyelerimizin de desteği ile ileriki zamanlar için Türkiye ekonomisine de fayda sağlayacak güzel gelişmeler olacağından eminim. Tüm bu çalışmalarımızda emeği geçen ANTAD yönetim ve üyelerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159