banner69

Bayram Özata: Plaka tahdidi daha büyük bir rekabeti getirdi

banner113

İSTAB Kurucu Üyesi ve Özata Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Özata, “Ben plaka tahdidinin bir süre sonra sektörümüz adına bazı problemleri getirebileceğini her platformda söyledim. Evet plaka tahdidi rekabeti biraz dizginlemiş gibi görünüyor ama arkasından daha büyük bir rekabeti getirdi. Çerkezköy’de 10 aracın altında olan firmalar, kendi arabalarını almaya başladı. Geçen sene 500 araç alınmış, bu sene 1200’e çıkmış. Bu rekabetin en büyüğüdür arkadaşlar” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 10.05.2023, 23:11 Erkan YILMAZ
Bayram Özata: Plaka tahdidi daha büyük bir rekabeti getirdi

Haber-Erkan YILMAZ

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Genel Kurulu 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü Cemile Sultan Korusu’nda yoğun bir katılımla gercekleştirildi. Genel kurula katılan İSTAB kurucu üyelerinden Özata Tur Yönetim Kurulu Bayram Özata’da bir konuşma yaptı.

Derneğimizin kurulduğu günden beri her genel kurula katılmaya özen gösterdiğini belirten Bayram Özata, “ Problemlerin hangi noktada olduğuna dair dilimizin döndüğü kadar işaret etmeye çalıştık. Evet bir plaka tahdidi olmuştur. Ben bu plaka tahdidinin bir süre sonra sektörümüz adına bazı problemleri getirebileceğini her platformda söyledim. Evet plaka tahdidi rekabeti biraz dizginlemiş gibi görünüyor ama arkasından daha büyük bir rekabeti getirdi. Çerkezköy’de 10 aracın altında olan firmalar, kendi arabalarını almaya başladı. Yani siz sektörün içerisinde birlik olduk, dirlik olduk ama bunu aşırı noktalara çekeceğiz derseniz, hiç kimse size fazla hiçbirşeyini vermez. Hele özellikle de işveren asla vermez. Ben neler oluyor diyerek, şoförler cemiyetini ve odaları ziyaret ettim. Geçen sene fabrikalar 500 araç almışlar, bu sene bu rakam 1200’e çıkmış. Bu rekabetin en büyüğüdür arkadaşlar. Yani biz aşağıda kendi içimizde rekabet ederken, işverenin başka çaresi kalmaz. Bu paralarla işveren ödeme yapamaz. Onun için biz hem tekliflerimizle hem de sürücü arkadaşlarımızla, bunu çok rahat izahat etmemiz gerekiyor. Şimdi sürücü arkadaşlarımızın dediklerini yapan duruma gelmeye başladık. Bunu hiç kimse inkar edemez. Arkasından ‘ben yarın gidiyorum’ dediğinde bizim, yapabileceğimiz birşey oluyor mu, hayır. Elimizdeki özmal araçlar belli. Özmalın da maliyeti belli. Özmalı da çok olanlara da Allah kolaylık versin diyorum. Bu da ayrı bir problem. Onun için bu sektörün hiçbir zaman problemi bitmez” dedi.

İyi hesap yapmamız lazım, iyi hesap yapmamız lazım

“Sorunlara ancak, akılcı, hesapçı yaklaştığımız zaman üstesinden gelebiliriz” açıklamasını yapan Bayram Özata, “Bugüne kadar hizmet vermiş olan tüm yönetimlere teşekkür ediyorum. Kolay bir iş değil. Biz derneği kurarken, ‘kurulmaz’ denildi. ‘Bu kadar rekabet eden insanlar biraraya gelemez’ denildi. Geriye baktığınız zaman 31 yılı geride bırakmışız. Demek ki bu sektör, bu İSTAB uzun yıllar sektörümüze hizmet edecektir. Yeni başkanımıza ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. İyi hesap yapmamız, iyi hesap yapmamız, iyi hesap yapmamız lazım diyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159