banner69

Gürsel Turizm Mayıs ayında Almanya’da taşımacılık yapmaya başlıyor

banner113

Personel ve okul taşımacılığının en önde gelen şirketleri arasında yer alan Gürsel Turizm, merkezi Hamburg’da bulunan AGT Bus&Event Reisen firmasıyla 2022’den beri üzerinde çalıştıkları proje sonuçlandı. İki şirket, Gürsel Mobility GmbH adıyla Hamburg’da kurdukları ortak şirketle Türkiye’den ilk etapta 15 otobüs getirdi. İlk etapta Mayıs ayında 25 sürücü ile Almanya’da yolcu taşımacılığı yapılacak. Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, “2022 yılının yaz aylarında Hamburg merkezli AGT Bus&Event Reisen’den gelen taleple görüşmelere başladık ve iki yıllık bir sözleşme imzaladık. Almanya’da şehir içi ve şehirlerarası, servis ve tur organizasyonları hizmeti verecek 25 otobüslük bir anlaşma yapıldı. İlk parti olarak 15 adet aracımızı Almanya’ya getirdik. Hamburg’daki tescil işlemlerinden sonra ilk etapta Mayıs başından itibaren hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 14.04.2023, 00:10 Erkan YILMAZ
Gürsel Turizm Mayıs ayında Almanya’da taşımacılık yapmaya başlıyor

Türkiye’den Almanya’ya sarı renkli geçici 34 plakayla giriş yapan otobüsler, Hamburg’un Allermöhe semtinde kiralanan otobüs parkına park edildi. Otobüsleri getiren sürücüler uçakla geri dönerken iki yıl süreyle otobüslerin şoförlüğünü yapacak sürücüler ise Mayıs başında gelerek çalışmaya başlayacaklar.

1993 yılında kurulan Gürsel Turizm ile ilk kez geçen yıl irtibata geçtiklerini anlatan AGT firması yetkilisi İsmail Karakuş, “Geçen yaz getirdiğimiz 3 otobüs için özel izinler alındıktan sonra Türk plaklarıyla çalışmış ve gümrük polisleri tarafından bazı sıkıntılarla karşılaşmıştık. Bu sorunu Gürsel Turizm firmasıyla kurduğumuz ortak şirketle çözdük” dedi.

Fenerbahçe’nin uzun yıllardan beri sponsoru olan ve futbolcularını taşıyan Gürsel Turizm şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant ve ekibi, Hamburg’a gelerek “Gürsel Mobility GmbH” adlı firmalarına kayıtlı olarak gelen 15 otobüsün park ettiği yeri ziyaret ettiler. Türk otobüs firması olarak Almanya’da ilk olarak sürücüsüyle birlikte hizmet vereceklerini belirten Levent Birant firmalarının hizmet kapasitelerinin çok geniş çapta olduğunu ve şimdi ise Avrupa pazarına açılmak istedikleri ifadesinde bulundu.

2022 yılının yaz aylarında Hamburg merkezli AGT firmasından 10 adetlik bir talep aldıklarını belirten Birant “2022’de bu talebe istinaden bir kısım araçlarımızı gönderdik. Bu, ilk çalışma oldu. Arkasından önümüzdeki yıllarla ilgili daha uzun vadeli bir talep oluştu. Bu talebe istinaden AGT firmasıyla iki yıllık sözleşme imzaladık” dedi.

25 otobüslük anlaşma

7500 civarında araçlık bir filoyla Türkiye’de günlük 250 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olduklarını belirten Birant “Almanya’da şehir içi ve şehirlerarası, servis ve tur organizasyonları hizmeti verecek 25 otobüslük bir anlaşma yapıldı. İlk parti olarak 15 adet aracımızı Almanya’ya getirdik. Hamburg’daki tescil işlemlerinden sonra ilk etapta Mayıs başından itibaren hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Türkiye’nin yanı sıra Ortadadoğu’da Ürdün’de de hizmet verdiklerini belirten Birant, Türkiye ile Almanya arasındaki istisna iş akdi kapsamında 2 yıllık süreyle sürücüleri Türkiye’den getireceklerini belirterek “İlk planda 25 adet sürücü gelecek. İlerleyen dönemlerde talebe göre araç ve sürücü sayılarında artış olacağını ümit ediyoruz” dedi.

Gürsel Mobility GmbH adlı yeni şirket kuruldu

Otobüslerin Alman plakayla, Alman sistemine göre çalışabilmesi için Gürsel Turizm A.Ş olarak Hamburg’daki AGT firmasıyla birlikte “Gürsel Mobility GmbH” adlı yeni bir şirket kurduklarına da değinen Birant “Bu araçlar bu şirketimizin üzerine kayıtlı olarak hizmet verecekler” dedi. Borsaya kayıtlı olarak büyük bir ulaşım platformuna sahip olduklarının altını çizen Levent Birant, Ortadoğu pazarından sonra Avrupa pazarına da Almanya’dan giriş yaptıklarını söyledi. Almanya’ya gelen otobüslerin sıfır kilometre olarak İstanbul-Hadımköy’deki Mercedes fabrikasında üretildiğini belirten Birant “Bu yeni araçlar ilk defa Almanya’da hizmet verecek” dedi.

Kaynak: Post Aktüel

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159