İSTAB üyeleriyle istişare toplantısında buluştu

banner113

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 22 Nolu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi ve İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) yönetimi sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere kahvaltılı bir istişare toplantısı düzenledi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 26.11.2021, 15:14 26.11.2021, 15:25 Erkan YILMAZ
İSTAB üyeleriyle istişare toplantısında buluştu

 Toplantı 18 Kasım 2021 Perşembe günü İstanbul Ticaret Odası Cemile Sultan Korusu Tesisleri Kırtape Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kademeli saat uygulaması

Toplantının açılış konuşmasını (İTO) 22 Nolu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Köksal Yüzbaşıoğulları, toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının sektör temsilcileri olarak bir araya gelerek, istişarelerde bulunmak olduğunu belirtti. Kademeli saat uygulamasının sektör için çok önemli olduğunu ifade eden Köksal Yüzbaşıoğulları, “Kademeli saat sektörümüze bir ivme kazandırabileceği gibi kamu tarafı içinde çok faydalı sonuçları olacaktır. Uygulama ile yakıt ve zaman tasarrufu elde edilecek” dedi.

Asgari ücret ve okul ücretleri

Okul ücretlerinin de, asgari ücretin de devlet tarafından belirlenmesine gerek olmadığını da dile getiren Köksal Yüzbaşıoğulları, “Bence işletmeler çalıştırdığı personele yönelik zammı kendileri verimliliğe göre belirlemeli. Okul tarafında ücreti veli ödüyor, fiyatı UKOME belirliyor. Bırakın veli aldığı hizmete göre bir ücret ödesin. Asgari ücrete de bir sınır koymak gereksiz, Hak ediyorsa 5 bin TL de verelim” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159