İSTAB yeni yönetimini seçti. İSTAB’ın Başkanı Aziz Baş oldu

banner113

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Genel Kurulu 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü Cemile Sultan Korusu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yeni yönetim kurulunun da belirlendiği genel kurulda İSTAB’ın yeni Başkanı Aziz Baş oldu.

banner114
SERVİS TAŞIMA 10.05.2023, 20:24 14.05.2023, 07:03 Erkan YILMAZ
İSTAB yeni yönetimini seçti. İSTAB’ın Başkanı Aziz Baş oldu

Erkan Yılmaz - Muammer Başkan

Genel kurul öncelikle divan seçimi ile başladı. Divan Başkanlığına Ahmet Karakış seçilirken divan Başkan Vekilliğine Dursun Ali Camadan ve Katip Üyeleğine de Eray Tekbaşına seçildi. Divan Başkanlığına seçilen Ahmet Karakış, sektörün çok fazla sorunları bulunduğuna değinerek, “Çok sıkıntılı süreçler yaşadık. Burada bir kez daha gördükki, İSTAB bizler için sektör için çok önemli. İTO. 22 Komite bizler için önemli. Her zaman meslek örgütümüze destek vermeliyiz. Bu meslek örgütümüzde bugüne kadar görev alan tüm yöneticilere ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizim sektörümüzün sorunları bitmez ama son dönemde yaşadığımız sıkıntılar çok daha büyük oldu. Pandemi ile beraber ile yaşadığımız dönem sektörün en çok sıkıntı yaşadığı süreç oldu. Çok zorlu süreci Turgay Gül Başkan ve ekibi yaşadı. Onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Hayatımda gurur duyduğum 5 senelik süreçte Başkanlık yaptım

Genel Kurul da daha sonra Başkan Turgay Gül bir konuşma yaptı. Çok meşakkatli yollardan geçerek hizmet vermek için çalıştıklarını belirten Başkan Turgay Gül, “Tabii bu Başkanlığı bırakmak buradan kopmak anlamına gelmiyor. Yine bizlere verilecek görevlerde bu sektöre, bu derneğe hizmet etmeye devam edeceğiz. Öncelikle bu süreçte aramızdan ayrılanlar oldu. Kurucu üyelerimizden Naci Kalander’i kısa bir süre önce kaybettik. Evren Turizm Hasan Hüseyin Türkeş kardeşimizi kaybettik. Tevekkil Turizm’den İlhan Yalçın kardeşimizi kaybettik. Vefat eden üyelerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Başkanımız Ahmet Karakış bahsetti. 5 yıllık bir süreçte İSTAB Başkanlığı yaptım. Hayatımda gurur duyduğum bir 5 sene. Gerçekten gurur duyduğum bir camiaya Başkanlık yapmak benim hayatımdaki önemli dönemlerden biriydi. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Şu anda İTO’da görevimiz devam ediyor. TÜSFED’te görevimiz devam ediyor’dedi.

Görevlere talip olduğunuzu göstermek gerekiyor

İSTAB Başkanı Turgay Gül, herkesin görevlere talip olduğunu göstermenin önemine dikkat çekti: Bizlerin bu süreçte aktif katılıma ve taleplere ihtiyaç duyuyoruz. Bu sektörde en zor dönemlerde Başkanlar olarak en listeleri yaparken yaşıyoruz. Herkes bu konularda muhakkak bir fikre sahip oluyor. Şunu vurgulamak istiyorum; Bu dernek hepimizin derneği. Bütün üyeleri burada görev alma talebi olabilir. Bundan mutluluk duyarız. En önemli nokta, bu görevlere talip olduğunu göstermek gerekiyor. Bu konularda biraz daha üyelerimizin daha aktif şekilde sistemin içinde yer almak adına taleplerde bulunması bizim için önemli. Gerçekten değişik bir 5 sene yaşadım. Öncelikle plaka tahdidi süreci, belediye seçimleri ve sonrasında oluşan süreç, pandemi ve akabinde araç tedariğinde yaşanan sıkıntılar. Sektörü derinden etkileyen bir süreç oldu. Biz sektörün menfaatine yönelik kararların çıkması için çalışmalarda bulunduk” dedi.

Kademeli saat konusu

“Bu süreçte tamamlayamadığımız önemli taleplerden birisi de kademeli saat konusu” açıklamasını yapan Turgay Gül şunları söyledi: Biz 10 senedir bu konuda ısrarcı olduk. Bundan sonra da olmaya devam etmeliyiz. Sektörümüzün yeğane kurtuluşu kademeli saat uygulamasıdır. Çünkü üretim maaliyetlerimiz çok arttı. Tüketicilere sunacağımız hizmetlerde alacağımız ücreti daha aşağıya çekebilmek adına birçok iş yapmamız gerekiyor. Araç fiyatları çok arttı. Yenileme çok sıkıntılı. Bu konuda sizlerden ricam; bir kamuoyu oluşturmak adına her hizmet verdiğiniz kuruma ve her ortamda bu konuyu bir başlık olarak aktarın. Lojistik sektörü de bu konuyu savunmaya başladı. Biz bir şekilde her eve ulaşıyoruz. Bizlerin araçların günde sabah 3, akşam 3 servis olarak çalışmamız gerekiyor. Ben bu süreçte bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Ama önemli bir teşekkür de gerçekten bizlere desteğini esirgemeyen BP Petrol şirketine de etmek istiyorum. Hakkınızı helal edin. Amacımız kimseyi kırmamak ve bu sektör için bir şeyler yapabilmekti. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İSTAB Faaliyet Raporunu Yönetim Kurulu Üyesi Esat Yıldırım sundu

Genel Kurulda İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi Esat Yıldırım, Faaliyet Raporu hakkında üyelere bilgilendirmelerde bulundu: Yönetimde bulunduğumuz süre boyunca İçişleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Maliye, Milli Eğitim ve Çalışma ve Sosyal Bakanlığı, İstanbul Valilği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, İstanbul UKOME, İstanbul Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile koordineli şekilde çalıştık. Sektörün temsilcisi olarak İstanbul UKOME ve Alt Komsiyon Toplantılarının tamamında yer aldık.

12 olan servis yaşı 15'e çıkarıldı 

Yönetmelik noktasında 12 olan servis aracı yaş sınırını 15’e çıkarıldı. Bu düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerliydi. Bunu 1 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatılmasını sağladık. Okul servis araçları kamera, sensör ve 3 noktalı emniyet kemeri zorunluluğu getirilmişti. 2018 model öncesi araçlar için 1 yıl uyum süresi tanınmıştı. Bu süreyi 3 kez ertelettik. Bu süre zarfında Yönetmeliğin 2018 model öncesi araçlarda uygulanmasının mümkün olmadığını, 2018 öncesi model öncesi araçlarda bu zorunluluğun kaldırılmasına yönelik talebimizi ilgili Bakanlıklara ilettik. Bu zorunluluk kaldırıldı. Personel servis araçlarının 19’dan 21’e çıkarılmasını destekledik. Rehber personellerin ilkokul mezunu olmalarını sağladık. Rehber personelin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kurs bitirmelerini sağlamak kaydıyla ilkokul mezunları da rehber personel olabilir.

D4S Belgesinin kaldırılmasını talep ediyoruz

D4S belgesiyle ilgili özmal araçlarla bir sınırlamadan olmadan kaydedilmesini talep ettik. 1 belgeye 10 araç kaydedediliyorken 20 araca çıkarılmasını sağladık. D4S belgesinin bu arada kaldırılmasını talep ediyoruz. 2 komşu belediye arasında alınacak yol kağıtları ile bu hizmetin sürdürülmesini istiyoruz. Boşta bekleyen LA serisi tahditli araçların sisteme dahil edilmesi için belediye ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Özel ve devlet okul servis taşxıma fiyatlarının ayrı ayrı tanzim edilmesi konusunda İBB ve diğer kuruluşlarla gerekli görüşmeleri yaparak, taleplerimizi ileterek süreci takip ediyoruz. Maliyet artışlarına istinaden okul ücret tarifelerinin ara dönemlerde güncelleme talebimizi İBB nezdinde dile getirerek, ücret artışlarını aldık. Şoför temininde yaşanan sorunları gidermek adına 65 olan yaş sınırını, 69 yaşa yükseltilmesi talebimizi ilettik. Kademeli saat ile ilgili taleplerimizi Başkanımız dile getirdi. 22. İTO Komite üyelerinin seçiminde İSTAB grubu olarak yönetime seçildik. Buradaki desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. 18 Kasım 2021-30 Ağustos 2022 tarihlerinde yine Cemile Sultan Korusu’nda sektörel gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde üyelerimizle buluşmalar gerçekleştirdik.

Depremzedelerin yanında olmaya çalıştık 

6 Şubat 2023 meydane gelen ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle depremzedelerin yanında olmaya çalıştık. Depremzedelerin tahliyesi için İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ve AFAD Koordinasyonunda araçlar tahsis ettik. Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin deprem bölgesine ulaştırılmasına katkı sağladık. İstanbul Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı’na gelen depremzedelerin belirtilen lokasyonlara ulaşımlarını sağladık. İSTAB olarak AFAD’a 100 bin TL bağışta bulunduk. Deprem bölgesinden vatandaşların tahliyesinde kullanılan araçlara yakıt desteği olara 50 bin TL ödeme yaptık. Yönetim Kurulu üyelerin desteğiyle İskenderun Çadır Kentinde 1500 kişilik iftar ve sahur yemeği verdik. Bu konuda destek olan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ortak satın almalar

Ortak satın almalarla sektöre destek olmaya devam ediyoruz. Arvento Araç Takip Sistemleri, BP Petrol, Genareli, Opet ve Pirelli ile ortak satın almalarımız devam etmektedir. BP ile yeni güncelleme yaptık. Kendi istasyonlarında yüzde 5.5, diğer istasyonlarında yüzde 3.5 iskonta uygulanıyor. Bugün de bize verdikleri destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

Mali ve Denetleme Kurulu Raporu

Genel kurulda 31.03.2021 ve 30.04.2023 mali raporu ile ilgili de İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yüzbaşıoğlu bilgiler verdi. Denetleme Kurulu Raporu 1 Nisan 2021- 30 Nisan 2023 ile ilgili bilgileri de Süleyman Korkmaz sundu.

Daha sonra dilek ve temeniller bölümünde yapılan konuşmaların ardından yeni yönetim kurulunun seçimine yönelik oylama yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde yeni yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile belirlendi.

İSTAB yeni Yönetim Kurulu Üyeleri

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Aziz Baş, Bülent Doğmuş, Esat Yıldırım, Köksal Yüzbaşıoğlu, Ahmet Akgenç, Metin Uludağ, Deniz Karslıoğlu, Vahit Kaya, Önder Kara, Murat Erdoğan, Emre Ak, İbrahim Başlantı, Ufuk Aydoğan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ceyhun Tetik, İbrahim Neğiş, Soner Ağdaş, Battal Gazi Ulukaya, Eray Tekbaşına, Erdal Yuca, Erkut Aydemir, Adem Koç, Raşit Arslan, İlyas Altınok, Cevat Seyran, Murat Kaya, Nevzat Çelen

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Süleyman Korkmaz, Turgay Gül, Ahmet Karakış

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Dursun Ali Camadan, Recai Ergün, Erdal Akışlı

İSTAB’ın yeni Başkanı Aziz Baş’tan üyelere teşekkür konuşması

İSTAB Başkanlığına seçilen Aziz Baş üyelere teşekkür konuşması yaptı: Derneğimizin kuruluşundan beri çalışmalarını yakından takip eden, dönem dönem bu çalışmaların içinde olan, son iki dönemde bir fiil aktif olarak bu çalışmaların içinde olan bir kardeşiniz olarak şahsıma ve yeni dönemde yönetime gelen arkadaşlarımıza verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum. İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği’nin üyelerinin yeni yönetim olarak sektör mensuplarının biraraya gelme özlemi, bir çatı altında kenetlenebilmesi ve ortak paydada buluşmaları için tüm gücümüzle çalışacağımızı bilmenizi istiyorum. Yaklaşık 5 yıldır Turgay Gül Başkanımıza destek verdik. Görev verildikten sonra bu görevi en doğru şekilde yerine getirmek gerekiyor. Ben hiçbir zaman görevden kaçmadım. Derneğimizin kurucularından büyüklerimiz var. Burası zor bir yer. Bu dernek bu meslek var olduğu sürece yoluna devam edecek. Bugün görevi biz devraldık. Gençlerin yönetimde yer alması için gayret gösterdim. Güzel şeyler olacak. Birlikte görev aldığımız arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Özellikle Turgay Gül Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İSTAB’ın sektörümüzü iyi temsil ettiğini düşünüyorum. Bundan sonra da temsil etmeye devam edecek. Okul ve personel taşımacılığı başlığı altında toplanan taşımacılık sektörünün iyi bir noktaya gelmesinde İSTAB’ın çok iyi bir rolü var. Eskiden çok fazla dikkate alınmıyorduk ama şu anda bizi dikkate alıyorlar, dinliyorlar. Bize desteklerini esirgemiyorlar. Bugün genel kurula katılan, mazeret bildirerek katılamayan tüm üyelere teşekkür ediyoruz. Temsil ettiğimiz değerlere layık olacak bu dönem geçirmek üzere hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

ISTAB'ın Yen Başkanı Aziz Baş ve Önceki Başkan Turgay Gül karşılıklı teşekkür ve başarı dileğinde bulundular.

Genel Kurul organizasyonun sponsorluğunu BP üstlendi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159