banner69

İTO 22. Komite Grubu Meclis Üyesi ve İSTAB Başkanı Turgay Gül çağrıda bulundu: 9 Kasım seçimleri çok önemli, sektöre sahip çıkın

banner113

İTO 22. Komite Grubu Meclis Üyesi ve İSTAB Başkanı Turgay Gül, 9 Kasım’da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacak komite seçimlerinin tüm sektör için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Seçime yönelik mottomuz; Sektörümüz İçin Hep Birlikte” diyerek yola çıktık. Bu seçim diğer seçimlerden daha önemli. Şirketlerin hakimiyeti olarak düşünmeyin. Farklı düşüncelerin sistemin içinde olması gerekiyor. Sadece esnaf mantığı ile düşünen kişilerin sektörü yönetmesi hem onlara hem de sektörün tamamına zarar verir. 9 Kasım’daki seçimlerde bize değil, sektöre sahip çıkmanızı bekliyoruz” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 13.10.2022, 01:45 Erkan YILMAZ
İTO 22. Komite Grubu Meclis Üyesi ve İSTAB Başkanı Turgay Gül çağrıda bulundu: 9 Kasım seçimleri çok önemli, sektöre sahip çıkın

İTO 22.Komite Grubu 9 Kasım’da yapılacak İTO seçimlerine yönelik çalışmalarına başladı. Bölgesel toplantılar şeklinde yürütülecek çalışmaların ilki 10 Ekim 2022 Pazartesi günü Tuzla’da gerçekleştirildi.

Yalnış bilgilerin düzeltilmesi gerekiyor

Toplantıda İTO 22. Komite Üyesi ve İSTAB Başkanı Turgay Gül bir konuşma yaptı. Sahada esnaf tarafından dile getirilen yalnış görüşlerin düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Turgay Gül, “Sahada esnaf temsilcileri tarafından yalnış görüşler dile getiriliyor. “İşte İTO toplantılarına katılıyorlar ve maaş alıyorlar” deniliyor. Bunları konuşmamız, doğruları aktarmamız gerekiyor. Bakın toplantı başına alınan ücret 60 TL. İTO 22. Komite üyeleri mesailerinin büyük bölümünü sektör adına kazanımlar sağlamaya yönelik çalışmalara ayırıyor” dedi.

Bizim kişilerle, kurumlarla problemimiz yok

Sahada duydukları ve sosyal medyada gördükleri kadarıyla esnaf odasının İTO 22. Komite seçimlerine yönelik bir liste çıkarma çabası içinde olduğunu belirten Turgay Gül, “Biz hiçbir zaman esnaf odası seçimlerine müdahil olmadık, olmayı da düşünmedik, etik de değil. Bizim kişilerle, kurumlarla problemimiz olmadı. Gelinen noktada ticaret odası seçimlerinde şirketler ve bireysel taşımacılar olarak birer liste çıkacak” dedi.

Esnaf olmadan bu iş yürümez

“Esnaf da bizim esnafımız. Esnaf olmadan bu iş yürümez” açıklamasında bulunan Turgay Gül, İSTAB’ın görüşü her zaman sektör menfaatleridir. Biz organizasyon tarafında iyi olmalıyız. Esnaf odası sürekli olarak, “şirketler, yüzde 60, yüzde 80, hatta yüzde 100 komisyon alıyor” suçlaması yapıyor, Böyle bir komisyon nerede var? Böyle bir söylemle bütün şirketlerle veliler karşı karşıya getiriliyor. Biz defalarca uyardık; “Bu doğru değil, yok böyle bir durum” dedik” dedi.

Bölgesel toplantılar ile seçime hazırlık

“İTO seçimlerinde her zaman düşüncemiz; sektörün menfaatine çalışacak kişiler birarada olsun yönünde oldu” açıklamasını yapan Turgay Gül, “Seçime yönelik mottomuz; Sektörümüz İçin Hep Birlikte” diyerek yola çıktık. Tek liste olması ve herkesin beklentilerini karşılayan bir liste olması gerektiğine inanıyoruz. Bölgesel toplantılar yaparak, birlikte konuşarak, doğruyu bulalım çabası içindeyiz. Bu açıdan 9 Kasım’daki seçimlerle ilgili bölgesel toplantılarımız olacak. Bu toplantının ardından Beylikdüzü, Avcılar, Beşiktaş, Beykoz, Kartal, Maltepe, Ümraniye bölgesinde toplantılar gerçekleştireceğiz. Sahada çalışmalarımız devam edecek. Burada şirketlerin büyüklüğü, küçüklüğü önemli değil. Bizim birlikteliğimizi ortaya koymamız gerekiyor. Sizleri temsil eden İSTAB grubu olarak desteklerinizi bekliyoruz. Biz sahada sektörümüze fayda sağlamak için çalışıyoruz. Dile getirmek istediğiniz konuları bize iletin lütfen. 9 Kasım’daki seçimlerde bize değil, sektöre sahip çıkmanızı bekliyoruz. O gün oraya tek başına değil, oy kullanabilecek 3-4 arkadaşınızı daha getirin. Bu sektörde hizmet veren bir kardeşiniz olarak rica ediyorum. Bu seçim diğer seçimlerden daha önemli. Şirketlerin hakimiyeti olarak düşünmeyin. Farklı düşüncelerin sistemin içinde olması gerekiyor. Sadece esnaf mantığı ile düşünen kişilerin sektörü yönetmesi hem onlara zarar hem de sektörün tamamına zarar verir. 9 Kasım günü seçimlerde desteğinizi bekliyoruz. Biz sektör için çalışıyoruz. İSTAB Grubu’nun listesine sahip çıkın. İSTAB olarak sektörümüzün içindeki bütün paydaşlardan, üyelerden destek bekliyoruz. Bütün üyelerin aktif bir şekilde bu sürecin içinde yer alması gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159