Kocaelili servisçiler KOTAB'ta buluştu

banner113

Kocaeli Toplu Taşımacılar Birliği (KOTAB) 1’inci Genel Kurulu 3 Kasım Perşembe günü Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Acarlar Turizm’in sahibi Bilal Cem Acar, KOTAB Başkanı oldu.

banner114
SERVİS TAŞIMA 04.11.2022, 20:54 04.11.2022, 21:17 Erkan YILMAZ
Kocaelili servisçiler KOTAB'ta buluştu

Genel Kurulda divan heyeti Eyüp Develi, Naim Gülhan ve Kani Fürkan Kaçar’dan oluştu. Heyetin Başkanlığını Eyüp Develi yaptı. Genel kurulda yeni yönetim kurulu ve başkan seçimi yapıldı. Kocaeli Toplu Taşımacılar Birliği (KOTAB)’ın Başkanlığına seçilen Bilal Cem Acar, toplu taşıma sektöründe yaşanan problemleri bir çatı altında çözüme kavuşturmak için biraraya geldiklerini söyledi.

Üye sayımız çok kısa sürede 55’e ulaştı

Başkan Acar, “Sektör sorunlarına çözüm bulmak için meslektaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda Mayıs ayında derneğimizi kurmaya karar verdik. Bu süre zarfında ofisimizi tuttuk ve tefrişatını kısa sürede tamamladık. Dernek binamız Yenişehir Mahallesi’nde herkesin her türlü taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceği bir noktada. Bir taraftan derneğimizin sizlerin kullanımına açmak için uğraşırken, diğer taraftan ise kısa sürede tüzüğümüzü hazırladık. Bu kadar kısa süre içerisinde elimizden geldiğince herkese ulaşmaya çalıştık, ziyaretlerimizi tamamladık. Üye sayımızı bu süreçte 55’e getirdik. Genel kurulumuzda tanışmadığımız üyelerimizle de tanışma fırsatı yakaladık. Bundan sonraki süreçte hep beraber sıkıntılarımızı, problemlerimizi çözmek için çaba sarf edip, mücadele edeceğiz. İlerleyen süreçte üyelerimiz için avantajlı satın almalar, istihdam oluşturma merkezlerinin kurulması, odalar ve kamu kurumları ile entegre olup sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için çalışmaların hız kazanmasına olanak sağlayacağız” dedi.

KOTAB güvenilir ve dinlenilebilir bir STK olacak

Genel kurulda ivan Heyeti Başkanı Eyüp Develi’de bir konuşma yaptı: “Tarafsız faaliyet gösteren STK’ların amaçlarında faaliyetler yürütecek olan KOTAB güvenilir ve dinlenilebilir bir STK olacak. Şehir içi insan taşımacılığı sektöründe personel servisleri hizmeti vermekte olan şirketlerin, bizlerin yaşadığı sorunlara çözüm getirmek amacıyla bir çatı altında toplandığımızı övünerek ifade ediyorum. Başta Bilal Cem Acar ve Yekta Türker kardeşime, Metin Çakmak, Naim Gülhan, Fait Sarıoğlu kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Derdimizi anlatacak bir kurum bulamadık

Genel kurulda konuşan Türker Turizm’in sahibi Yekta Türker, “Biz bugün düğünümüze geldik. İşin mutfağında çalışmak ve bu kadar değerli arkadaşları bir araya getirmek kolay değil. Kocaeli’de bugüne kadar servis taşımacılığı konusunda bir eksiklik vardı. Bu kadar insan istihdam eden, vergi ödeyen ve Kocaeli’deki en değerli varlıkları taşıyan biz firmalar kendi aramızda bir araya gelip dernek oluşturma zorunluluğunu bizden öncekiler nasıl yapmadı? Çok zor günlerden geçtiğimiz sektörümüzde derdimizi anlatacak bir kurum bulamadık. UKOME’ye, Büyükşehir’e çıktık… Pandemide yüzde 50 kapasite ile çalışıldı. Şirket yükü bu işin yüzde 90’ı. Biz arabacı arkadaşlarımızla bu işi yapıyoruz ama taşın altına elini koyanlar bugün burada bulunan firmalar. Kocaeli’de iş yapan çok büyük İstanbul firmalar var. Bu arkadaşlarımızla da Kocaeli’de aynı işi yapıyoruz. Sorunumuz, sıkıntımız aynı. Bürokraside temsil edilmiyoruz, biz bu adımı attık. Biz burada kalıcı olmak için değil bir temsil yerimiz olsun istedik. Tek başımıza kimse bir yerde derdini anlatamıyor” dedi.

Kocaeli’nde 20-25 bin servis aracı çalışıyor

Kocaeli’nde 20-25 bin arasında servis aracının çalıştığını aktaran Yekta Türker, “Çok büyük KDV üretiyoruz. Kocaeli’de 8-9 bin plaka var. 12 bin araç İstanbul tarafından giriş yapıyor. Sakarya’dan 2 bin araç. 20-25 bin araç arası bugün Kocaeli’de servis hizmeti yapıyor. Bu kadar şoför çalıştırıyoruz. Bu demek ki 100 bin aileye istihdam sağlıyoruz. Temsil noktasında ilk defa böyle bir yola çıktık. Bu işi bu noktaya getirene kadar çok büyük emekler verdik” dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER: Bilal Cem Acar- Acarlar Turizm, Yekta Türker- Türker Turizm, Kani Fürkan Kaçar- Beker Turizm, Metin Çakmak- Çakmak Turizm, Hızır Fatih Sarıoğlu -Kocaeli Tur, Naim Gülhan Öz -Gülhan Turizm, Dursun Özdemir -Özdeniz Turizm, Kerem Birant -Gürsel Turizm, Raşit Arslan -Sezin Tur, Yakup Üstün -Üstün Tur, Murat Doğan -Doğan Turizm, Kadir Göksoy- Körfez Turizm, Önder Kara -Kara turizm

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Seyhan Pilavcı -Atak Turizm, Musa Karabalik -Peytur Turizm, Cemalettin Üzülmez -ÜZ-TUR, Emrah Parlak -Paktaş Turizm, İsmail Arslaner -Zerda Turizm, Zafer Karamus- Zafer Seyahat, Mümin Erdoğan -Tres Oro Turizm

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER: Zekai Akyıldız- Nüze Turizm, Özgür Malkoç- Özaf Turizm, Mahir Akkurt -Akkurtlar Turizm

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Özcan Aktopraklar -Agma Turizm, İsa Gül- İkizgül Turizm, İlker Kalkan -Başiskele Turizm

Yorumlar (1)
Dogan yıldız 1 yıl önce
Basarılar dilerim şöför ihtiyacı olursa görüşebiliriz sizinle calısmak isterim 5362069412
banner117
15
açık
banner159