Levent Birant: Süreç bu şekilde devam etmeyecek. Limit doldu

banner113

Gürsel Tur Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle limitin dolduğuna ve sürecin artık bu şekilde gitmeyeceğine dikkat çekti: Bu gidiş böyle devam etmeyecek gibi gözüküyor. Artık limit doldu. Bu saatten sonra bir servis aracı 8-10 personel ile Gebze’den-Bostancı’ya 40-45 bin liraya götüremez. Bu maliyetlerle ilgili panzehiri iki, üç servis yaptırabilmekten geçiyor. Bir şoförün, bir aracın maliyetini ikiye, üçe bölebildiğiniz zaman bu hizmeti alanlara refah alanı açması gerekiyor. Yoksa Temmuz ayında 11-12 bin TL asgari ücretten bahsediliyor. Seçim sonrasında döviz artışları konuşuluyor. Bunun yansımaları yüksek olacak. Yine bunu yansıtacağız. Ama işletmelerinde bu hizmeti almaya yönelik bir güçleri var. Bir yere kadar.

banner114
SERVİS TAŞIMA 10.05.2023, 22:24 23.05.2023, 11:30 Erkan YILMAZ
Levent Birant: Süreç bu şekilde devam etmeyecek. Limit doldu

Haber-Erkan YILMAZ 

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Genel Kurulu 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü Cemile Sultan Korusu’nda yoğun bir katılımla gercekleştirildi. Genel kurula katılan İSTAB eski başkanlarından Gürsel Tur Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant’ta bir konuşma yaptı.  “İSTAB’ın sektörü temsil noktasında geldiği nokta hakikaten hepimize gurur veriyor. Özellikle ben öyle hissediyorum” açıklamasını yaparak konuşmasına başlayan Levent Birant, “Derneğimiz 1992 yılı kuruşlu. 31 yıllık bir geçmişe sahip. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; göreve gelen her yönetim bir önceki yönetimi aratmayacak şekilde çalışmalara destek verdiler. Özellikle dünyamızda ve ülkemizde çok ciddi gelişmeler var. Buna rağmen,sektör olarak çok ciddi mesafe aldılar. Yurtdışı ve yurtiçi kıyaslamaları yaptığımız zaman şirketlerimiz gerçekten kendilerini, ekiplerini geliştirdiler. Kurumsal açıdan önemli mesafeler aldılar. Çok iyi işler yapan şirketlerimiz var. Bu gelişmelere birliğimizinde çok çiddi katkılarının olduğunu düşünüyorum” dedi.

Plaka tahdidine uzun yıllar karşı olduk

Plaka tahdidinin uzun yıllar karşısında olduklarını ancak gelinen noktada iyi bir kazanç elde edildiğine dikkat çeken Levent Birant şunları söyledi: Özellikle Turgay Gül Başkanımızın yönetiminde Plaka Tahdidi noktasında, gerçekten biz uzun yıllar karşısında durduk. Bazen olacakların karşısında duramazsınız. Bu bir gün olacaktı. Türkiye’de 31 büyükşehir arasında sadece İstanbul’da yoktu. Dolayısıyla geldiğimiz noktada şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Hem şirketlerimiz, hem çalıştırdığımız tedarikçiler açısından bugün iyi bir kazanç noktasına getirdik. Bunun eleştirilecek noktaları olabilir. Ama günün sonunda çizginin altına baktığımız zaman 16’lık bir minibüsü olan en düşük para kazanan arkadaşımız 30-35 bin TL’nin altında para kazanmıyor. Çünkü bizde tedarikçilerimizle beraber etle tırnak gibiyiz. Dolayısıyla final plaka tahdidi süreci ve arkasından pandemi süreci, ekonomik kriz ve 2021 yılında başlayan döviz artışı ve yüksek enflasyon artışı ile yaşanan türbülansa baktığımız zaman bizim tabi ki sorunlarımız var ama sektörümüzü olumlu etkilediğini düşünüyorum. Bu enflasyona karşı bizler, firmalarımız, çalışanlarımız bundan olumlu etkilendiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Süreç artık bu şekilde gitmeyecek

Levent Birant, yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle limitin dolduğuna ve sürecin artık bu şekilde gitmeyeceğine dikkat çekti: Ama bu gidiş böyle gitmeyecek gibi gözüküyor. Artık limit doldu. Bu saatten sonra 8-10 personel ile bir servis aracı Gebze’den-Bostancı’ya 40-45 bin liraya götüremez. Bu maliyetlerle ilgili panzehiri iki, üç servis yaptırabilmekten geçiyor. Bir şoförün, bir aracın maliyetini ikiye, üçe bölebildiğiniz zaman bu hizmeti alanlara refah alanı açması gerekiyor. Yoksa Temmuz ayında 11-12 bin TL asgari ücretten bahsediliyor. Seçim sonrasında döviz artışları konuşuluyor. Bunun yansımaları yüksek olacak. Yine bunu yansıtacağız. Ama işletmelerinde bu hizmeti almaya yönelik bir güçleri var. Bir yere kadar. Gebze’de benim bildiğim kadarıyla 2 binin üzerinde 8 bin, 9 bin serisi plaka verdi. Niye çünkü, işletme bir 9 bin serisinden bir minibüs alıyor. Bugün bir plaka 3.5 milyon TL ve plaka yok. Bu gidişata bindiğimiz dalı kesmemek üzere destek vermek gerekiyor” diye konuştu

Turgay Gül ve Yönetim Kurulu’na teşekkür, yeni yönetime teşekkür

Aziz Baş başkanlığında görev alan yeni yönetime başarılar dileyen Levent Birant şunları söyledi: Ben Turgay Gül Başkanımızın yönetimine teşekkür ediyorum çalışmalarından dolayı. İSTAB yönetiminde olmak bazı şeylerden fedekarlık etmek anlamına geliyor. İşinizdeki mesaiden, özel hayatınızdan vakit ayıracaksınız. TUHİM toplantılarına gideceksiniz, Ankara’ya gideceksiniz. Yani eğer bu koltuklara talip olacaksak, bunların gereğini yapmamız gerekiyor. Ben arkadaşlarımın çalışmalarına birebir şahidim. Sektör adına ve kendi adıma teşekkür ediyoruz. Yeni göreve gelen yönetime de destek vereceğiz. Bu çalışmalar ancak üyelerin destekleri ile olabilir. Yönetimi biraz daha kapsayıcı, iletişimi arttırıcı çalışmalarda bulunması gerekiyor. Bunu tavsiye ediyorum. Biz birlik olduğumuzda bir güç ifade ediyoruz. Hem belediye hem kurumlar nezdinde. Bu birliği, beraberliği arttırmanın yeğane yolu da mümkün olduğu kadar haberdar etmek, bir arada olmak ve paylaşmak. Paylaştıkça bu işlerde çok daha güçlü olacağız. Geçmiş yönetime teşekkür ediyorum. Yeni yönetime de başarılar diliyorum. Bütün desteklerimiz onlarla. İnşallah daha güzel günlere getiriririz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159