Servis aracı şoförlerine belge zorunluluğu

banner113

Son dönemde sık sık gündeme gelen servis aracı şoförleri yeni yılda MYK belgesi olmadan çalışamayacak.Okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitim kapsamında bulunan öğrencilerin taşıma faaliyetlerini düzenleyen Okul Servis Araçları Yönetmeliği, bu servislerin şoförlerinin sınavdan geçmelerini öngörüyor.

banner114
SERVİS TAŞIMA 23.11.2021, 10:13 Erkan YILMAZ
Servis aracı şoförlerine belge zorunluluğu

Servis aracı şoförlerinin 31. Aralık 2021 tarihinden sonra Mesleki Yeterlilik (MYK) Belgesi olmadan çalışamayacağına dikkat çeken Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, ‘İlçede MYK sınavlarımız sürüyor. Üyelerimizin ileride mağduriyet yaşamamaları için belgelendirme çalışmalarına müracaat etmeleri gerekiyor" dedi.

Törenle verildi

Ödemiş’te düzenlenen ‘MYK Servis Aracı Şoförü Seviye 3’’sınavı sonrası servis aracı şoförlerine belgeleri törenle verildi.Şoförler Odası hizmet merkezinde düzenlenen törene Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü de katıldı.

Şoförler Odası’nın topluma yararlı çalışmalar yaptığını kaydeden Ödemiş Kaymakamı Aksoy, ‘Servisler can taşıyor. Geleceğimizin teminatları minik yavrularımızın sorumluluğunu üstleniyorlar. Böylesine ağır sorumluluk isteyen bir meslekte çalışanların eğitimden geçmiş, tecrübeli ve güvenilir kişilerden oluşması tüm toplumun yararına olmaktadır’ dedi.

İESOB ile işbirliği

İESOB Usta Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi İktisadi İşletmesi vasıtasıyla sürdürülen sınav ve belgelendirme çalışmalarının Ödemiş’te devam ettiğini hatırlatan Başkan Silay, ‘İzmir Birliği’nin iktisadi işletmesi ile güzel işbirlikleri yapıyoruz. Servis aracı şoförleri yeni yılda MYK belgesiz çalışamayacaklar. Üyelerimizin hiç birinin mağdur olmasını istemiyoruz, bir an önce gereken evrakları tamamlayarak odamıza müracaat etmelerini bekliyoruz’ diye konuştu.

Başvuru evrakları 

Belge almak isteyen şoförler, 0 (554) 571 60 60 numaralı telefondan veya www.ustabelgelendirme. com.tr adresinden ayrıntılı bilgi edinebilecekler. Belgelendirme başvuru ön şartları ve başvuru evrakları ise şunlar:

● Sürücü belgesi ● SRC 2 mesleki yeterlilik belgesi ● "Psikoteknik Test Raporu" na sahip olmak ● Türk Ceza Kanunu'nun "Cinsel saldırı, Çoçukların cinsel istismarı, Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, Fuhuş ve Kabahatler Kanunu'nun " Sarhoşluk" başlıklı maddelerindeki suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olmak (adli sicil belgesi) ● Başvuru formu ( Başvuru esnasında imzalatılacaktır.) ● Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. vatandaşı olmayanlar için, geçerli pasaport fotokopisi) ● 1 adet vesikalık fotoğraf ● Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159