banner139
banner69

Tüm Servis Taşımacıları Federasyonu TÜSFED Başkanı Aziz Baş oldu

banner113

Tüm Servis Taşımacıları Federasyonu (TÜSFED) Genel Kurulu 27 Nisan 2024 tarihinde İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) merkezinde yapıldı. Genel kurulda yeni yönetim kurulu ve başkan seçimi de yapıldı. TÜSFED’in Başkanı aynı zamanda İSTAB Başkanı da olan Aziz Baş oldu.  

banner114
SERVİS TAŞIMA 06.05.2024, 20:55 06.05.2024, 21:27 Taşıma Dünyası
Tüm Servis Taşımacıları Federasyonu TÜSFED Başkanı Aziz Baş oldu

HBR: ERKAN YILMAZ

Genel Kurula; TÜSFED Onursal Başkanı Dr. Hakan Orduhan, TÜSFED Başkanı Turgay Gül, İSTAB Başkanı Aziz Baş, Başkan Yardımcısı Ahmet Akgenç, Metin Uludağ, Genel Sekreter Esat Yıldırım, Yönetim Kurulu üyeleri Deniz Karslıoğlu, Emre Ak, Köksal Yüzbaşıoğulları, Ufuk Aydoğan, İSTAB üyesi Rakibe Cangöz, EGETURDER Başkanı Özer Bür, ANTAD Başkanı Cemal Baltacı, Yönetim Kurulu üyeleri Mevlüt Haşimoğlu, Hakkı Yumuş, Gebze Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı (GETAB) Ziyaettin Yüzbaşıoğulları, Yönetim Kurulu üyesi Cevat Seyran, İZTAD Başkan Yardımcısı Ali Gül, Yönetim Kurulu üyesi Erkan Özseçkin, Cenk Yıldırım, İZTAD Genel Sekreteri Kenan Gülay, İZTAD üyesi Yücel Şengün katıldı. 

TÜSFED Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını yaparken yeni dönemin federasyon için hayırlı olmasını dilediğini belirten Turgay Gül, “Bir önceki dönemde çok aktif çalışmalar yapamadık, ama yeni seçilecek yönetimle ve federasyona üye derneklerimizle birlikte çok daha aktif bir süreç içinde olacağız. Federasyona yeni üye katılımları için bir ekip kurulması ve bütçe oluşturulması gerekiyor. Derneklerin gelirlerinin maksimum yüzde 10’unu aktarması, federasyona güç verecektir” dedi. 

Divan Başkanı Dr. Hakan Orduhan, Başkan Vekili Deniz Karslıoğlu, Katip Üye Emre Ak oldu. 

TÜSFED’in aynı zamanda Onursal Başkanlığı’nı da yapan Dr. Hakan Orduhan, “Benim hem kurucu başkan hem onursal başkan olarak önerim, federasyonun başkanlık statüsünü sınırlayın. ‘Bir başkan bir dönem başkanlık yapar’ kuralı getirilsin. Üye derneklerin başkanları mutlaka bir dönem federasyon başkanlığı yapmalı. Bunun önünün açılması gerekiyor. Her başkan bir tuğla koyar. Federasyonlar ‘yarın sen de başkan olacaksın’ anlayışı olursa büyür” dedi. 

Genel kurulda üyeler söz alarak düşüncelerini ve önerilerini aktardılar. 

EGETURDER Başkanı Özer Bür: Meslek örgütlerinde federasyon da olabilir, dernek de… Benim önerim; federasyona üye olan derneklerin taşımacılık sektörünün içinde olması, delegelerin yetki belgeleri ile bu alanda çalışıyor olması ve derneklerin de üyelerinin yetki belgesi sahiplerinden oluşması yönünde. Bu yönde bir çalışma yaparak bir kıstas oluşturalım. Her ilin ayrı sorunları var. Taleplerimizi Federasyonla birlikte TOBB’a taşıyalım. 

İSTAB Genel Sekreter ESAT Yıldırım: Sayın Özer Bür’ün önerisini destekliyorum, yetki belgesi sahibi olmayanları üye yapmayalım. Bir sonraki genel kurulda bu kuralı tüzüğümüze ekleyelim. Gerekirse yakın bir tarihte tüzük değişikliği için de bir genel kurul yapılabilir. Ticaret odalarında üye olan meslektaşlarımızla diyalog kurarak federasyona yeni üyeler kazandırabiliriz. 

İZTAD Başkan Yardımcısı Ali Gül: Hepimiz sorumluluklar alarak komşu illerdeki meslektaşlarımızla bir arada o illerde bir toplantı yaparak üye sayısını arttırabiliriz. 81 ilde servis taşımacıları var. Yeni katılımlarla meslek örgütümüzün hem gücü hem de etkisi büyür. Bu federasyon güçlü olursa kamuya taleplerini de daha yüksek sesle dile getirir. 

İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Aydoğan: Sektöre yön verebilmek çok önemli. Esnaf, odalarıyla birlikte hareket ediyor ve talep ettikleri konularda da sonuç alıyor. Biz firmalar ve şirketler ise çok pasif kaldık. Bizim sektöre sahip çıkıp, sektöre yön veren bir güce sahip olmamız gerekiyor. Federasyon oluşumu bu yüzden önemli. 

İSTAB Başkan Yardımcısı Ahmet Akgenç: Federasyona yeni üyelerin katılımına yönelik, yönetimde olan herkes kendi memleketinden servis taşımacılarını üye yapmak için çalışmaya başlayabilir. 

Gebze Toplu Taşımacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Seyran: Derneğe yeni üyelerin katılımı için çok çalışmamız gerekiyor. Herkes kendi bölgesinde aktif olursa bunu başarabiliriz. 

İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yüzbaşıoğulları: Bu işte amatör ruhu kaybetmeden çalışmak gerekiyor. Bölgelere sorumluluk verip, sorumlulukları takip etmek gerekiyor. Sahadan yukarıya doğru ilerlemek çok daha anlamlı olur. 

İSTAB Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ak: Derneklerle illerde ve ticaret odalarında çok etkili konumdayız. Mesleki örgütler, ne kadar geniş ölçüde temsiliyet gücüne ulaşırsa kamu nezdinde de o kadar sözü ve talepleri dinlenir.  ■

TÜSFED Başkanı Aziz Baş: Meslektaşlarımızla diyalog kuracağız

Aziz Baş, TÜSFED Başkanlığına seçildikten sonra bir konuşma yaptı: “Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Hakan Orduhan, zamanında zor bir sürecin altına elini koydu, bir mücadele ile yola çıktı ve bir yapının oluşması için çok çaba gösterdi. Daha sonra da Turgay Gül Başkanımız süreci yönetti. Şimdi sorumluluk bizde. Yönetim Kurulu listesine her ilden bir arkadaşımızı aldık, artık her il bu görevi üstlenme yetisine sahip konumda. Federasyona üye olarak İstanbul, Ankara, Gebze, İzmir, Adana ve Sivas dernekleri var. Bu illerin çoğalması gerekiyor. Taşımacılık alanında kurulmuş derneklerin bu federasyona üye olması gerekliliğini doğru buluyorum. Bütün illerdeki arkadaşlarla iletişim kuracağız ve bölgesel anlamda çalışmalar için yapılanmalar olmalı. Bu biraz da enerji ile oluyor.

Biz enerjimizin düşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Federasyonun bir bütçesi olması gerekiyor. Biz İSTAB olarak bir katkı sunacağız. Gelirler olmadığı zaman işler de yürümüyor. 6 derneğin sayısını 15’e, 25’e çıkartmamız gerekiyor. 

Birlikten güç doğuyor. Servisçilik çok zor bir alan. Her ilin kendine göre farklılıkları var. Ben kamu nezdinde taleplerimizin iyi dinlendiğini düşünüyorum. Görüşlerimiz alınıyor. Bakanlık tarafında da, İstanbul’da bunu başardık. İzmir’de, Manisa’da, Kocaeli’de, Gebze’de, Ankara’da, İstanbul’da fabrika ve okul sahipleri kendi araçlarını alma yoluna gidiyor. Maliyetler çok yükseldi. Her kurum maliyetini düşürmeye çalışıyor. Ancak işleri taşımacılık değil. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız ve çalışmalar yürüteceğiz. Ortak satın almalarla maliyet avantajları sağlamak federasyonu kurarken hedefimizdi. Ekonomik yapı çok zorlaştı. 3 yıl önce 200 bin TL’ye aldığımız araçlar bugün 3 milyon TL. 5-6 milyon TL’ye aldığımız otobüsler, 15 milyonu geçti. İki yıl önce 3 bin TL’ye çalışan şoförler, bugün 20 bin TL’nin altında çalışmıyor. Hepinizden destek bekliyoruz. Genel Kurulumuza katılan herkese teşekkür ediyoruz.

TÜSFED Yönetim Kurulu

Başkan: Aziz Baş, Başkan Yardımcısı Özer Bür, Genel Sekreter Esat Yıldırım, Sayman Ziyaettin Yüzbaşıoğulları, Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Cemal Baltacı, Turgay Gül, Yedek Üyeler: Ufuk Mert, Hakkı Yumuş, Cenk Yıldırım, Deniz Karslıoğlu, Ahmet Akgenç, Denetleme Kurulu Başkanı Bülent Doğmuş, Başkan Yardımcısı Köksal Yüzbaşıoğulları, Asil Üye: Emre Ak, Yedek Üye: Ali Gül, Metin Uludağ, Cevat Seyran 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159