TUREX Turizm filosuna 10 adet TEMSA Prestij kattı. 100 adet Prestij siparişi verdi

banner113

TEMSA personel, okul ve turizm taşımacılığının önde gelen şirketleri arasında yer alan TUREX Turizm’e 10 adet Prestij teslim etti. TUREX Genel Müdürü Celal Kalkan, “Filomuza 10 adet Temsa Prestij kattık. 2023 yılı için de TEMSA’ya 100 adet Prestij siparişi verdik” dedi. TEMSA Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ, “15 yılı aşkın süredir TUREX Turizm ile devam eden işbirliğimizi 10 adet Prestij teslimatı ile taçlandırdık. 2023 yılı için siparişini aldığımız 100 adet Prestij aracımızı da yılın ilk yarısına kadar teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 04.11.2022, 19:52 18.12.2022, 23:34 Erkan YILMAZ
TUREX Turizm filosuna 10 adet TEMSA Prestij kattı. 100 adet Prestij siparişi verdi

ÖZEL HABER-Erkan YILMAZ

Filosunda 10 bin civarında araç bulunan ve günlük 450-500 bin civarında yolcu taşıyan TUREX Turizm filosunu TEMSA Prestij araçlarla büyütmeye devam ediyor. Araçların teslimatı TUREX Turizm’in garajında 4 Kasım 2022 Cuma günü düzenlenen törenle TEMSA Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ tarafından TUREX Turizm Genel Müdürü Celal Kalkan’a teslim edildi. Teslimat töreninde TEMSA Otobüs Bölge Müdürü Fatih Demirel ile TUREX Turzim Filo Müdürü Tolga Sayın hazır bulundu.

2023’de 100 adet Prestij’i daha filomuza katacağız

Yeni yatırım ve sektördeki mevcut durumla ilgili TUREX Turizm Genel Müdürü Celal Kalkan ve TEMSA Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. Filolarına 10 adet TEMSA Prestij kattıklarını, 2023 yılı için ise 100 adet TEMSA Prestij siparişi verdiklerini belirten Celal Kalkan, “İnşallah ekonomimiz iyi olur, kredilerde sorun çıkmazsa 2023 yılı içinde 100 adet daha TEMSA Prestij aracı filomuza katacağız. Araç temininde sorun yaşanmasa ve finansmana erişimde sorun olmasa daha fazla Prestij aracı filomuza katabilirdik. Biz bu yatırımı tamamen öz sermayemizle yaptık” dedi.

Şirketler daha çok özmal araçlara yönelecek

2022 yılının artan maliyetler nedeniyle zor geçtiğini belirten Celal Kalkan, “Akaryakıt fiyatlarındaki hızlı değişimler bizi zorladı. Artık sektöre yeni tedarikçi girişi de olmadığı için önümüzdeki süreçte şirketler daha çok özmal araçlarla çalışacak gibi görünüyor” diye konuştu.

TEMSA tercihi

Yıllardır TEMSA Prestij araçları kullandıklarını ve memnun kaldıklarını belirten Celal Kalkan, “TEMSA’yı tercih etmemizde Türk markası olması ve akaryakıt tüketiminde elde ettiğimiz sonuçların çok olumlu olması etkenler arasında. Prestij araçların akaryakıt tüketiminin düşük olması işletme maliyetlerimizi aşağıya çekiyor” dedi. Filolarında 10 bin civarında araç bulunduğuna dikkat çeken TUREX Genel Müdürü Celal Kalkan, “Filomuzda sadece İstanbul’da 200 civarında TEMSA marka araç var. Toplamda ise 400 civarında TEMSA araç var” dedi.

Büyük otobüs yatırımı da planladıklarını ancak onun planlamasını daha sonra yapmak istediklerini kaydeden Celal Kalkan, “Elimizde yeterince büyük otobüs var. Birde servis maliyetleri çok yüksek olduğu için özellikle personel taşımacılığında daha çok midibüs ve hafif ticari araç tercih ediliyor. Büyük otobüsler ise daha çok turizm tarafında kullanılıyor” dedi.

2023’ten beklentilerimiz olumlu

2023 yılından beklentilerinin çok olumlu olduğunu da aktaran Celal Kalkan, “Bu olumlu beklenti nedeniyle zaten 100 adet TEMSA Prestij siparişi verdik. 2023’ün tüm ülkemiz için daha iyi geçeceğine inanıyorum. Enflasyondaki gerileme ile ekonomideki gelişmelerin daha olumlu seyir izleyeceğini düşünüyorum. Turizm tarafında da 2023 rekor bir yıl olacak beklentisi içindeyiz. Bu yılınçok üzerinde bir hareketlilik olacak bu yüzden de yeni otobüs ihtiyacı da olacak” dedi.

Borsa da olmak çok önemli bir kazanım

Celal Kalkan, TUREX Turizm’in İstanbul Borsası’nda halka açık bir şirket olmasının da çok önemli kazanımlar sağladığına dikkat çekti: Borsada işlem gören halka açık bir şirket olmak, çok daha kurumsal bir yapı getiriyor. TUREX zaten çok kurumsal bir şirketti. Borsada olunca bilançonuz, gelir tablolarınız, şirket içerisinde yapmış olduğunuz her hareketiniz daha fazla denetim altında. Kontroller çok iyi. Bu yüzden halka açık bir şirket olmak çok önemli. Ben sektördeki diğer firmalara da gerekli çalışmaları yapıp, halka açık bir şirket olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Şoför temininde sorun var

Şoför temininde çok ciddi sıkıntılar olduğuna da değinen Celal Kalkan, “Şoför maliyetleri çok yükseldi. Yeni şoför bulmak zorlaştı. Biz mevcut şoförlerimizi eğitmek ve elde tutmak için önemli bir çaba harcıyoruz. Çünkü sahadaki mevcut potansiyel şoförler şirketler arasında dolaşıyor. Biraz daha fazla ücret alacağını düşünen şoför hemen farklı bir şirkete gidebiliyor. Asgari ücrete gelecek zam sektörü etkiler. Ama bizim şoför ücretlerimiz zaten asgari ücretin üzerinde” dedi.

TUREX doğru karar verdi ve TEMSA’yı tercih etti

TEMSA Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ’da işbirliğine yönelik açıklamalarda bulundu. TUREX Turizm ile 15 yıldır işbirliği içinde olmaktan mutlu olduklarını belirten Baybars Dağ, “Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan TUREX Turizm’de 15 yıl boyunca sürekliliği sağlamak, üstelik TUREX çapında bir müşteri de bunu yapıyor olmak, çok önemli. TUREX Turizm’in halka açık bir şirket olması da çok önemli. Çünkü böylece her kademesinde denetim var. Bu şekilde denetlenen bir şirkette doğru karar vermek zorunda. Doğru kararı da TEMSA’da verdiler. Burada bizde kendimize pay çıkarıyoruz. Demek ki, tüm mekanizmalar denetlendiğinde, akaryakıt, yedek parça maliyetleri bakımından elde ettiği avantajlar önemli hale geliyor. Çünkü artık bu şirketin paydaşları var. O paydaşlara da kazanç sağlanması durumu var. Biz de araçlarımızla maliyet yönetimine katkı sağlayarak, halka açık şirkete yatırım yapanlara da destek vermiş oluyoruz” dedi.

Araç tedarik sorunu

Global anlamda araç tedariğinde sorunların devam ettiğini de belirten Baybars Dağ, “Biz bu sorunları minimize etmek adına öngörülerde bulunduk. Bizde etkilendik ama dünyadaki şirketlerin etkilenmesine göre daha az etkilendik diyebilirim. Alternatif satın almalar, belki stok tutma yöntemiyle, biraz maliyetlerimizi arttıracak ama biz tedarik sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Ona göre de önlemlerimizi almış durumdayız” dedi.

Belirlediğimiz tüm hedeflerin üzerine çıktık

2022 yılı içinde yurtiçi pazara yönelik belirledikleri tüm hedeflerin üzerine çıktıklarını da vurgulayan Baybars Dağ, “Büyük otobüste, midibüste ve hafif ticari kamyon da hedeflerimizin üzerine çıktık. Bu bir takım oyunu. Takım oyununu arkadaşlarımızla birlikte çok iyi oynadık ve sene başında koyduğumuz hedefleri ve fırsatları çok iyi değerlendirdik ve satabileceğimiz maksimum hedeflere ulaştık. Önümüzdeki seneden de çok umutluyuz. Hem bayi teşkilatımız, hem de ekibimiz bu maraton koşusuna uyum sağladı. Dolayısıyla da biz önümüzdeki seneye olumlu bakıyoruz” dedi.

Prestij’den müşteri çok memnun

Prestij araçların müşteri tarafından beğeniyle kullanıldığını belirten Baybars Dağ, “Araçlarımız müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanıyor ve üretiliyor. Müşterinin isteği de, akaryakıt maliyetlerinin minimize edilmesi ve işletme maliyetinin düşmesi. Personel taşımacılığında müşterinin en önemli beklentisi de bu yönde. Bzim de odaklandığımız nokta o pazar. Ayrıca bizim en iyi yaptığımız çalışmalardan birisi de sürekli sahada olmak. Hem satış sonrası hizmetler tarafıyla, hemde satış departmanıyla sürekli sahadayız ve müşterilerimizi dinliyoruz. Bakım maliyetlerinin artışında bizde fedekarlıklarda bulunarak, müşterilerimize yönelik çeşitli kampanyalar düzenleyerek, destek veriyoruz. Sahanın sesini dinleyerek, satış sonrası hizmet tarafı ile hızlıca hareket ederek ve çok iyi paslaşarak bu işi yürütüyoruz. Satış sonrası hizmetler noktasında çok iyi bir atak yaptık. Bence satış ve satış sonrası hizmetlerin aynı dili kullanabilmesi çok önemliydi. Bunu iyi sağladık” dedi.

Bayi tarafında yeni yapılanma çok olumlu sonuçlar verdi

Bayi tarafında yeni yapılanmaya yönelik sonuçların da beklentilerin üzerinde olduğunu belirten Baybars Dağ, “Orada bazı Fuso bayilerini otobüs, otobüs bayilerini de Fuso bayisi yaptık. Bu adım şirket içerisinde de sinerjinin artmasını sağladı. Toplam pazardaki adetlerin de azalmasıyla bayilerin de alternatif kazanç arayışları oluyordu. Biz bu adımları atarak, bu arayışı önledik. Tek bir çatı altında hem onların işlem hacmini arttırdık, hemde bizim hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştırdı. Eskiden midibüs satmak istemeyen Fuso bayileri midibüs bayiliği talep ediyor. Otobüs bayilerimizin tamamını da Fuso bayisi yaptık ve hepsi de hedeflerini yüzde 100 gerçekleştirdi. Dolayısıyla bu işbirliğinden ve sinerjiden çok memnunuz” diye konuştu.

Yorumlar (1)
Dogan yıldız 1 yıl önce
Tebrikler basarılar dilerim söför olarak sizlerle calısmak isterim kırklarelindeyim
banner117
15
açık
banner159