Allison Transmission, Elektrifikasyon Çevresel Test Merkezi’nde Nikola ile İş Birliği Yapıyor

Allison Transmission, Allison'ın son teknolojiye sahip Araç Elektrifikasyon + Çevresel Test (VE+ET) Merkezi’nde sıfır emisyonlu ulaşım, enerji tedariki ve altyapı çözümlerinde dünya lideri olan Nikola Corporation ile iş ortaklığı yapıyor. Bu iş birliği doğrultusunda Nikola’nın Class 8 bataryalı elektrikli aracı (BEV) ve hidrojen yakıt hücreli elektrikli aracının (FCEV) testleri gerçekleştiriliyor.

banner114
TAŞITLAR 28.01.2023, 14:18 Taşıma Dünyası
Allison Transmission, Elektrifikasyon Çevresel Test Merkezi’nde Nikola ile İş Birliği Yapıyor

Allison Araç Elektrifikasyon + Çevresel Test Merkezi Genel Müdürü David Proctor, konuyla ilgili olarak; "Emisyonları azaltmak ve performansı optimize etmek üzere inovatif, yeni nesil araçları geliştiren Nikola ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Her türlü tahrik tipiyle çalışan araçlar için test ve doğrulama programlarını destekleyen tesisimiz, Allison'ın ticari araç endüstrisinde alternatif yakıt çözümlerinin geliştirilmesindeki liderlik taahüdünü de güçlendiriyor" diye belirtti.

İki şirket, çok çeşitli görev döngülerini simüle edebilen kontrollü termal ortamlar ve dinamometreli yol simülasyonları aracılığıyla BEV ve FCEV performansını test etmek için iş birliği yaptı. Testlerde, Nikola'nın hidrojen yakıt ikmal ekipmanı ve test çalışmalarının kesintisiz devam edebilmesi için tesis tarafından sağlanan sabit bir hidrojen akışı kullanılıyor. Araçların değerlendirilmesi, batarya yönetiminin izlenmesi ve aşırı sıcaklıkları oluşturmak için solar simülasyonundan yararlanan HVAC testini de kapsıyor.

Araç Elektrifikasyon + Çevresel Test Merkezi, araç üreticileri için güvenli, güvenilir ve tekrarlanabilir sonuçlar sağlayan, kontrollü ve tutarlı bir ortamda test yapma imkanı da dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunuyor. Allison, tesiste gerçek uygulama ve iklim koşullarını simüle ediyor. Böylece üreticiler, yenilikçi teknoloji ve araç sistemlerini pazara daha hızlı ve verimli bir şekilde sunabilmek için ürün geliştirme ve doğrulama sürelerini kısaltabiliyor. Testlerin mevsimsel iklim ve yol koşullarına bağlı olmayan yoğun bir zaman diliminde yapılabilmesi, yol testlerine kıyasla maliyetlerin düşürülebilmesini de sağlıyor.

Nikola Araç Test Kontrol Başkanı Adam Tarleton, açıklamasında; "Allison VE+ET Merkezi’nin yeteneklerinden yararlanmak, Nikola'nın ürün geliştirme döngüsünü hızlandırması ve Tre BEV aracını güvenle piyasaya sürmesi için kilit bir etken oldu. Kamyon segmentinin talep ettiği performans, kalite ve güvenilirliğe sahip, sınıfında lider bir hidrojen yakıtlı araç sunmak üzere Tre FCEV modelimizde de Allison ile devam edecek iş birliği için ayrıca heyecanlıyız" dedi.

60 bin metrekare alana sahip VE+ET Merkezi, Orta Batı'da alanının tek örneği ve tek bir merkezi konumda yıl boyunca test yapma olanağı sağlıyor. Tesis, müşteriler için yeni ürün geliştirmek üzere gerekli tüm olanakları ve iş birliğini sağlayan özel ayrı test bölümleri ve alanlar sunuyor.

Allison VE+ET Merkezi hakkında daha fazla bilgi edinmek için allisontransmission.com/veet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159