banner69

MAN ve Petrol Ofisi işbirliği 18 yıldır devam ediyor

banner113

MAN ve Petrol Ofisi, uzun zamandır sürdürdükleri işbirliğinde 18 yılı geride bıraktı. 1.5 yıllık yeni işbirliği anlaşması kapsamında MAN Türkiye’de üretilen ve tüm dünyaya ihraç edilen araçlarının ilk dolumu, Petrol Ofisi akaryakıt ve madeni yağlarıyla gerçekleştiriliyor. MAN ticari araçlar ilk yolculuklarına, Petrol Ofisi’nin “Yeni ProDizel” ve “Maximus” ürünleriyle çıkıyor.

banner114
BAKIM VE SERVİS 18.01.2016, 10:59 18.01.2016, 15:39 Taşıma Dünyası
MAN ve Petrol Ofisi işbirliği 18 yıldır devam ediyor
İşbirliğinin yeni dönemde de devam ettirilmesine ilişkin 13 Ocak Çarşamba günü MAN’ın İstanbul İkitelli’deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, teknolojik olarak en önde olma iddialarının, ancak buna sahip iş ortakları ile hayata geçirilebileceğine dikkat çekti: Bizim için çok anlamlı bir gün. Çünkü çok uzun yıllardır iş ortağımız olan, birlikte yürüdüğümüz artık, iki iş ortağını da aşıp aile haline geldiğimiz Petrol Ofisi ile ilk dolum yağları anlaşmamızı 1,5 yıl daha uzatmamızı kutlamak ve bunu sektörle paylaşmak için bir aradayız. MAN camiası olarak dünyanın kendi alanında teknoloji lideri firmalarından bir tanesiyiz. İlk dizel motorun icadından bu yana iddiamız teknolojik olarak en önde olmaktır. Bu iddiamızı da bugüne kadar başarı ile sürdürdük. Tabii, teknolojik olarak en önde olmak aslında teknolojik olarak en önde olan partnerlerle mümkün. Aracınızı dizayn ederken, üretirken, işletirken seçtiğiniz her bir partner, sizin vizyonunuza uygun bir vizyona sahip olmalı. Onlar da kendi alanında teknolojik lider olmak istemeli. Onların da müşteri odaklı, müşteriyi stratejinin başına koyan bir görüş çizgisinde olmaları çok kritik. Bizim için de bu anlamda doğru partnerin hep Petrol Ofisi olduğunu gördük. Sahada onlarla birlikte mücadele ettiğimiz her noktada bizim kadar bu işe ter döktüklerini gördük. Ürünlerinin araçlarımızda en iyi performansı yakalamasında müşterilerimizin çok etkin olduğunu gördük. 18 yıla dayanan bu birliktelik müşterilerimiz açısından sorunsuz ve yaşam maliyetleri en düşük araçları kullanmaları anlamına gelecektir. Tüm camia için hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi. 

Petrol Ofisi ile bakım aralıkları uzuyor 
MAN araçlarda bakım aralıklarının ortalama 60-70 bin km seviyesine ulaştığını aktaran Bekiroğlu, “80 bin km’ye kadar giden müşterilerimiz var.  Bir aracın 60-70 bin km gidebilmesi yağın efsafını koruması ile çok alakalı. Hem bir taraftan ben 70 bin km’de bir bakım alacağım, hem de daha ucuz yağ alacağım. Tabii ki herkes ucuz almak ister, ama en iyisini en ucuza almak esas olmalı.  Türkiye’de bir dönüşüm sürecinin yürüdüğünü, firmaların bir konsolidasyona girdiğini, kurumsal oyuncuların her alanda arttığını görüyorum. Burada mazot kadar yağ kalitesine de titizlik olduğunu görüyorum.  Petrol Ofisi yağlarının gösterdiği performans, bu bakım aralıklarını sürekli olarak yukarı çekmek konusunda elimizi çok güçlendiriyor” dedi. 

MAN ile ortak hedefimiz var 
OMV Petrol Ofisi Ticari Satışlar ve Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu da, “Bu işbirliği çok büyük bir mutluluk. MAN ile ortak bir hedefimiz var. Müşterilerimize bir değer sunmak. Biz bu işbirliğine stratejik güç birliği diyoruz. Teknoloji lideri ve sektöre yön veren bir firmayla beraber olmak, bize de çok şey öğretiyor, geliştiriyor” dedi.

MAN öğretiyor, tecrübemizi koyuyoruz 
Son 5 yıldır madeni yağ pazarının lideri oldukları bilgisini veren Sezgin Gürsu, “Kocaeli Derince’de 120 bin ton kapasiteli bir madeni yağ fabrikamız var. Bu fabrika aynı zamanda yakın coğrafyanın en büyük Ar-Ge üssü. Bir de teknoloji üssü olan Petrol Ofisi Teknoloji Merkezimiz var. Müşterilere değer yaratan bu ürünlerin geliştirmesini, orada global firmalarla birlikte yapıyoruz. MAN ile birlikte çalışıyoruz. Onlar bize öğretiyor, biz geçmiş bilgi birikimimizi, tecrübemizi koyuyoruz. Gerçekten değer yaratan ürünler sunuyoruz. Son beş yıldır madeni yağ pazarında yüzde 25 pay ile sektör lideriyiz. Bundan gurur duyuyoruz. Bu başarıda beraber yürüdüğümüz iş ortaklarımızın çok büyük katkısı var. 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürünlerimizde taahhüt ettiğimiz değer; motor koruması, yakıt tasarrufu ve üstün performans. MAN’ın, ‘Müşterilerimiz ömür boyu iş ortağımızdır’ söylemi bizim için de her zaman öncelikli oldu. Biz onlar için bir değer yaratabiliyorsak, amacımıza ulaşabiliyoruz. Başta Sayın Tuncay Bekiroğlu olmak üzere MAN ailesine uzun yıllardır süren bu işbirliği ve bizi geliştirdikleri için çok teşekkür ediyoruz“ dedi. 

Yağ kullanımında bilinç arttı 
Sezgin Gürsu, ticari araç kullanıcılarının standartlara uygun madeni yağ kullanımında bilincin giderek yükseldiğini gördüklerini belirtti: Araç parkı yenilendikçe, gerekli şartnameler ciddi şekilde takip ediliyor. Motorlar küçülüyor, performans artıyor ve çevre şartları daha ağırlaşıyor.”  ■


1,5 yıllık anlaşma MAN kamyon ve otobüslerinin ilk dolumunu ve satış sonrasını kapsıyor. Sezgin Gürsu, MAN ile sağlanan işbirliğiyle yıllık ortalama 200 tonluk bir iş hacmi bulunduğunu da açıkladı. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159