MAN yeni kamyon ve çekicilerini tanıttı

banner113

MAN Truck & Bus, son 20 yıl içinde ilk kez tamamen yenilediği yeni nesil kamyon ve çekicilerini TGX, TGB, TGM ile TGL serisini 10 Şubat 2020’de İspanya’nın Bilboa kentinde yapılan muhteşem bir prömiyer ile tüm dünyaya tanıttı. 4 milyon km test sürüşü yapılan Yeni MAN kamyon ve çekici nesli için 8 farklı boyutta kabin sunuldu. Yüzde 8'e kadar daha az yakıt tüketimi sağlandı.

banner114
TAŞITLAR 20.02.2020, 16:42 16.04.2021, 16:38 Taşıma Dünyası
MAN yeni kamyon ve çekicilerini tanıttı

7.5 tondan 41 tona TGL, TGM, TGS ve TGX model serisi ile sekiz farklı yeni kabin bulunuyor.  Daha önce olduğu gibi, yeni MAN TGX de de üç farklı motor seçeneği bulunuyor. 640 beygir gücüne kadar çıkabilen sınıfının en güçlüsü MAN D38, 430 ila 510 beygir gücü sunan orta sınıf MAN D26, hafif uzun yol taşımacılığı için 330 ila 400 beygir gücü arasındaki MAN D15.
TGX için klasik 4x2 ve 6x2 yarı-römork çekiciler ve şasi ünitelerinin yanı sıra, ağır taşımacılık operasyonları için popüler seçim olan 6x4 ve 8x4 seçenekleri de mevcut.



Yeni çekici ve kamyonlarda efsaneyi takip ediyor 


Tanıtımda konuşan MAN Truck & Bus SE Yönetim Kurulu Başkanı Joachim Drees, “Yeni kamyon ve çekici nesli, MAN’ın efsane serilerinin ayak izlerini takip ediyor. 2000 yılında tanıtılan MAN TGA, kamyon yapısını biçimlendirmişti. Yeni MAN kamyon ve çekici nesli, eskilerin izinden gitmekle kalmadı, konfor, güvenlik, randıman, güvenilirlik ve hizmetin yanı sıra ağ bağlanabilirliği ve dijitalleşmede de yeni bir seviyeye çıktı” dedi.

Almanya’da iki yıl içinde 150 bin sürücüye ihtiyaç olacak

Ulaşım endüstrisinin değiştiğine dikkat çeken Joachim Drees, “Bugün ulaştırma endüstrisinin tüm alanlarındaki gereksinimler, her zamankinden çok daha çeşitli ve karmaşık. Sadece AB’de ulaştırma hacminin, önümüzdeki 20 yıl içinde yüzde 40 artacağı öngörülüyor. Aynı zamanda, sıkı kanuni düzenlemeler CO2 emisyonunu, 2025’e kadar yüzde 15, 2030’a kadar da yüzde 30 azaltmayı amaçlıyor. Tüm bunların üstüne bir de giderek artan sürücü bulma sıkıntısı, işleri daha da zorlaştırıyor. Yeni istatistiklere göre, Almanya’da sadece önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 150 bin kalifiye profesyonel sürücüye ihtiyaç duyulacak. Ek olarak, tüm lojistik süreçlerde giderek daha kapsamlı hale gelen dijitalleşme, ulaştırma firmalarını hızlı bir tempoya sokuyor” dedi.



Değişikliklerin bir adım önünde olmalıyız


Değişikliklerin bir adım önünde olmaları gerektiğini vurgulayan MAN Yönetim Kurulu Başkanı Joachim Drees,“Onlar için tüm doğrudan ve dolaylı etkileriyle bu değişikliklerin bir adım önünde olmalıyız. Bu, çok büyük ama aynı zamanda olağanüstü heyecan verici bir görev, yani ürünlerimizin üreticisi olarak farklı, yeni boyutlarla düşünmemiz gerekmektedir. Biz bunu, yeni nesil kamyon ve çekicilerimizle yapıyoruz. MAN, yeni neslin seri üretiminin başlamaya hazır olması ve 2020 sonuna kadarki geçiş döneminde daha önceki modellerle aynı zamanda sunabilmek amacıyla yatırımlar gerçekleştirdi. Sadece Münih’teki tesislerinde yaklaşık 100 milyon Euro yatırım yaptı. Orada, kapsamlı yeni kamyon nesilden ve eski TG serisinden günde 500 adete kadar kamyon kabini üretiliyor. 85 milyon Euro’ya çıkan ek yatırım ise, artan kabin üretimini hiç sorunsuz karşılayabilecek ana fabrikanın yeni kabin boya atölyesine yapıldı. Bu fabrika, Avrupa’nın en gelişmiş teknolojili ve çevre dostu fabrikalarından birisidir ve MAN’ın kendini başarmaya adadığı “yeşil fabrikaya” doğru atılmış bir başka adım. TGL ve TGM serilerinin üretim hattından çıkmaya devam ettiği Avusturya’nın Steyr kentindeki fabrikadaki yeni ve son teknoloji boya atölyesi de hizmete girdi. Tüm MAN üretim ağı için bütün plastik eklemeler, gelecekte sadece burada yapılacak.



Sayılarla Yeni MAN ve kamyon çekiciler

-Yeni MAN kamyon ve çekici nesli, firmanın 20 yıl içinde yaptığı en iddialı proje konumunda:
-Proje için 12.000.000 çalışma saati harcandı
Pazara sunulmasına kadar 4.000.000 kilometre test sürüşü yapıldı
2.800.000 satır kod yazıldı
Yeni araç tasarımı için 167.000 çalışma saati harcandı
Yaklaşık 22.000 yeni kalem tüm birimlere entegre edildi
3.000 kabin rengi standart olarak sunuldu
2.100 MAN çalışanı projeye direkt dâhil oldu
Yeni MAN kamyon ve çekici nesli için 8 farklı boyutta kabin sunuldu
Yüzde 8’e kadar daha az yakıt tüketimi sağlandı
4 Seri: TGX, TGS, TGM ile TGL
1 Ekip: 36.000 MAN Truck & Bus çalışanı



MAN’ın yeni nesil kamyon ve çekici portföyü


7.5 tondan 41 tona TGL, TGM, TGS ve TGX model serisi, Sekiz farklı yeni kabin.
Daha önce olduğu gibi, yeni MAN TGX de de üç farklı motor seçeneği bulunuyor. 640 beygir gücüne kadar çıkabilen sınıfının en güçlüsü MAN D38, 430 ila 510 beygir gücü sunan orta sınıf MAN D26, hafif uzun yol taşımacılığı için 330 ila 400 beygir gücü arasındaki MAN D15.
TGX için klasik 4x2 ve 6x2 yarı-römork çekiciler ve şasi ünitelerinin yanı sıra, ağır taşımacılık operasyonları için popüler seçim olan 6x4 ve 8x4 seçenekleri de mevcut.

4x2 çekici isteğe bağlı olarak, asfaltsız yüzeylerde ek yol tutuş sağlayan hidrostatik ön aks tahriki, MAN HydroDrive ile birlikte sipariş verilebilir. MAN TGX, bu çeşitlilik ile 18 tondan 41 tona kadar azami yüklü araç ağırlığı arasında seçenekler sunmaktadır. Ağır görev uygulamaları için 250 ton azami yük katar ağırlığı da bulunuyor

Motor olarak ise MAN TGS ile 330’dan 510 beygir gücüne uzanan geniş bir yelpazeyi kapsayan D26 ya da D15 motorunu sunuyor.
Çekici ya da şasi şasi kamyon olarak 4x2 ve 6x2, geniş bir sektör yelpazesi için klasik 6x4, 8x2 ve 8x4, ya da 4x4, 6x6, 8x6 veya 8x8 olarak zorlu araziler için yapılandırılmış tüm tekerlerden çekişli zengin seçenekler bulunuyor.
Eğer araç öncelikle asfalt yollarda kullanılıyor ve fazladan yol tutuş sadece arada sırada gerekiyorsa, MAN HydroDrive 2-, 3-, ya da 4- akslı bir MAN TGS ile birleştirilebilir. Böylesi değişken düzenlemelerle, yeni MAN TGS’nin azami yüklü ağırlığı 18’den 41 tona kadar değişiyor.
MAN’ın yeni nesil hafif ve orta tonaj yelpazesi, TGL ve TGM’den oluşuyor. Bu segmentte ise kısa, uzun, yataklı yüksek ve çift-kabinolmak üzere dört yeni dar kabin seçeneği bulunyor.

Çift-kabin, inşaat sanayii, belediye hizmetleri ve acil durum hizmetleri için kullanılıyor. Yeni TGL, D08 motorunun 4 silindirli versiyonuyla birlikte 7.5 tondan 12 tona uzanan bir yelpazeyi kapsıyor.

Eğer 160’tan 220’ye uzanan beygir gücü yetersiz kalırsa TGL, 6 silindirli 250 beygir gücündeki D08 motoru ile de donatılabilir. Bu aynı zamanda,MAN TGM yelpazesini 320 beygir gücüne çıkan 6 silindirli D08’e kadar uzatan temel motordur. Yeni MAN TGM’nin tonaj yelpazesi, yeni MAN TGL’nin durduğu yerden başlamakta, 12, 15 ve 18 tonlardan 26 ton azami yüklü ağırlığa kadar uzanmaktadır. MAN TGL sadece 4x2 versiyonlarında tek başına varken MAN TGM, 6x2, 6x4 ve 4x4 tekerlek seçeneklerini sunmaktadır.Bu da yeni TGM’yi sadece orta ağırlıktaki kara dağıtım ulaştırması ve kent lojistiği için değil, inşaattaki çoğu uygulama, belediye hizmetleri ve itfaiye için de çekici kılmaktadır.

Yeni kabinler:

MAN yeni kamyon neslinde en az sekiz farklı kabin sunuluyor. En fazla alan GX, GM ve GN olarak adlandırılan üç geniş kapasiteli kabin tarafından sağlanıyor.

2.44 metrelik dış genişliği ile GX ve GM, uluslararası uzun yol taşımacılığı için mükemmel seçim. Yatak altındaki depolama alanı, içeriden de erişilebilen iki dış depolama kutusu, depolama bölmeleri ve ön camın üzerindeki tavan depolama üniteleri, bagaj için fazlasıyla alan sağlıyor.
En yüksek tavan seçeneği ile GX kabini, 355 litreye kadar saklama alanı sunuluyor. GB kabininin, alçak motor tüneli sayesinde 1.87 metrelik bir baş yüksekliği varken, GX’deise bu yükseklik 2.07 metreye kadar çıkıyor. Sürücüler, olağanüstü hareket serbestliği, havadar iç ortam ve üst düzey konfor sağlayan iki en geniş kabin çeşidi ile yollarda olmaktan gerçekten mutlu olacaklar. Yüksek kalite panjurlu çerçeveleriyle rahat yataklar ve etkin kabin ses izolasyonu da,en dinlendirici uykuyu ve en faydalı dinlenmeyi garanti ediyor.

Geniş kapasite kabin seçeneklerinden üçüncüsü, GN ise GM ve GX kabinlerindeki yüksek düzey konforu aynen sunuyor. Farklı bir dizi sektörede özel uygulamaları için net faydalar sağlayan tavan yüksekliği ile diğerlerinden ayrılıyor. Bu uygulamalara örnek, silolar, tanker gövdeler ve yarı-römorklarla hassas yüklerin taşımacılığını içeriyor. Otomobil taşıyıcıları gibi bazı gövde üniteleri, alçak kabin üzerinde uzanıyor. GN, alçak motor tüneli sayesinde, aynı şekilde, 1.57 metrelik baş yüksekliği ile olağanüstü hareket serbestisi sunmaktadır. GX ve GM versiyonları gibi, yüksel kaliteli latalı rahat yatak konforlu bir uykuyu veen kaliteli dinlenmeyi garanti ediyor.
İnşaat sanayiinde, kentsel dağıtım lojistiği, tanker ve silo taşımacılığı, en uygun görüş alanı ve hafiflik, hayati önem taşyor. Sık teslimat duraklarına uygun, ergonomik giriş ve çıkışlar da çok önemlidir. MAN, özellikle bu tür ihtiyaçlara cevap verebilmek amacıyla MAN,yeni nesil TGL, TGM ve TGS serileri için yeni 2.24 metrelik dar kabinler geliştirdi.

2.24 metre genişliği ile yeni TM kabini, hafif ve kompakt tasarım ihtiyacını karşılıyor. Ancak benzer uzunluk ve aynı yüksek tavan ile GM kabini yüksek talepleri karşılamakta ve uyku rahatlığını sağlıyor. TM kabini, yoğun-ticari yüklü ulusal uzun mesafe taşımacılık operasyonları gibi alanlar için idealdir. GM ve GX kabinleri gibi, TM’de de içeriden ulaşılabilir dış depolama kutularının yanı sıra sayısız depolama bölümü ve ön camın üzerinde tavan depolama ünitesi bulunuyor.

Yeni alçak TN kabini, sürücülerin ve operatörlerin ara sıra bir gecelik konaklamalar için yüksek kaliteli latalı yüksek tavan gerektirmeyen rahat yatağa, yüksek konfor standartlarına ve bol depolama alanına ihtiyaç duyulan uygulamalar için kullanılabilir.
Daha önce olduğu gibi, yeni NN kabini, yeni MAN TGS için en fazla tercih edilen seçenek olacaktır. İnşaat sanayiinde tipik uygulamalar damperli kamyonlar ve transmikserler dir. Bu kabin, kompakt 1.88 metre uzunluğuna rağmen, koltukların arkasında iş kıyafetleri ve gereçleri için yeterli alan sağlıyor.

Sol çamurluk üzerinde bir yürüme platformu ve tavanda tutacağı olan opsiyonel giriş merdiveni, kabin arkasındaki kargo alanının güvenli ve uygun şekilde kontrol edilmesine de olanak sağlıyor. Aynı zamanda tasarımın tipik özelliği olarak çok güçlü yeni orta yükseklikte ya da yüksek şasili kabinler üç parçalı çelik tampona sahipler. Parçalar, büyük çarpışma hasarı olsa bile bölümlerde yenilenebilir nitelikte. Merdiven ünitesinin esnek şekilde monte edilmiş, ağır etkilere hasarsız dayanabilmeleri için kaplamalarla güçlendirilmiş alt basamakları, bir diğer uygulama rahatlığıdır.

Yeni TGL ve TGM serileri, 2.24 metrelik dış genişliği ve 1.62 metrelik dış uzunluğu olan CC Cab’ı da kapsıyor. CC Cab,kompakt tasarımına karşın,yeni jenerasyonun diğer kabinleriyle aynı düzeyde ergonomi sunuyor ve kullanıcı dostu. Dağıtıcılar, inşaat ya da belediye hizmetleri dâhil olmak üzere birçok sektördeki sürücüler,bu kabindeki düşük giriş yüksekliğinden ve geniş açılan kapılardan keyif alıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159