banner69

Mapar Temsa’nın Satış ve Servis Bayi̇si̇ Oldu

banner113

Temsa ve Mapar işbirliği imzaları atıldı. Buna göre Mapar, Temsa’nın otobüs ürünlerinin satışını yapacak, satış sonrası hizmetini de verecek. Mapar, yapılan anlaşma ile de Fuso Canter araçlarına da satış ve satış sonrasında hizmet verecek.

banner114
OTOMOTİV 18.03.2019, 10:44 18.03.2019, 10:57 Taşıma Dünyası
Mapar Temsa’nın Satış ve Servis Bayi̇si̇ Oldu
Temsa ve Mapar’ın otomotiv sektöründe ses getirecek anlaşmasının imzaları 6 Mart Çarşamba günü düzenlenen etkinlikte atıldı. Temsa’nın Altunizade’deki merkezinde düzenlenen etkinlikte işbirliğine yönelik imzayı Temsa Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp ve Mapar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin birlikte attı. 

Etkinlikte Temsa Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Fuso Canter Pazarlama Müdürü Aytuğ Bük, Temsa Otobüs Bölge Satış Yöneticisi Sonat Demirci, Yurtiçi Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Süleyman Yurt, Sonrası Hizmetler Orhan Kodarlak, Fuso Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Özkan Eriş, Mapar Genel Müdürü Tanju Nayır, Otobüs Satış Müdürü Ender Keskin de hazır bulundu. 

Büyüme stratejilerine uygun 
Temsa Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, “Ülkemizin iki güzide firmasının buraya gelmesinde belirli amaçlar var. Temsa ve Mapar arasında yıllardır ticari olarak işbirliği olsa da bugün iki markayı farklı bir platformda bir araya getirmiş oluyoruz. Hem otobüs grubu hem de Canter hafif kamyonla bizim büyüme stratejilerimize uygun olarak, başlangıçta Bursa merkezli olmak üzere tam donanımlı, servis açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda satış ve satış sonrası olarak Mapar ile Bursa merkezli olarak anlaşmış oluyoruz. Canter, 1 Ocak itibariyle bizim bünyemize geçti. Yapılanmamızı oluşturduk. Bütün bayileri devraldık. 2018 yılında Mapar ile görüşüyorduk, Canter de bünyemize katılınca satış ve satış sonrası olarak böyle bir adım attık. Güzel bir birliktelik oldu. Güçlerin birleşimi de böylece tescillenmiş oldu. Umarız hayırlısı olur. Zaten işbirliğimiz vardı ama bunu resmi olarak da hayata geçirmek mutluluk verici. Bu başlangıcın her iki tarafa da yenilikler getireceğine inanıyorum. Piyasa şartları sıkıntılı olsa da ben bu anlaşmanın iyi bir adım olduğuna ve bize çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olsun” dedi. 

Güçlü ortaklar
Dünyada ve Türkiye’de önemli bir değişim yaşandığını belirten Hakan Koralp, “Bu değişim otomotiv sektöründe de çok yoğun yaşanıyor. Artık hem müşteriyi hem teknolojiyi çok iyi takip etmek ve ihtiyaçlara hızlı reaksiyon göstermek zorundasınız. Ayrıca maliyetlerin yükseldiği, pazarın çok düştüğü bir ortamda yaşananları çok iyi ölçebilir durumda olmanız gerekiyor. Böyle bir ortamda da güçlü ortaklara her zaman ihtiyacımız var. Türkiye’de 1,5 senedir model değişiminde neler yapabilirizi konuşurken Mapar ile bir araya geldik. Firmalar, ihtiyaçlar noktasında buluştu. Bu işbirliğinin sonuçlarını zaman gösterecek. Buradan güzel başarı hikayelerinin çıkacağına inanıyoruz. Sayın Baybars Dağ ve ekibi yıllardır Temsa içinde ve bu işi çok iyi biliyor. Otobüsün satış ve satış sonrası tarafında Sayın Süleyman Yurt ve ekibi de uzun yıllardır bu aile içinde. Canter tarafında ise ekibimizi yeni oluşturduk ama Sayın Aytuğ Bük uzun yıllardır Canter ekibinin başındaydı, şimdi satışının başında. Sayın Özkan Eriş de Canter’den geliyor ve bu ürünün satış sonrasının başında. Ekibimizde bu işin büyümesi için yeterli hizmeti verebilecek ve hızlı bir biçimde büyümeyi ve donanımı sağlayacak kapasiteye sahibiz. Sayın Yalçın Şahin ve ekibi de yatırımı, büyümeyi seviyor. Yıllardır sektörün içindeler. Buluşmamız şans değil aslında” dedi. 

4 senedir Temsa ile 
Mapar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin de, “Temsa ülkemizin büyük otobüste üç değerli markasından biri. Temsa ile yıllardır zaten çalışıyoruz. Temsa yetkili servisi Brey Otomotiv ile ortağız, 4 senedir de Mapar olarak çok yakın bir işbirliğimiz var. Temsa markalı otobüslerden firmalarda çalıştırdığımız araçlar var. Otobüs kiralama alanında başlangıcı yaptık ve çok iyi noktalara geldik. Temsa ailesine katılmamızla beraber servis sürecine de yapacağımız katkılar olacak. Biz servis ve yedek parça işinde çok iyiyiz. Temsa’nın araçlarına vereceğimiz kaliteli hizmete de herkes şahit olacak. Fuso Canter ile ürün gruplarımızı tamamlamış olduk. Hafif kamyon alanında Canter ile başlamaktan da çok mutluyuz. Bu işbirliği her iki tarafa da hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

İki markayı konumlandırmak
Man ve Temsa bayiliğinde ürünlerin konumlandırmasını nasıl yapacaklarına yönelik soruyu Yalçın Şahin, “Bir koltuk altına bir karpuz sığar. Biz iki markanın konumlandırmasını da çok rahat yaparız. Biz Temsa’ya satış sonrası hizmetlerde artı bir şeyler getirmek için geldik. Satış veya satış sonrasındaki arkadaşlarla rekabet tarafında işimiz yok. Kaliteyi artırmak için geldik. Mapar’ın kalitesi zaten belli. Bizim ana kuruluşumuz servis ve yedek parça. MAN ve Temsa ikisi ayrı markalar. MAN varken de biz Temsa alıyorduk. Bir satıcı iyiyse her şeyi satar. Artık bilinçsiz müşteri kalmadı. Hiçbir müşteri bir satıcıyı benim ağam, paşam diye seçmiyor. Hangi markadan hoşlanıyorsa onu alıyor. Servis ve yedek parça ile bir artı sağlayamadığınız taktirde başarılı olamazsınız. Bünyemizde 150 Temsa marka otobüs var. Antalya ve Ankara’da sıfır olarak da sattık. Nisan ayında Kamil Koç’tan bize dönecek 55 aracımız var. Ya bunu ikinci el olarak çalıştıracağız ya da Temsa’ya ‘bunları alır mısınız’ diyeceğiz. Mapar kimliği ayrı. Mapar’ın bütün markaları sattığı yer ayrı. Temsa tamamen ayrı bir ekip olarak kuruluyor. En az 25-30 kişi ile başlıyoruz. ZF ile başladığımız iş ortaklığımız da var. 350 bin Euro’luk test cihazımız var. Toplamda 10 milyon TL’ye yakın bir yatırım yapıyoruz” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159