Temsa’nın “Maraton” koşusu başlıyor

banner113

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın katılımıyla 5 Kasım Perşembe günü Adana fabrikada düzenlenen ve tüm çalışanların katıldığı iç lansman töreninin ardından 12 Kasım 2015 Perşembe günü de İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısı ile TEMSA’nın Maraton otobüsü tanıtıldı.

banner114
TAŞITLAR 16.11.2015, 17:30 18.11.2015, 11:26 Taşıma Dünyası
Temsa’nın “Maraton” koşusu başlıyor

 Basın toplantısına Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, otobüs sektörünün önde gelen temsilcileri, TEMSA yöneticileri ve basın mensupları katıldı. 


Bu yıl birbirinden özel ürünleri pazara sunan Temsa, müşterilerini bu kez de üst segmente yönelik ürünü Maraton ile tanıştırıyor. Müşterilerine her zaman en iyi ürünü sunmayı hedefleyen Temsa, otobüs pazarına farklılık getiren, müşterilerine işletme sürecinde avantaj sağlayan, yolculara üst düzey konforlu seyahat imkanı sunan otobüsleri satışa sunmaya devam ediyor. 



Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun:

8 Yeni Yıldız Ürünün 5’incisi Maraton
“Temsa’nın 2015’te Türkiye ile buluşturacağı 8 yeni yıldız ürünün 5’incisi olan Maraton’un lansmanında, sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Mehmet Pekarun, “Sanayi grubumuzun köklü şirketlerinden biri olan Temsa Otobüs, özellikle son yıllarda yaşadığı rekor üretim ve satış rakamları ile bizi gururlandırıyor, yüzümüzü güldürüyor” açıklamasında bulundu. 

Önde gelen Temsa gücü 
Pekarun, “Temsa’nın sadece yurtiçi değil, yurtdışı pazarlarda yakaladığı başarı ile sadece bizim değil, ülkemizin de gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum. Bugün, dünyanın en zor pazarı olarak adlandırılan Amerika’da Türk işçisi ve mühendisinin göz nuru, el emeği olan 800 dolayında otobüsümüz hizmet veriyor. Bu başarıları, holdingimizin köklü kurumsal kültürü dışında Temsa’nın yıllar boyunca oluşturduğu know-how teknolojisine ve tüm Temsa çalışanlarımızın özverili çalışmalarına borçluyuz” dedi.

Temsa üretim ve satış rekorları kırıyor 
Önümüzdeki sene için hedeflerinin aynı olduğunu belirten Pekarun, “Yeni ürün geliştirme hızımızı hiç kesmeden üretim ve satış rekorlarını kırmaya, dünya pazarlarında büyümeye, ülkemize, şirketimize, çalışanlarımıza değer katmaya devam edeceğiz” dedi. Pekarun, Temsa’nın bu yıla 8 yeni yıldız ürünü sunma hedefiyle başladığını, yeni Maraton’un da bu hedefin 5’inci ayağı olduğunu, 2016 yılı sonunda ise tam 25 ürünün pazarda olacağını sözlerine ekledi.

Yolun açık olsun Maraton
Pekarun, “Temsa’nın koşusu hiç bitmeyecek. Ürünümüzün adı da Maraton. Bu zorlu koşuda Maraton’un ipi göğüsleyeceğine gönülden inanıyorum. Yolun açık olsun Maraton” diye konuştu.


Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik: 

Dinçer Çelik, Maraton’u yolların yeni starı olarak adlandırdıklarını ve yolunun açık olmasını dileyerek konuşmasına başladı. 

Pazarın lideriyiz...
Türkiye otobüs pazarı ile ilgili bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Çelik, “Otobüs pazarının ilk 10 ayında 6 bin 86 otobüs satıldı. Tüm Temsa ekibini kutluyorum ve gurur duyuyorum. Temsa yüzde 28 pazar payıyla şu anda pazar lideri. Şehirlerarasında yüzde 24,5 pay ile ikinci, şehiriçi segmentinde yüzde 31 pay ile pazar lideriyiz. Midibüs segmentide 7,7 metrelik Opalin aracımız, bu sene sonunda devreye giriyor. Önümüzdeki sene sonuna doğru da 8,4 metrelik yola çıkacak. Hem citi segmenti hem turizm aracı olarak 6 yeni ürünümüz ile bu segmentte yer alacağız. Şu anda Prestij aracımız kendi segmentinde pazar lideri. RHD segmentine en son Safir Plus aracımız ile ciddi bir güç kattığımızı görüyoruz. Bu araç ile biz bu segmenti büyüttük ve ciddi bir büyüme sağladık” dedi. 

Maraton üst segmente güç katacak
Yeni ürünleri Maraton’un, otobüs pazarında üst segmente güç katacağına da inandıklarını vurgulayan Dinçer Çelik, “Maraton, Temsa’nın ilk otobüsünün ismi. Şimdi Yeni Maraton yepyeni bir yüzle, tamamen Temsa tasarımı ile geldi. Tasarımına yaklaşık 4 sene önce başladık, yepyeni güzel bir araç ortaya çıktı. Umarız sektörümüz sektörümüzün değerli kaptanları ve yolcularımız da otobüsümüzü beğenecektir” dedi.

Maraton ile sektörde ilkler 
Dinçer Çelik, yeni Maraton’un teknik özellikleri ilgili şu bilgileri verdi: “2 akslı ilk düz taban araç, yani koridorsuz bir araç. 2+1 ve 2+2 yerleşimine uygun. Maraton’u biz 12 metre 2+2 koltukla 13 metre 2+2 koltukla ve 13 metre 2+1 VIP olarak sunacağız. Yeni Safir Plus’ımız da aynı konfigürasyonda, şehirlerarasında 6 otobüsle 6 ayrı segmentte zevke ve ihtiyaca uygun bir şekilde hizmette olacak. Akıllı otobüs kavramı daha çok şehiriçi belediye tipi otobüslerde kullanılıyor. Ancak dünyada ilk akıllı şehirlerarası otobüsün Maraton olacağı bilgisini de buradan vermiş olayım. Aracımız donanımlarıyla akıllı bir otobüs olacak. Şehiriçinde, araçta hangi bilgiler görülebiliyorsa, tüm bilgiler bu araçta da olacak. Araçla ilgili bilgileri firmalar, ofislerinden de görebilecek. Bir diğer önemli konu; R 66 02 dediğimiz dünyada devrilme konusundaki yeni regülasyona Türkiye’den uyum sağlayan ilk araç olacak. Bagaj hacmi konusunda sektörün beklentilerini rahatlıkla karşılayacak. Güvenlik konusunda da üst düzey bir araç. Aktif fren sistemi ve kontrol şerit takip sistemi de yer alıyor. Havalı süspansiyon, elektronik kontrollü süspansiyon özellikleri de mevcut. Kaptanlarımızın bir otobüsten neler beklediğini onları dinleyerek belirledik ve dinlenme alanlarını daha geniş hale getirdik. Bu alan gerçekten yepyeni bir dizayn ile oluşturuldu. İklimlendirme anlamında rahat nefes alacakları bir ortam olacak. Yolcular da araçtaki iç konfor düzeyi ile kendilerini özel hissedecekler. Maraton, firmalara, yakıt konusunda da sektörün en iyi verilerini sunacak.” 

2015 ve 2016  
Dinçer Çelik, Temsa’nın 2015’i çok yoğun bir çalışma ortamı ile geçirdiğini belirterek 2016’da da aynı hızla devam edeceklerine dikkat çekti: “Bu yıl ilk olarak Safir VIP 41+1 aracımızı tanıttık. İlk elektrikli aracımız MD9’u Milano Fuarı’nda tanıttık. Tourmalin aracımızı yurtiçi pazara sunduk. Sağdan direksiyonlu MD9 aracımızı İngiltere’ye, bu sene ilk defa, Eylül ayında düzenlenen fuara yolladık, siparişler aldık.  Safir Plus aracımızın lansmanını yaptık. MD7 aracımızı ve Maraton’u Kortrijk Fuarı’nda tanıttık.  Akıllı şehiriçi otobüsümüz, Avenue I Bus’ı da Aralık ayının ortasında İETT’nin hazırladığı Transist Fuarında sergileyeceğiz. 7,7 metrelik Opalin aracımızı da tahminen Aralık ayı içinde tanıtacağız. 2016 yılı içinde Prestij aracımızı yepyeni bir yüz ve geliştirilmiş özellikleriyle Mart ayında pazara sunmayı hedefliyoruz. ABD’ye yolladığımız ilk ürün olan TS35’i geliştiriyoruz. Ocak ayında ABD’de fuarda tanıtacağız. MD9 aracımızın ilk lansmanını da Adana Büyükşehir Belediyesi teslimatıyla yapacağız. Euro 6 Prestijin City ve Opalin City aracımızı ve Aselsan’la birlikte çalıştığımız Avenue elektrikli aracımızı da önümüzdeki sene hizmete sunacağız. Yılın sonuna doğru da 8,4 metrelik Opalin aracımızı yine turizm ve şehiriçi taşımacılık sektörünün hizmetine sunacağız.”  

Maraton, sektöre hayırlı olsun 
Maraton’un tüm otobüs camiasına ve Temsa çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerini tamamlayan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Otobüslerle yolcu taşımacılığı çok uzun bir maraton. Bu koşuda en önde gelen ürünler arasında yer alacak Maraton’un, otobüs camiamıza bol kazanç getirmesini diliyorum. Yolun açık olsun Maraton” dedi.

Yeni Temsa Maraton: Türkiye'nin Otobüsü filmini izlemek için tıklayınz


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın katılımıyla 5 Kasım Perşembe günü Temsa Adana fabrikasında düzenlenen ve tüm çalışanların katıldığı iç lansman yapıldı.




Üç Federasyon Başkanı Maraton’da
TOFED Başkanı Birol Özcan, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım ve UYOF Başkanı İmran Okumuş.


Umut Kahraman, Şenol Ayyıldız, Murat Anıl, Baybars Dağ...

 
Şenol Ayyıldız, Sümer Yığcı Maraton otobüsün kaptan koltuğunda. 







Yorumlar (2)
Halitkaragülle 8 yıl önce
Masalah
yılmaz. yaşın 8 yıl önce
Hayırlı.olşun
banner117
15
açık
banner159