Arslan Damper, SSAB ile daha hafif daha dayanıklı

banner113

Arslan Damper kaliteli hammaddelerin ve titiz tedarikçi testlerinin kamyonlarının devrilmesini sağlamaya yardımcı olduğuna inanıyor. SSAB'den Hardox ve Strenx çeliklerinin her ikisini de Man, Ford Otosan, Renault ve Mercedes-Benz gibi yüksek profilli markalar için özel üretim dumptruck gövdeleri için kullanıyor

banner114
ÜSTYAPI 02.05.2017, 15:41 02.05.2017, 15:51 Taşıma Dünyası
Arslan Damper, SSAB ile daha hafif daha dayanıklı
Makine ve teçhizatın çok yönlü bir imalatçısı olan şirket, öncelikle dumptrucks için özel cesetler kuruyor ancak aynı zamanda tuz yayma ekipmanları, su tankerleri ve hurda römorklarını üretmeye başlamıştı. 1981'de Soma'da kurulan Arslan Damper, İzmir Aliağa’da, 35.000 metrekarelik bir fabrikada üretim yapıyor. Şirketin Ege bölgesinde çöp döküm ekipmanlarında ve römorklarda güçlü bir pazar payına sahiptir ve ayrıca Türkiye'nin ana devlet satın alma ajansı olan ve her yıl yaklaşık 250 sözleşme imzalayan Devlet Arzı Temsilciliği'nin tedarikçisidir. Arslan Damper Genel Müdürü Engin Arslan, "Ford Otosan, Mercedes Benz, Man, Temsa Mitsubishi ve Otokar dahil olmak üzere şasi üreten markalar ile sözleşme onayladık. Bu markalar yurtiçinde ve yurtdışında satılıyor" dedi.

İşe özel üretim 
Standart bir damper üretimi yapmayan Arslan Damper için en önemli konunun müşteri ile direk iletişim kurmak olduğunu ifade eden Arslan, “Bizim işimizde müşterinin taşıdığı malzeme çok önemli. Malzemenin sertlik oranı, metreküp başına düşen ağırlık, malzemenin taşınacağı mesafe, araç gün içinde kaç tur atacak bunların hepsi bizim üretimimizi belirleyen kriterler. Biz bunları öğrenerek müşterinin ihtiyaçlarına göre üretim yapmayı hedefliyoruz” dedi. Damper de kaliteyi, çalışma koşullarının belirlediğini belirten Arslan, malzeme seçiminin bu anlamda hayati rol oynadığını ve kaliteli damper üretimini şekillendirdiğini söyledi. Hammadde seçimi konusunda da seçici davranan firma, ürün teslim sürelerinin önemli olması nedeniyle sürekli stoklu şekilde çalışıyor. Bu nedenle iyi organize olarak çalışmanın kendileri için önemine değinen Arslan, üretim hedeflerinin her gün 3 damper başlayıp bitirmek olduğunu belirtti. Bu şekilde çalışmaları halinde müşterinin ihtiyacına hızlı şekilde cevap verebildiklerini böylece de büyük işleri alabildiklerini dile getiren Arslan, “Müşterinin burada bekleyerek zarar etmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Servis ağı geniş tedarikçiler tercih ediliyor
Hata takip sistemi oluşturarak müşterilerden gelen geri bildirimleri kayıt altına aldıklarını söyleyen Arslan, bu geri bildirimleri değerlendirerek tecrübe kazandıklarını ve kullanılacak malzemeyi ya da ekipmanı tekrar gözden geçirdiklerini bildirdi. Ürün geliştirme çalışmalarının da bu geri bildirimler çerçevesinde yapıldığını ifade eden Arslan, “Biz Türkiye’de kendi sınıfındaki ilk iki firmadan biriyiz. Bizim adetlerimizde ve çalışma şeklimizde çalışabilen İstanbul’da bir marka daha var. Geri kalanlar ya bölgesel üreticiler ya da üretim yöntemi bizimki gibi değil. Çünkü biz özel üretimler yapıyoruz ve ürettiğimiz her ürünü takip ediyoruz. Türkiye genelinde servis ağımız bulunmaktadır” dedi. Servis konusunda farklı bir çalışma yapan Arslan Damper, özellikle hidrolik sistem tedarikçileri ile kullandıkları parça için yerinde müdahale sözleşmesi yaptıklarını ve servis ağı geniş olan firmalar ile çalıştıklarını söyledi.


Yalın çalışma yöntemi
Yalın üretim sistemi üzerinde çalıştıklarını ve “hatalı malzeme gönderme, hatalı malzeme alma” anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Arslan, haftada bir kez mühendisler ve tüm ustabaşlarını toplayarak bitmiş ürünü inceleyip, bundaki hataları tespit ettiklerini ve bunları not ederek bunlara yönelik önlemler aldıklarını söyledi. Servis konusunda firmalardan farklı taleplerin geldiğini ifade eden Arslan, “Araçlarımızın olduğu firmalar bizden servis talep ettiklerinde bir ekip gönderiyoruz. Bu ekip malzeme listesi hazırlayıp firmaya sunuyor. Kabul edildiğinde elektrikçi ve hidrolikçiden oluşan bir ekip gönderip araçların tüm bakımlarını yapıyoruz” dedi.  


Daha büyük ve daha hafif damperler
Arslan Damper bünyesinde damper ve treyler üretimi haricinde hook lift üretimi yapan firma, bu ürünlerde SSAB’nin Hardox ve Strenx ürünlerini kullanıyor. Hafif ve dayanıklı olması sebebiyle özellikle hook lift üretiminde bu ürünler kullandıklarını ifade eden Arslan, hook liftler için ürettikleri konteynerlerde de 3 mm’lik Hardox malzeme kullandıklarını söyledi. Çöp ekipmanı da üreten Arslan Damper bu ürün için özellikle Avrupa’dan gelen taleplerde Hardox malzeme kullanıyor. Bunun yanında kar bıçağı üretimine de başlayan firma bu ürünün özellikle yere temas eden kısmında Hardox 450 kullanıyor. Yine Hardox kullanarak 54 metreküp kapasiteli hurda dorseleri yapmaya başlayan firma, bu dorseleri klasik 14 ton ağırlığa sahip ve 40 metreküp kapasiteli dorselerden daha hafif olarak 10.5 ton ağırlığa sahip şekilde üretebiliyor. 


Damperde Hardox, şaside Strenx kullanılıyor
SSAB ile aşınma plakalarının ilk Türkiye’ye getirmesinden bu yana çalıştıklarını ve kalite odaklı anlayışları nedeniyle de memnun olduklarını belirten Arslan, “Hardox ve Strenx ürünlerini kullanıyoruz. Şimdiye kadar müşterilerimizden de hiçbir şikayet almadık. Bu bizim için çok önemli bir referans. Çünkü biz adetli üretim yapıyoruz ve müşteriden şikayet almamak bizim için çok önemli” dedi. SSAB’den 2 mm’den 12mm’ye kadar Hardox 400 ve Hardox 450 ürünlerini kullanan Arslan Damper, ayrıca 5 mm’ye kadar da Strenx 700 MC ürününü tercih ediyor. SSAB’den ürün tedariğinin yanı sıra yapılacak bazı ürünler için teknik destekte aldıklarını belirten Arslan, bazı modellerin çizimlerinin İsveç’ten geldiğini ve ürünlerin işlenmesi sürecinde de SSAB teknik personelinden katkı aldıklarını söyledi. Kendileri için önemli olan konulardan birinin de, ihtiyaç duydukları anda hammadde temin edebilmek olduğunu belirten Arslan, SSAB’nin bu anlamda da kendilerine güven verdiğini, şimdiye kadar gerekli olan her dönemde malzeme alabildiklerini söyledi. 





Yorumlar (2)
Suleyman Humet 6 yıl önce
Selamualeykum, ben Hollandada bir nakliye sirketinde calisiyorum, bizim patronlar daha hafif vasitalar v.s. bulmaliyiz diyorlar cunku Almanyada 40 tondan daha agir olamayiz...( vasita 20 ton sa 20 ton yuk alabilir...bunu cok asagiya dusurmeliyiz... ).
Santiye calismalarimiz da var...
Selam ve dua ile,
Sulejman
0031616431303
[email protected]
M Güngör 6 yıl önce
bu belge indirimi ne zaman yeter artık ya yapın yada yapmıyoruz diyin biz bittik artık
banner117
15
açık
banner159