Bosch, 50.000'inci elektrikli direksiyonu üretti

banner113

Bosch, 50 milyonuncu elektrikli direksiyon sistemini üretti

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 13.08.2015, 14:54 13.08.2015, 16:28 Taşıma Dünyası
Bosch, 50.000'inci elektrikli direksiyonu üretti
Günümüzde elektrikli direksiyon hızla yayılmaya devam ediyor: şerit takibi ve park yardımı gibi sürücü destek sistemleri için vazgeçilmez bir konumda bulunan sistem, modern araçlarda standart bir özellik olarak daha sık karşımıza çıkıyor. Elektrikli direksiyon sistemi, hidrolik direksiyonla karşılaştırıldığında, sürüş devrine bağlı olarak 100 kilometrede 0,8 litreye kadar olmak üzere yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.
 
Önemi giderek artan elektrikli direksiyon sistemleri, Bosch Grubu’nda önemli bir dönüm noktasına imza atılmasını sağladı. Şirket, Almanya’nın Schwäbisch Gmünd bölgesinde bulunan fabrikasında, on iki yılın sonunda toplam 50 milyonuncu Servolectric® elektrikli direksiyon sistemini üretti. Elektrikli direksiyona olan yoğun talebi değerlendiren Bosch Otomotiv Direksiyon İş Kolu Başkanı Christian Sobottka, “Bir sonraki 50 milyonuncu ürünü üretmemiz kesinlikle on iki yıl sürmeyecek." dedi.
 
Elektrikli direksiyon sistemi, global otomotiv endüstrisinin iki önemli trendi olan elektrifikasyon ve otonom sürüş açısından kilit teknoloji konumunda bulunuyor. Örneğin, bir içten yanmalı motordanhidrolik destekli direksiyon için güç sağlamak mümkün olmadığından, elektrikli araçlarda sadece elektrikli direksiyon sistemi kullanılabiliyor.
 
Otonom sürüş: direksiyon, fren ve sensörlerin etkileşimi
Otoyolda sürüş sırasında otonom araçlar; yüksek seviyede emniyet ve konfor sunuyor. Direksiyon sisteminin, aracın içerisindeki tüm önemli parçalarla bağlı olması ise önemli bir etkileşim ve bütünlük sağlıyor. Bu etkileşime örnek olarak, araçta bulunan ESP fren kontrol sistemi, motor kontrol birimi ve aracı çevreleyen sensörlerin birbirine bağlılığı gösterilebilir. Tüm bu parçaları milyonlarca adet olarak tasarlayan ve üreten dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden Bosch, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin bir diğer önemli parçası olan yazılım kontrollü sistemler oluşturmak üzere parçaların birbirleriyle bağlantılı hale getirilmesini sağlıyor. Bosch geliştirdiği ağa bağlı teknolojilerle, bir akıllı telefonla araba ve römorkun, aracın dışından manevra yapılabilmesini sağlayan çözümü de sunuyor.
 
Bosch tarafından üretilen on direksiyon sisteminden yedisi elektrikli…
Bosch’un ürettiği elektrikli direksiyon sistemleri Servolectric®, şirketin Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin'de bulunan fabrikalarında üretiliyor. Bosch’un bu üretim hatlarında üretilen direksiyon sistemlerinin yaklaşık yüzde 70'i elektrikli.2009 yılında yaklaşık olarak yüzde 40'larda bulunan bu oran, bugünkü üretimle karşılaştırıldığında önemli veriler elde edilmesini sağlıyor. Şirket, 2020 yılında üretilen hidrolik sistemlerin, toplam üretilen direksiyon sistemlerinin sadece yüzde on ila on beşini oluşturmasını öngörüyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159