2022 yılında yüzde 50 büyüyen Bomaksan, 2023 hedeflerini belirledi

banner113

Geliştirdiği ürünlere en yeni teknolojileri entegre ederek alanında fark yaratan Bomaksan, 2022 yılını euro bazında yüzde 50 büyüyerek kapattı. Yurt dışında en çok dökümhane toz toplama sistemleri ve kaynak dumanı emiş sistemleri ile rağbet gören marka, yeni dönemde Hindistan ve Amerika pazarına açılarak 6 kat büyümeyi hedefliyor.

banner114
TEKNOLOJİ 24.12.2022, 18:01 Erkan YILMAZ
2022 yılında yüzde 50 büyüyen Bomaksan, 2023 hedeflerini belirledi

Geliştirdiği ürünlere en yeni teknolojileri entegre ederek alanında fark yaratan Bomaksan, 2022 yılını euro bazında yüzde 50 büyüyerek kapattı. Yurt dışında en çok dökümhane toz toplama sistemleri ve kaynak dumanı emiş sistemleri ile rağbet gören marka, yeni dönemde Hindistan ve Amerika pazarına açılarak 6 kat büyümeyi hedefliyor. 36 yıldır endüstriyel tesislerin toz, gaz ve duman problemlerine yönelik çözümler üreten yerli marka Bomaksan 2022 yılına ilişkin değerlendirmelerini ve 2023 hedeflerini açıkladı. 2022’de yüzde 50 büyüklerini, 2023 yılında ise Avrupa’nın birçok ülkesinde yeni partnerler ile iş geliştirme çalışmaları kapsamında yüzde 50 büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan “En çok rağbet gören ürünlerimiz dökümhane toz toplama sistemlerimiz ve kaynak dumanı emiş sistemlerimiz. Büyüme hızı bu derece yüksek bir firma olarak elbette birçok yatırım planımız bulunuyor. Önümüzdeki dönem insan kaynağı yatırımlarımızın yanında 5 yeni ürünümüzün lansmanını yapmayı planlıyoruz” dedi.

“Kuzey Amerika’da 2025 yılında bir depo devreye alacağız”

Bomaksan’ın 2025 yılında devreye alacağı Kuzey ve Güney Amerika pazarını kapsayan depo hedefine yönelik de açıklamada bulunan Bora Boysan, “Amerika pazarı gerek pazar dinamikleri gerekse lojistik uygunluk açısından çok özel. Burası için dağıtım deposu yatırımını, özellikle metal ve çelik sektörü için odağımıza aldık. Döküm sektöründe toz toplama ve havalandırma sistemlerinde elde ettiğimiz teknik bilgi ve tecrübeyi Kuzey ve Güney Amerika pazarında yerel ortaklarla paylaşmak istiyoruz. Kuzey Amerika pazarı, coğrafi olarak uzak bir pazar olmasının yanında; hem kültürel, hem pazar dinamikleri açısından hem de teknik olarak çok farklı. Bu sebeple ciddi bir hazırlık istiyor. 2023, bu hazırlıkları tamamlamak istediğimiz bir yıl. 2024 yılında ise ilk pazara giriş denemelerimizi yapmak istiyoruz. Buradan alacağımız sinyaller ışığında pazarda hareket stratejilerimizi revize edebiliriz. Ancak şu aşamada 2025 yılı içerisinde bir depo planlamamız bulunmaktadır.”

“Hindistan’da yerli bir ortakla bir üretim merkezi açacağız”

Yeni dönemde Hindistan ve Amerika pazarı açılımıyla 6 kat büyüme hedefleri olduğunun altını çizen Boysan konuşmasına şöyle devam etti: “Hindistan ve Amerika pazarı, şu an hitap ettiğimiz pazarlarımızın yaklaşık 15-20 katı büyüklüğünde. Her iki pazar içinde hedeflediğimiz sektörler farklı. Hindistan pazarı özellikle demir çelik ve metal işleme gibi sektörler açısından dünyanın en büyük pazarlarından biri. Bu sektörler de bizim yüksek bilgi birikimine ve tecrübeye sahip olduğumuz sektörler. Bu açıdan baktığımızda firmamızın büyüme hedeflerine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yerli bir ortakla Hindistan’da bir üretim merkezi açarak fiyat rekabetimizi de güçlü kılmak istiyoruz. Böylece hedeflerimizle birlikte 2023 yılında hem sektöre hem ülke ekonomisine katma değer yaratacak faaliyetlere imza atacağız.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159