CY Vision ve BMW işbirliği yaptı

banner113

CY Vision’ın geliştirdiği holografik teknolojinin geleceğin araçlarında nasıl kullanılabileceği konusunda çalışmalar yapmak üzere CY Vision ve ünlü otomotiv markası BMW işbirliği yaptı.

banner114
TEKNOLOJİ 14.01.2022, 11:44 Erkan YILMAZ
CY Vision ve BMW işbirliği yaptı

Türkiye’nin global bir teknoloji markası olma yolunda ilerleyen CY Vision tarafından (www.cyvision.com) geliştirilen holografik teknolojinin geleceğin araçlarında kullanım fırsatları üstüne CY Vision ve BMW Grubu mühendisleri birlikte çalışmak üzere işbirliği yaptı. Bu teknoloji farklı mesafelerdeki görüntüleri belli bir derinlik içinde yansıtarak artırılmış gerçeklik deneyimleri yaşatıyor. İki şirketin mühendisleri hem sürücüler hem de yolcular açısından bu teknolojinin olası farklı uygulama alanları üzerinde çalışıyorlar.

CY Vision'ın yaklaşımı parlak ışıktan karanlığa kadar farklı ortamlarda, aracın hemen önündenistenilen uzaklığa kadartam renkli özgün holografik objeler yaratabiliyor. Şirket bu yansımaları gerçek zamanlı olarak ve ön cam üstünde herhangi bir özel filme veya uygulamaya ihtiyaç duymadan standart optik donanım üzerinde üretiyor.

CY Vision CEO’su Orkun Oğuz yapılan iş birliği ile ilgili şunları söyledi: "Sürücüyü araçla sezgisel bir şekilde sürekli iletişim halinde tutma vizyonu artırılmış gerçeklik için mükemmel bir kullanım alanı oluşturuyor. Artırılmış gerçeklik deneyimlerinin otonom sürüşün ve yeni mobilite ekosisteminin temel bir parçası olacağına inanıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için BMW ile çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. “

Merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan CY Vision kompütasyonel holografik yansıtma teknolojisi ve çeşitli tüketici kesimlerine, sanayilere ve araç ortamlarına artırılmış gerçeklik deneyimi sunan 3D yazılımları geliştiriyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159