banner69

Daimler ve Visa’nın küresel işbirliğiyle arabalar mobil ödeme cihazına dönüşüyor

banner113

Daimler Mobility ve Visa arasındaki yeni teknoloji iş birliği ile Daimler, Avrupa'da araba sahipleri, sürücüler ve yolculara araç içi ödemeleri artık mümkün kılıyor. İngiltere, Almanya ve Avrupa genelindeki Daimler müşterileri, 2022 baharından itibaren otomobillerinin ana ünitesi aracılığıyla bu özelliklerden kolaylıkla faydalanabilecekler.

banner114
TEKNOLOJİ 08.11.2021, 13:27 Erkan YILMAZ
Daimler ve Visa’nın küresel işbirliğiyle arabalar mobil ödeme cihazına dönüşüyor

Araç içi dijital alışveriş lüks segment müşteri deneyimi açısından büyük önem taşıyor. Bu özellik, Mercedes-Benz araç sahiplerine araçlarından inmeden ürün ve hizmet satın alma ve ödeme yapma imkânı tanıyor. Bu sayede sürücüler sadece parmak izlerini kullanarak yakıt satın alabilecek, dijital alışverişler için araç içinden ödeme yapabilecek ve en güncel Mercedes-Benz asistanına erişebilecek. Visa'nınözel kimlik doğrulama teknolojisi “Delegated Authentication Technology” sayesinde, tüm bunları herhangi bir parola girmeden veya kimlik doğrulama için cep telefonuna ihtiyaç duymaksızın yapmak mümkün oluyor. Böylece aracın kendisi, biyometrik olarak etkinleştirilmiş,kullanıcının parmak izini tanıyan ve ödeme işlemini doğrulayan bir ödeme cihazına dönüşüyor. Araç içi alışverişlerde yepyeni olanaklar yaratacak bu iş birliği, otomotiv sektöründe de bir ilk olma niteliğine sahip.

Visa Avrupa CEO Vekili ve Avrupa Pazarları Başkanı Antony Cahill: "Visa olarak, Daimler Mobility iş birliğiyle, araç içi ödemelerde ilk olma özelliğine sahip bu çözüme imza atmaktan ötürü gururluyuz. Yeni teknolojinin pilot testleriile ilk lansman faaliyetleri dünya genelinde hem ödemeler hem de otomotivde yenilikçiliğin merkezi olanAvrupa'da gerçekleştirildi. Bu iş birliği, dijital ödemelerde bir dünya lideriyle, dünyanın ilk otomobil üreticisinin yeni nesil akıllı çözümler yaratmak üzere teknolojilerini nasıl birleştirebildiğini çok güzel gösteriyor.”

Daimler Mobility CEO'su Franz Reiner:“Daimler olarak Visa ile iş birliğimizle, araç içi ödemelerde müşteri doğrulama gereksinimlerini kullanıcı dostu bir şekilde sistemlerimize entegre etmeyi hedefliyoruz. Araç içi ödeme yetkinlik merkezimiz Mercedes Pay, tüm dünyadamüşterilerimize pürüzsüz, lüks ve kolay kullanılan bir hizmet sunmak için çıktığımız bu yolculuğun ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor. Daimler Mobility olarak stratejimizin önemli bir kısmını olağanüstü bir müşteri deneyimi yaratmak oluşturuyor ve tüketicilerin alışverişlerini parmak iziyle kolayca onaylamaları kadar rahatı yok. Bu teknoloji lüks bir müşteri deneyimi vegüçlü bir güvenlik sunuyor. Kullanıcılarımıza yalnızca araba kullanırken değil, ödeme yaparken de güvenlik sağlıyoruz.”

Araç içi dijital alışverişin arkasındaki teknoloji

Daimler, bulut tabanlı bir güvenlik teknolojisi olan Visa Cloud Token Framework teknolojisini araçlarına dahil eden ilk otomotiv şirketi oldu. Bu teknoloji, hassas ödeme verilerinitoken olarak adlandırılan tekil dijital verilere dönüştürerek ve güvenli bir şekilde depolayarak ödeme bilgilerini koruyor ve birden fazla akıllı cihazda kullanım esnekliği sağlıyor.

Esnek ve standartlara uygun bir yaklaşıma dayanan bu teknoloji, bir tüketicinin tüm cihazlarında etkinleştirilebiliyor ve doğrudan tüketicinin bankasıyla entegre edilebiliyor. Yazılım, doğrudan aracın ana bilgisayarı ünitesi üzerinden (MBUX) ile yapılandırılıyor. Bu sayede, Mercedes-Benz sürücüleri ön panellerindeki parmak izi sensörü aracılığıyla otomobilin içinden kolayca ödeme yapabiliyorlar.eknoloji sayesinde ‘Mercedes me’ uygulaması veya web üzerinden araç dışında da aynı teknolojiyi kullanarak alışveriş yapmaya devam edebilecekler.

Sonuç olarak, bu yeni teknoloji her satın alma işleminden önce uzun veri girişini ve ödemeleri doğrulamak için bir cihazdan başka bir cihaza geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldırarak çok daha hızlı ve akıcı bir alışveriş deneyimi sunuyor. Bu teknolojik çözüm ayrıca iki faktörlü kimlik doğrulama gerektiren güncel AB düzenlemeleriyle deuyumlu.1

Yakın gelecekte araç içi dijital alışveriş ve mobil hizmetler

Araştırmalar, yalnızca önümüzdeki iki yıl içinde, internet bağlantılı binek aracı sayısının dünya çapında 352 milyonu 2 aşacağını ve toplam araç içi ödeme hacminin 2025 yılına kadar yaklaşık 86 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor.3

Elektrikli araçlar, araç paylaşımı, otonom sürüş ve internet bağlantılı araçlar gibi küresel ulaşım eğilimleri, ürün ve hizmet alışverişleri için araca entegre edilmiş yenilikçi ödeme yöntemlerine talebi arttırıyor. Halihazırda araç ile ilgili ürün ve hizmet alımı sürücünün başka bir web sitesindengiriş yapmasını gerektirebiliyor. Daimler ve Visa'nın hedefi, sürücülerin önündeki seçenekleri ve deneyimin kalitesini artırarak, onlara ürün ve hizmetleri satın alırken araçları üzerinden sorunsuz bir alışveriş imkanı sağlamak.

Daimler Mobility

Mercedes-Benz AG ve Daimler Truck AG'ye ek olarak Daimler Mobility AG, Daimler AG'nin üç iş bölümünden biridir. Yaklaşık 11.650 çalışanı bulunmaktadır, finansal ve mobilite çözümlerinde uzmanlaşmıştır. Sundukları hizmetler, kiralamadan finansman ve sigorta ürünlerine, yenilikçi filo yönetim sistemlerinden uygulama tabanlı mobilite hizmetlerine kadar uzanmaktadır. Bir finansal hizmet sağlayıcısı olarak Daimler Group'un dünya çapındaki otomotiv markalarının satışını desteklemektedir. Almanya'da, Daimler Mobility bölümünün bir parçası olan Mercedes-Benz Bank AG, ülkenin önde gelen otomotiv bankalarından biridir. Doğrudan bankacılık işinde yaklaşık bir milyon müşteriye finansal esnekliğin yanı sıra vadesiz borç imkanı ve sabit faizli ödeme hesapları sağlar. Ürün yelpazesiMercedes-Benz Rent ve EQ aboneliği gibi, esnek mobilite çözümleri ile tamamlanmaktadır. Daimler Mobility, yan kuruluşu Athlon sayesindeAvrupa’da ticari filo yönetimi segmenti ve araç kiralama alanında da temsil edilmektedir. Şirket toplamda 400 binden fazla aracı yönetmektedir. Daimler Mobility, stratejik bir yatırımcı olarak, Daimler Mobility holdingleri aracılığıyla dijital mobilite çözümlerinden oluşan iş potansiyellerinin de bir parçasıdır. Odak noktaları ŞİMDİ ÜCRETSİZ, ŞİMDİ PAYLAŞ ve ŞİMDİ ŞARJ ET olarak özetlenebilir. Bu temel noktalar, araç çağırma, araç paylaşımı, çok modlu mobilite ve elektrikli araçların şarj edilmesini bir araya getirmektedir. Daimler Mobility'nin portföyü ayrıca Çin'deki limuzin çağırma hizmeti StarRides ve şoför hizmeti sağlayıcısı Blacklane'i de kapsamaktadır. 2020'de Daimler Mobility, Daimler tarafından dünya çapında satılan araçların yaklaşık yüzde 50'sini finanse etti veya kiraladı. Bu rakam 150,6 milyar Euro'luk bir sözleşme hacmine denk gelmektedir. 2020'de iş bölümü 27,7 milyar Euro gelir ve 1,4 milyar Euro FAVÖK’e ulaştı. Daimler Mobility halen 39 ülkede faaliyet göstermektedir.

Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) dijital ödemeler sektöründe dünyanın lider şirketidir. Misyonumuz en yenilikçi, güvenilir ve güvenli ödeme ağı aracılığıyla dünyayı birbirine bağlamak; bireylerin, işletmelerin ve ekonomilerin başarılı olmasına ve büyümesine olanak sağlamaktır. Gelişmiş global veri işleme ağımız olan VisaNet, dünyanın dört bir yanında güvenli ve güvenilir ödemeleri mümkün kılar ve saniyede 65.000’den fazla ödemeyi işleme kapasitesine sahiptir. Şirketin durmaksızın yenilikçiliğe odaklanması, her cihazda internet üzerinden ticaretin hızla büyümesine katkı sağlar. Aynı zamanda da herkes için, her yerde nakitsiz gelecek hayalinin itici gücüdür. Dünya analogdan dijitale geçerken, Visa olarak markamızı, ürünlerimizi, çalışanlarımızı, ağımızı ve ölçeğimizi ticaretin geleceğini yeniden şekillendirmek üzere yönlendiriyoruz. Daha fazla bilgi için visa.com.tr ve @Visa_TR adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159