banner69

Renault Trucks, kabin içi özelliklerini dijitalleştiriyor ve güvenlik donanımlarını güçlendiriyor

banner113

Sürücü konforu ve güvenliğine odaklanan Renault Trucks, ağır ticari segment için sunduğu Renault Trucks T, T High, C ve K modellerine önemli yenilikleri uyguladı. Konfor ve ergonomiyi birleştirmek üzere kabin içi donanımlarını optimize etmenin yanı sıra yol güvenliğini artırmak için kamyon ve çekicilerini gelişmiş sürücü destek teknolojileriyle donattı. Bu özellikler, tam elektrikli Renault Trucks E-Tech T&C modellerinde de sunulacak.

banner114
TEKNOLOJİ 01.07.2023, 13:01 Taşıma Dünyası
Renault Trucks, kabin içi özelliklerini dijitalleştiriyor ve güvenlik donanımlarını güçlendiriyor

Araçlarını kesintisiz olarak geliştirme taahhüdü ile Renault Trucks, sürücülere daha güvenli, daha işlevsel ve konforlu bir çalışma ortamı sunuyor. Renault Trucks bu taahhüdü ile T, T High, C ve K modellerini yeni güvenlik özellikleriyle donatırken hem direksiyonda hem de molalarda daha fazla konfor için kabin donanımlarını yeniden tasarlıyor. Bu yeni teknolojiler, Renault Trucks E-Tech T ve C modellerinde de bulunacak.

Optimize edilmiş sürüş ve kabin içi konforu

Kabindeki donanım, sürücülere daha keyifli bir ortam sağlamak için optimize edilerek; araç içi konfor ve verimlilik bir araya getirildi. 12 inçlik ayarlanabilir ana dijital ekrana sahip gösterge paneli, uygulamalara hızlı erişim için Android Automobile arayüzüne sahip çok fonksiyonlu ikincil bir dokunmatik ekranla tamamlandı. Sürücüler, ana ekran ve ikincil ekran işlevleriyle telefon görüşmelerini ve müzik kontrollerini en güvenli şekilde çalıştırmak için direksiyon simidi üzerindeki kumandaları kullanabiliyor. Sürüşü kolaylaştırmak için ekranda navigasyon yardımcıları ve kamera görüntüleri de gösteriliyor. Araçlara ayrıca telefon şarj cihazı girişi takılabiliyor.

Optimum sürüş konforu için direksiyon deri ile kaplanabilirken, Renault Trucks T, T High, C ve K modellerinin koltukları kumaş ve/veya deri, klasik veya kompakt, kömür grisi veya siyah ile ön paneli ise kırmızı renkte özelleştirilebiliyor. Renault Trucks E-Tech T ve C elektrikli modelleri de belirgin bir mavi ve kırmızı renge sahip bulunuyor.

Renault Trucks T, T High, C, K ile Renault Trucks E-Tech T ve C modellerinde üç yönde ayarlanabilen bir direksiyon kolonu bulunuyor. Bu, sürücülerin vücut şekillerine ve tabii ki kişisel tercihlerine göre kendilerine en uygun sürüş pozisyonunu seçebilmelerini sağlıyor. Direksiyon kolonu, direksiyon simidinin hem konumunu hem de eğimini ayarlayan tek ayakla çalıştırılan bir düğme kullanılarak ayarlanabiliyor. Direksiyon simidindeki iki el ile ayarlama ve anında kilitleme sayesinde hassasiyet ve güvenlik garanti altına alınıyor.

Gelişmiş sürücü destek teknolojisi

2024 model Renault Trucks ağır ticari segment araçlar, sürücülerin, yüklerinin ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini sağlamak üzere en gelişmiş sürücü destek teknolojisine ve en etkili acil fren sistemlerine sahip.

Renault Trucks, sürücünün görüş alanını artıran aracın her yerine radarlar ve kameralar yerleştirdi. Bu donanımlar, sürücülerin güvenliğinin sağlanmasına, manevraların kolaylaştırılmasına ve kaza riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Opsiyonel olarak, treyler bağlantısı sırasında aracın çevresini, yükünü veya beşinci tekerleği izlemek için beş adede kadar kamera eklenebiliyor.

Sürücüler, kamyon ve treylerdeki lastik basınç seviyeleri hakkında otomatik olarak bilgilendiriliyor ve olağandışı herhangi bir durumunda uyarılıyor. Böylece aşırı yakıt tüketimi veya lastik patlama riskleri önleniyor. Araçlarda ayrıca hız sınırını algılayan ve bu sınırı aşan sürücüleri uyaran kameralı hız uyarı sistemi (ISA) bulunuyor. Bu sayede ise kaza ve ceza alma riskleri önleniyor.

Maksimum güvenlik için Renault Trucks T, T High, C ve K, emniyet kemeri ön gergisiyle birlikte bir sürücü hava yastığıyla donatılabiliyor (Renault Trucks E-Tech T ve C modellerinde standarttır).

Son olarak, yakıt tüketimini ve dolayısıyla CO2 emisyonlarını azaltmak için araçlarda Harita Tabanlı Optivision sistemi mevcut. Optivision, topografik verileri yol bilgisayarına aktarıyor ve sürücünün yol boyunca vites değiştirme aralıklarını optimize ediyor.

Optifleet filo yönetimi yazılımının Check ve Map modülleri, sürüş şeklini kontrol ve optimize etmek, yolculukları daha da verimli bir şekilde planlamak için dahil ediliyor. Bu işlev, Renault Trucks E-Tech T ve C'de standart olarak mevcut bulunuyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159