Toyota’dan CO2’siz hidrojen için yeni işbirliği

banner113

Toyota ve ENEOS, Japonya’ya yapılan geleceğin şehri Woven City'de kullanılmak üzere CO2’siz hidrojen üretimi ve kullanımına yönelik bir anlaşma imzaladı.

banner114
TEKNOLOJİ 31.03.2022, 01:32 Erkan YILMAZ
Toyota’dan CO2’siz hidrojen için yeni işbirliği

Toyota ve ENEOS, Woven City ve yakıt hücreli araçlar için hidrojen üretmek için çalışmalara hemen başlayacaklar. Anlaşmaya göre Woven City'nin yakınına bir hidrojen yakıt ikmal istasyonunun inşası ve işletmesi için harekete geçildi. Bu çalışmalar arasında hidrojenin verimli bir şekilde tedarik ve talep edilmesiyle ilgili yönetim sistemi operasyonu da yer alacak. Hidrojen dolum istasyonunun, Woven City’nin 2024-2025’teki açılışından önce faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Yapılacak hidrojen istasyonu, Woven City ve çevresindeki hidrojen ihtiyacını da karşılayacak.

Bu işbirliği ile karbon-nötr bir toplum oluşturmaya yönelik adımları hızlandırması amaçlanıyor. Bu model, önce Woven City'de ve sonunda dünyada temiz enerji işleyişinin gerçekleşmesini de kolaylaştıracak.Toyota’nın benzersiz projesi Woven City’nin insan odaklı bir şehir olarak insanların günlük yaşamlarında daha mutlu olduğu, yenilikçi fikirlerin sergilendiği ve mobilitenin ilk örneklerinin kullanıldığı bir şehir olması planlanıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159