ZF iki gelişmiş inovasyon aracını tanıttı

banner113

ZF'nin Ticari Araç Çözümleri (CVS) bölümü, iki gelişmiş inovasyon aracını tanıtarak akıllı kamyon ve treylerlerin geleceğini gözler önüne serdi. ZF, kombine kamyon-treyler güvenliği ve verimliliği için yeni endüstri ölçütlerini belirliyor. Prototipler ayrıca ZF'nin otonom, elektrikli ve dijital teknolojileri hızlandırdığını da göstererek ZF'nin "Yeni Nesil Mobilite" stratejisi için net adımlar sunuyor. ZF, teknolojinin ticari araçlar için daha ekonomik olmasını sağlamak için kapsamlı binek araç yeteneklerinden yararlanarak, güvenlik inovasyonu kamyonunu ve yarı treylerini birleşik teknolojileriyle donattı. ZF, geliştirdiği akıllı prototiplerle kamyon ve treyler için son teknoloji çözümler sunuyor. Kamyon ve treylerlerin güvenlik ve verimliliğini bir sonraki seviyeye taşıyan ZF inovasyon aracı, yüzde 18'e varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

banner114
TEKNOLOJİ 23.11.2022, 14:09 Erkan YILMAZ
ZF iki gelişmiş inovasyon aracını tanıttı

Bu, araçların ZF'nin ticari araçlar için en gelişmiş Otonom Acil Durum Frenleme Sistemi olan OnGuardMAX tarafından etkinleştirilen kapsamlı Otoyol Yardımı çözümünü içerdiği anlamına geliyor. Otoyol Yardımı, 2. seviye otomatikleştirilmiş bir uygulama olarak boylamasına ve yanal kontrol sunmak için Adaptif Hız Kontrolü (ACC) ile Sürekli Şeritte Kalma Yardımı (CLKA) işlevselliğini birleştiriyor. Ek olarak, bu araçlarda ZF'nin yeni nesil modüler ve ölçeklenebilir mBSP XBS fren sistemi platformu kullanılıyor. Bu platform, otomatik park freni kontrolü ve gelişmiş güvenlik ve sürücü konforu sağlayan ZF'nin OnHand Elektro-Pnömatik El Frenini (EPH) kusursuz bir şekilde tamamlarken ZF'nin kapsamlı tespit yetenekli direksiyon simidinin de entegre edilmesiyle olağanüstü hassas algılama yetenekleri sunuluyor.

Güvenlik inovasyonu aracı, 80 km/s'ye kadar hızlarda hareketli ve sabit nesnelerle çarpışmaları önlemek için otomatik olarak acil durum frenlemesi yapabilir ve aracı tamamen durdurabilir. Fren sistemiyle birlikte çalışan ZF'nin benzersiz yeni Aktif Emniyet Kemeri, özellikle acil durum manevraları sırasında emniyet kemerlerinin doğru gerginlikte kalmasını sağlayarak sürücülerin korunmasına yardımcı olur.

Entegre sunulan aktif fren müdahale özelliğinin, fren uyarısından aktif müdahaleye kadar birçok konuda Avrupa Birliği’nin Genel Güvenlik Yönetmeliğinden (GSR) nasıl daha iyi performans gösterdiğini gösteren ZF, aktif Hareket Etme Asistanını da sergiledi. Kalkış sırasında aracın ön tarafındaki yayalar veya bisikletlilerle çarpışmayı önlemeye yardımcı olan bu sistem, geri manevralar sırasında kazaları azaltmaya yardımcı olmak için ZF'nin Gelişmiş Geri Manevra Yardımı (ARA) teknolojisine sahip. Römork geri görüş kamerasına da sahip teknolojinin gelecekteki AB yönetmelik gereksinimlerinin önemli bir parçası olması bekleniyor. Ayrıca, aracın yolcu tarafında bisikletçilerle çarpışmayı önlemeye yardımcı ZF'nin Kör Nokta Bilgi Sistemi (BSIS) de yer alıyor.

ZF'nin istenmeyen kargo hareketini algılayan yenilikçi çözümü de öne çıkan teknolojiler arasında yer aldı. ZF'nin CargoCam sensörü, istenmeyen kargo hareketini algılayabilir ve kargonun korunmasına yardımcı olmak amacıyla, düzeltici eylem için yerleşik telematik birimini kullanarak filo takip sistemine bilgi verebilir. Aracın ADAS sistemine de bağlanabilen telematik ünitesi, görüntüler ve videolar dahil olmak üzere acil frenleme olaylarından kaydedilen verilerin yakalanmasını ve analiz için ZF'nin yeni SCALAR platformu gibi filo düzenleme sistemlerine iletilmesini sağlar.

Gelişmiş verimlilik: azalan toplam sahip olma maliyeti ve araç emisyonları

ZF, ikinci inovasyon aracıyla, bir kamyonu son teknoloji eTrailer ile ve ZF'nin OptiFlow TrailerSkirt ve OptiFlow Tail gibi treyler aerodinamiği dahil olmak üzere en yeni akıllı, elektrikli ve verimlilik teknolojilerinden oluşan bir paketle donattı. İnovasyon aracı, ZF'nin kombine kamyon ve eTrailer teknolojilerinin ticari araç endüstrisinin büyük zorluklarına ne denli büyük çözümler getirdiğini gösteriyor. eTrailer'ın geri kazanım ve çekiş yetenekleri dahil olmak üzere %18'e varan önemli yakıt tasarrufu ve araç başına 15 tona kadar yıllık CO2 emisyonu azaltımı sağlanıyor. Bu sayede endüstrinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olmak çok daha mümkün oluyor.

Ek olarak ZF, deneyimli sürücü eksikliklerinden kaynaklanan operasyonel etkinliği destekleme yeteneğini de sergiledi. Bu, ZF'nin kamyon sürücülerinin bir yarı römorku daha kolay bağlamasına yardımcı olan yeni nesil OptiRide Elektronik Kontrollü Havalı Süspansiyon (ECAS) kavrama destek sistemini içeriyor.

eTrailer'ın Sürüş Yardımı ve Otoyol Hızlandırma Desteği gibi gelişmiş çekiş işlevleri, güvenliği ve konforu artırmaya yardımcı olur ve tüm deneyim seviyelerindeki sürücüler için kolaylık sağlar. eTrailer'ın rampa yaklaşma manevraları ve yanaşma için çekiş desteğini gösteren kamyon-treyler kombinasyonunun güvenli, sessiz ve hassas geri manevrası, treylerin geri görüş kamerası ile birlikte kullanılabilir. Kazaları ve onarım maliyetlerini önleyerek sürücülere yardımcı olan ve aracın çalışma süresini artıran ZF'nin bağlama ve yanaşma destek sistemleri, saha manevralarının tehlikelerini ve stresini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Kargo alanının maliyetini optimize etmeye yardımcı olma yeteneğini gösteren ZF'nin CargoCam alan izleme sensörü, kullanılan kargo alanı, kargonun durumu, sabitliği, kapının durumu ve insan erişebilirliği hakkında sürekli bilgi sağlar. Bilgi, SCALAR platformu kullanılarak ZF'nin treyler telematik cihazları aracılığıyla görüntülenebilir. CargoCam, Treyler Yönetimi ve Akıllı Kargo Çözümleri için önemli bir yapı taşıdır ve kargo optimizasyonunun yanı sıra gelişmiş lojistik verimliliği sağlar.

Geleceği bugün tanıtmak

ZF'nin en son inovasyon araçları, bir yolculuğun başlangıcından sonuna kadar temel kamyon ve treyler teknolojilerinin bir arada ve tamamen entegre olarak benzersiz güvenlik ve verimlilik konusundaki faydalarını gösteriyor.

ZF'nin Ticari Araç Çözümleri bölümünden Ürün Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Christian Brenneke, “Çevresel olarak akıllı ve daha az Toplam Sahip Olma Maliyeti sunmak için tasarlanan ZF'nin son nesil inovasyon araçları, birleşik teknoloji kombinasyonlarıyla ancak mümkün olan yeni bir performans, verimlilik ve güvenlik standardı belirliyor. Her prototip, ZF'nin gelişmiş kamyon ve treyler uzmanlığını rakipsiz sistem yeteneklerimizle güçlü bir şekilde birleştiriyor. Bu, aracın tamamına entegre bir yaklaşım olmadan gerçekleşmesi güç gelişmiş güvenlik ve verimlilik seviyelerine ulaşmamızı sağladı.” dedi ve "ZF'nin yenilikçi araçlarını özellikle heyecan verici kılan şey, hayal olmaktan çıkarak, teknolojilerinin hayata geçmesi ve çok yakında yollarımızda kullanıma sunulmasıdır" diye ekledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159