Arhan Tur 2023’de 1 milyon turist taşımayı hedefliyor

banner113

2020 Mart ayında kurulan Antalya merkezli Arhan Tur, çok kısa sürede turizm taşımacılığında önemli bir büyümeye imza attı. 2022 yılında 500 bin dolayında turist taşıma başarısı elde eden Arhan Tur, 2023 yılında yüzde 100 büyüme ile 1 milyon turist taşıma hedefi belirledi.

banner114
TURİZM 04.01.2023, 09:42 Erkan YILMAZ
Arhan Tur 2023’de 1 milyon turist taşımayı hedefliyor

Özel Röportaj-Erkan YILMAZ

Arhan Tur Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ünver, 2022 yılını değerlendirdi ve 2023 beklentilerini Taşıma Dünyası’na açıkladı. Şirketlerinin 1 Mart 2020 tarihinde kurulduğunun bilgisini veren Oğuzhan Ünver, “Şirketimizin kuruluşu çok yeni ama sektördeki tecrübe düzeyi 35 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Dedem ve babam Sabri Ünver ile başlayan taşımacılık süreci bugünde devam ediyor. 2020 yılında Ünver Turizm bünyesinde yaşanan bir ayrılığın ardından babam Sabri Ünver, ağabeyim Orhan Ünver ile birlikte yeni bir yolculuğa çıkmaya karar verdik ve Arhan Tur kuruldu” dedi.

Pandemi süreci firsatlar yarattı

1 Mart 2020’de Arhan Tur’un kuruluşunun gerçekleştiğini ancak hemen ardından pandemi sürecinin başladığını belirten Oğuzhan Ünver, “Pandemi süreci tabii tüm dünyayı olumsuz etkiledi. Seyahatler bir anda kesildi. Taşımacılık için çok zor geçen 2020 ve 2021 yılı kuruluşumuz ve faaliyete başlamamız için bizim için bir fırsat da oluşturdu. Bu fırsatları iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. iki yıllık süreçte firma merkezimizi ve personel yapılanmamızı oluşturduk. 4 dönümlük bir garaj yatırımı gerçekleştirdik. Filomuza yeni araçlar kattık” dedi.

2022 yılında 500 bin civarında turist taşıdık

İki yıllık yoğun çalışmanın ardından 2022’deki turizm sektöründe başlayan yoğun hareketliliğe hazır olduklarını belirten Oğuzhan Ünver, “2 yıllık pandemi sürecinin ardından 2022 yılındaki hareketliliğe hazırdık. Ağırlıklı olarak Alman pazarına hizmet veriyoruz. Babam Sabri Ünver’in 35 yıllık tecrübesi ile çok doğru işbirliklerine yönelik adımlar attık. Hizmet sürecinin en önemli önceliğinin sahip olduğunuz araç filosunun yanısıra kalite ve güven olduğuna inandığımız için de çok kısa sürede hızlı bir şekilde büyüdük. 2022 yılında 20 adetlik araç yatırımımız oldu. 60 dolayında özmal ve 100 adet kiralık araçla sezon sürecinde çalışabildik. Toplam 500 bin civarında turiste hizmet verdik” dedi.

2023 yılı hedefi 1 milyon turiste hizmet vermek

2023 yılı içinde önemli bir büyüme hedefi oluşturduklarını belirten Oğuzhan Ünver, “İş ortaklığı yaptığımız acentelerden gelen bilgiler bize 2023’nün 2022’nin de üzerinde olacağı noktasında sinyaller veriyor. Çünkü 2021’in sonunda 2022’ye yönelik alınan rezervasyonların için iki, üç kat olduğunu ifade ediyorlar. Özellikle bizim çalıştığımız Avrupa pazarından ülkemize çok yoğun bir talep var. Biz de bu yoğun rezervasyonlara cevap verebilmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Ekibimizi güçlendiriyoruz. 35 yıldır turizm sektöründe çalışan Sayın Yusuf Hacıoğulları’da 1 Ocak 2023 itibariyle aramıza operasyon müdürü olarak katıldı. Kendimi ve ağabeyim Orhan Ünver’i bu açıdan çok şanslı hissediyorum. Babam Sabri Ünver’in bize çizdiği rota, operasyon müdürümüz Yusuf beyin 35 yıllık tecrübesi, ağabeyim Orhan Ünver ve benim yenilikçi düşüncelerimiz ile ’de çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. 2023 hedefimiz 1 milyon turiste hizmet vermek. Almanya pazarının yanısıra farklı ülke pazarlarına da açılmak istiyoruz. Rusya pazarı öncelikli hedeflerimiz arasında. Aynıca 20 civarında da araç yatırım hedefimiz var. Kiralıklarla birlikte 2023 sezonunda 250 adetlik bir filo ile hizmet vermek istiyoruz” dedi.

Kış turizmine yönelik yeni yapılanma

2023’ün ülkemiz için çok büyük önem taşıyan bir yıl olduğunu vurgulayan Oğuzhan Ünver, “2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin aynı zamanda 100. Yılı. Hepimiz için çok önemli olan bu yıl da ülkemize katma değer sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Hatta 2023 sonunda kış turizmine yönelik önemli adımlarımız da olacak. 2024’e uzanan bu süreçte hizmet verdiğimiz müşteri kitlesini ve alanlanlarını büyüteceğiz. Bu süreçte sayın Yusuf Hacıoğulları’nın da bize çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Daha sonraki yıllara yönelik hedefimiz de Antalya’nın turizm taşımacılığı alanında öncü şirketi haline gelmek” dedi.

Turizm taşımacılığında Arhan farkı olacak

35 yıla yakın süredir turizm taşımacılığı alanında hizmet veren Yusuf Hacıoğulları’da Arhan ailesi ile yeni bir oluşum içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Sayın Sabri Ünver turizm taşımacılığında hizmet anlayışı ile her zaman fark yaratmayı başarmış bir isim. Sayın Sabri Ünver, oğulları Oğuzhan Ünver ve Orhan Ünver ile birlikte Arhan Turizm’in bünyesinde yeni hedeflere koşacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Hep birlikte Arhan Turizm’i büyütmek ve ülkemizin en önemli sektörü olan turizme yeni değerler katmak için çalışacağız. Turizm taşımacılığında yeniliklerle sahada fark yaratacağımıza inanıyoruz” dedi.

Genç, dinamik ve terübeli kadro ile hizmet veriyoruz

Röportajımızın sonuna gelirken aramıza iş yoğunluğu sebebiyle sonradan dahil olan Arhan Tur Yönetim Kurulu üyesi Orhan Ünver, 2023 yılına yönelik hedefler hakkında şunları söyledi, ‘’Babam Sabri Ünver çalışma hayatı boyunca her zaman yenilikçi düşüncelere ve genç insanlara her zaman güvenmiş, onların düşüncesine her zaman önem verdi. Bu sebepten dolayı kardeşim Oğuzhan Ünver ile bana her zaman destek oldu, güvendi. Bizde ekibimizi kurarken genç, dinamik ve tecrübeli kadro ile hizmet vermeyi kendimize prensip edindik ve ekibimizi genç ve dinamik kadrodan oluşturduk. 1 Ocak 2023 tarihi ile de tecrübesi ile sektörde öne çıkan Sayın Yusuf Hacıoğulları’da oerasyon müdürü olarak aramıza katılarak bize güç kattı. 2023 hedeflerimizi de kardeşimin dediği gibi yüzde 100 büyüterek 1 milyon turiste hizmet vermek. Bu hedefi de genç, dinamik ve tecrübeli kadromuz ile başaracağız’’ dedi.

Yorumlar (3)
Cengiz alandag 12 ay önce
Dun kuruldu sektordeki iki isimle mi.parladi araclarin %60 kiralik calisanlar sikayetci birakin pof pof yapmayi
İsmail Erdem 1 yıl önce
öncelikle Allah hayırlı uğurlu olsun etsin bol kazançlar nasip etsin Yusuf hacioglunun orda oluşu size çok büyük bir destek ama kaptan alımlarında işi bilen kaptanlarla çalışırsanız onların haklarını tam olarak verirseniz biz Avrupalı taşıyoruz diye bu zihniyete düşerseniz maaşları piyasadan aşağı tutarsanız eski dönemler gibi yanlışa kapilirsiniz çünkü kaptan sayesinde piyasa ve şirketler para kazanıyor saygılar
Mustafa Esen 1 yıl önce
Yusuf Beyin oldugu yerde güller açar. Kendisi 30 yıllik dostumdur ve Turizmde eşine az rastlanan çok degerli idarecilerden birisidir.
Kiraç Tur bu zat sayesinnde zirvelere koştu.
Bünyenize hayirli ve ugurlu olsun.
Yolunuz açık olsun.
Mustafa Esen
Dega Turizm Alanya
banner117
15
açık
banner159