banner69

Ece Tur Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerini aldı

banner113

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi bugün başladı. 8-10 Aralık tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirilen ve sektörün önde gelen temsilcilerini 16’ncı kez İzmir’de bir araya getiren fuarda Antalya merkezli turizm taşımacısı Ece Tur’da yerini aldı.

banner114
TURİZM 08.12.2022, 17:27 08.12.2022, 17:33 Erkan YILMAZ
Ece Tur Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerini aldı

Özel Haber/ Erkan YILMAZ

Fuar, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelleri ve ziyaretçileri ağırlıyor. TTI İzmir, ticari ve yatırım fırsatlarının yanı sıra etkinlikleri ve “sağlık turizmi” ile “kruvaziyer turizmi” alanlarıyla da dünya turizm trendlerini Fuar İzmir’de bir araya getiriyor. İlk iki gün profesyonel ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, son gün halka açık olacak. A ve B hollerinde gerçekleşen TTI İzmir’de bakanlıklar, valilikler, belediyeler, seyahat acenteleri, tur operatörleri, turizm büroları, oteller ve konaklama tesisleri, havayolları, turizm taşımacılığı, seyahat teknolojileri ve yazılımları gibi birçok kurum ile sektörden katılımcı yer alıyor.

Fuarın onur konuğu il Antalya

Fuarda müşterileri ile buluşan Antalya merkezli Ece Tur’un Yönetim Kurulu Üyesi Taner Akartuna fuara yönelik izlenimleri ile 2023 yılına yönelik beklentilerini Taşıma Dünyası ile paylaştı. Fuara ilginin çok yoğun olduğunu gözlemlediğini belirten Taner Akartuna, “Pandemi sonrasında düzenlenen fuarlar eski güzel, neşeli günlerine kavuşmuş görünüyor. Ayrıca fuarın onur konuğu il de Antalya. Biz de Antalya merkezli firma olarak burada yer almaktan çok mutluyuz. Zaten her geçen sürede daha fazla katılımcıyı fuar organizasyonlarında görebiliyoruz. Bizde ilk kez İzmir’deki fuara katılıyoruz. Bu fuara da katılım çok yoğun. Yurtdışından da özellikle ağırlıklı olarak Dubai, Katar ve Endonezya’dan katılımcılar var. Avrupalı acentelerde var. Yerli acenteler ve taşımacıların ilgisi de çok yoğun. Bu yılki fuarda dikkatimi çeken de Güneydoğu bölgemizden artık daha fazla katılımcı var. Bu yıl özellikle Güneydoğu Bölgesi’ne çok ciddi bir turist akını oldu. Bunun yansımasını da katılımcı sayısı ile de görebiliyoruz”dedi.

Randevulu sistem

Fuar ziyaretçilerine yönelik ilk defa randevulu sistemin hayata geçirildiğine de dikkat çeken Taner Akartuna, “Fuar organizasyonunu yapanlar sistem üzerinden bir randevu yapısı oluşturmuşlar. Müşteriler ziyaret etmek istedikleri standlara yönelik randevu alarak standa geliyor. Bence dijitalleşmenin bu kadar yoğun olduğu bu süreçte bu çok önemli ve güzel bir adım olmuş. Bizde randevu ile de gelen müşterilerimizle buluşuyoruz. Yarım gün içerisinde şu ana kadar 6 görüşmemiz oldu. VIP transfer hizmetimizi anlatıyoruz. Randevuli sistem ile çok daha sağlıklı bir iletişim süreci oluştu” dedi.

2022’de hedeflerimizi tutturduk

2022 yılını hedeflerini gerçekleştirmiş olarak kapattıklarını belirten Taner Akartuna, “Çok yoğun bir sezon geçirdik. Sezon da günlük 800-900 günlük civarında turist taşıdık. Bu yıl totalde araç yatırımı 20 adet oldu. Şu an Antalya tarafında hizmet veren araç sayımız 52’ye ulaştı” dedi.

2023’deki hareketliliğe Ece Tur’u hazırlıyoruz

2023 yılına yönelik herkesin beklentisinin rekor turist hareketliliği olacağı yönünde olduğunu da vurgulayan Taner Akartuna, “Biz de bu beklenti içindeyiz. Bugüne kadar yapılan rezervasyonlar da bunu gösteriyor. Fuara olan ilgi de bunun sinyallerini bize veriyor. Bizde bu yoğun hareketliliğe hazırlanmak için araç parkımızı daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Yetişemediğimiz işlere yönelik partner firmalarla işbirliği yapacağız. Operasyon yapımızı güçlendireceğiz. Antalya’da Ece Tur’a ait bir garaj oluşturduk. Her yere çok daha hızlı ve güvenli ulaşım için yapılanmamız devam ediyor. Yazılımımızı yeniledik. Yolculara araçların gelmek üzere olduğunu bildiren bir sistem hayata geçiriyoruz. Bunun dışında şoförlerimize google haritalar üzerinden güzergahları sistem üzerinden tanımlanacak ve sürücülere trafik yoğunluğuna göre uyarılar yapılacak ve yol güzergahı değiştirilecek, yolcular da trafikle ilgili bilgilendirilecek” dedi.

Karavan turizmi

Fuar organizasyon düzenini de beğendiklerini belirten Taner Akartuna, “3 kat olarak düzenlenmiş. 1. Katta daha çok illere yönelik kurumlar, ikinci katta acenteler ve taşımacılar, üçüncü katta da aynı zamanda karavan turizmine yönelik de bir fuar var. O alanda karavan turizmine ayrılmış. Karavan turizmi önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğini gözlemliyoruz. Ece Tur olarak karavan turizminde araç kiralama da yer alırmıyız, henüz bu plan yok. Antalya bölgesi açısından bakıldığında karavan turizminden çok otel, kum, güneş konsepti daha çok oturmuş vaziyette. Bunu ilerleyen dönemde görebileceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159