banner69

EÜ Çeşme Turizm Fakültesi turizm sektörüne nitelikli ve donanımlı mezunlar yetiştiriyor

banner113

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi güçlü akademik kadrosu, çağın gereksinimlerine uygun tam donanımlı fiziki altyapısı ile turizm sektörüne nitelikli ve donanımlı mezunlar yetiştiriyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile masmavi deniziyle İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan fakültede Konaklama İşletmeciliği , Seyahat İşletmeciliği , Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri yer alıyor.

banner114
TURİZM 05.08.2023, 20:39 Erkan YILMAZ
EÜ Çeşme Turizm Fakültesi turizm sektörüne nitelikli ve donanımlı mezunlar yetiştiriyor

Gastronomi turizminde etkin olan Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi yer alıyor. 750 metrekarelik alana kurulan akademide; ana derslik, kooperatif mutfağı, stüdyo mutfağı, zeytin işleme ve sıkım atölyesi, ekmek yapım atölyesi, peynir ve maya atölyesi, fuaye ve sunum alanı, iki adet sunum terası, gastronomi kütüphanesi ve toplantı odası bulunuyor. İçinde dört ayrı mutfağı barındıran Akademide öğrenciler; eğitim, topluma hizmet, sivil toplum ile işbirliği ve turizm diplomasisi modüllerinde eğitim alıyor. Akademi bünyesinde topluma yönelik ücretsiz eğitimler verilerek sosyal sorumluluk adına adımlar atılıyor. Gastronomi Bölümü ise bir sonraki eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak.

Fakülte, turizm politikalarına yenilikçi bir bakış açısı getiriyor

Turizm alanında, evrensel bilgiyi üreten ve ulusal gereksinimler doğrultusunda öğreterek yayan, değişen dünyaya uyum sağlayabilen, kültürel yönden donanımlı, etik ilkelere sahip, özgüvenli turizmciler yetiştiren Fakülte akademik olarak sektöre yön veren projeler de üretiyor. Eğitim ve öğretim kalitesini sürekli geliştiren veren Çeşme Turizm Fakültesinde mezunları “Rekreasyon ve Turizm Rehberliği” tezli yüksek lisans programında eğitimlerinde devam edebiliyor. Çeşme Turizm Fakültesi; öğrencilerin alanlarında bilgilerini arttırmak, düşünce ve yeteneğini geliştirerek, edindiği becerilerle turizm sektörüne etkin bir şekilde katılımını sağlamak, turizm ve otelcilikle ilgili konularda duyarlı ve sorunları çözebilecek nitelikli yöneticiler yetiştirmeyi hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda Fakültede yüzde 30 İngilizce eğitimin yanı sıra, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik ile ilgili bilgi ve beceriler kazandırılıyor.

Fakülteden mezun olan öğrenciler, aldıkları mesleki eğitim ve deneyimler doğrultusunda; oteller, seyahat acenteleri, tatil köyleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve resmi kuruluşlarda iş imkanına erişebiliyor. Ayrıca Konaklama işletmeleri bölümü mezunları ön büro, kat hizmetleri, yiyecek-içecek, satış, pazarlama, halkla ilişkiler bölümlerinde, turların üretim, uygulama, pazarlama ya da satış sorumlusu ile toplantı veya kongre organizasyonu sorumlusu gibi statülerde yönetici adayları olarak çalışabiliyorlar. Yine Turizm Rehberliği eğitimi alanında en köklü bölüm olan Fakülte; turizm politikalarına yenilikçi bir yaklaşım geliştiren, sektörün güncel ihtiyaçlarını takip ederek Ar-Ge çalışmaları yapan ve nitelikli Turist Rehberi olarak çalışabilecek donanıma ve yeterliliğe sahip Turist Rehberleri yetiştiriyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159