banner69

İzmir’de çığırtkan ve hanutçu operasyonu

banner113

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden tarihi Kemeraltı çarşısı ile Alsancak bölgesinde çığırtkan ve hanutçulara yönelik operasyon düzenledi. Denetimlerin ardından belirlenen kişilere işlem yapıldı. Tüm yıl devam eden denetimlerde, şu ana kadar 22 işyeri hakkında işlem yapılırken, 200 bin 525 lira tutarında da cezai işlem uygulandı.

banner114
TURİZM 05.08.2023, 17:42 Erkan YILMAZ
İzmir’de çığırtkan ve hanutçu operasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Tarihi Kemeraltı Çarşısı ile Alsancak bölgesinde, çığırtkan ve hanutçulara yönelik operasyon düzenledi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, yurttaşları rahatsız edenler belirlenerek cezai işlem uygulandı.

Artan şikayetler üzerine Zabıta Denetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yoğunlaştırılan denetimlerin ardından son 7 ayda çığırtkanlık ve hanutçuluk yaptığı ve yaptırdığı tespit edilen 22 işyeri hakkında ruhsat iptali dahil süreli kapatma kararları alındı. Ayrıca 325 idari yaptırım karar tutanağı düzenlenerek toplamda 200 bin 525 lira tutarında cezai işlem uygulandı.

İzmirli yurttaşlar da 153’ü arayarak çığırtkan ve hanutçularla ilgili şikayette bulunabiliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159