banner69

Ocak ayı hem yeni yıl hem sömestir, işte kış tatilinin 10 Rotası

banner113

Yeni yılın ilk ayı olan ocak, kış mevsiminin de en keyifli aylarından bir tanesi. Sömestir tatili de bu ayda. Yepyeni bir yıla başlamış olmanın verdiği heyecanla sömestir ile güzel bir kış tatili yapmak isteyenler için ailecek seyahat fırsatı.

banner114
TURİZM 19.01.2024, 19:17 09.02.2024, 22:30 Taşıma Dünyası
Ocak ayı hem yeni yıl hem sömestir, işte kış tatilinin 10 Rotası

Yeni yılın ilk ayı olan ocak, kış mevsiminin de en keyifli aylarından bir tanesi. Bu ayla birlikte yepyeni bir yıla başlamış olmanın verdiği heyecanla güzel bir kış tatili yapmak isteyenler için hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı yerlerinde harika yerler bulunuyor. Bu yerlerde tatil yaparken çeşitli kış sporlarını deneyebilir ve yeni yerler keşfederek yeni yıla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. 

Obilet blog yazarı Dehan Fulya Türelerin kaleminden...

Bu harika yerleri sizler için derledik. İşte ocak ayında keşfedebileceğiniz 10 harika rota;

1) Palandöken

Palandöken

Ocak ayında bembeyaz bir tatil hayal edenler için en uygun rotalardan biri olan Palandöken, Türkiye’nin en kaliteli kayak merkezlerinden biri olarak görülüyor. Kış sporlarını denemek isteyenler için oldukça uygun bir tatil bölgesi olan Palandöken ayrıca misafirlerine farklı konaklama seçenekleri de sunuyor. Erzurum’da bulunan Palandöken’e geldiğinizde bu görkemli dağ ile ilgili çeşitli hikayeler ve efsaneler öğrenerek yerel halkla sosyalleşebilirsiniz. Ayrıca değişik bir kayak deneyimi yaşamak istiyorsanız, Palandöken’de bulunan kayak pistinde akşam kaymayı deneyebilirsiniz. Saat 20.00’ye kadar açık olan kayak merkezinde şehrin ışıkları eşliğinde sabah saatlerine göre çok daha sakin bir ortamda kayak yaparak kış tatilinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Ek olarak Palandöken’e gelen ziyaretçiler, Erzurum’un tarihi yapılarını da gezerek şehri keşfedebilirler. Dolu dolu bir kış tatili yapmak isteyenler için neredeyse her imkanı veren Palandöken, kış tatilinde değerlendirebileceğiniz en keyifli rotalardan bir tanesi. 

2) Kartalkaya

Kartalkaya

Türkiye’nin en popüler kış turizmi noktalarından biri olan Kartalkaya, Bolu sınırları içerisinde bulunuyor. 2200 metrelik zirvesi ile ziyaretçilerini oldukça etkileyen bölgede, kayak, buz pateni ve kızak gibi çeşitli kış sporlarını yapabilirsiniz. Kartalkaya’ya geldiğinizde konaklama yapmak için tercih edebileceğiniz pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Lüks otellerden daha küçük otellere kadar istediğiniz tarzda bir otelde konaklayabilirsiniz. 

Kartalkaya, kışın belirli dönemlerde festivaller ve konserler gibi çeşiti eğlenceli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Eğer ocak ayında Kartalkaya’ya gitmek istiyorsanız burada herhangi bir etkinliğin planlanıp planlanmadığına bakabilirsiniz. Bu etkinliklerden birine denk gelirseniz kesinlikle kaçırmamanızı öneriyoruz. 

3) Zigana

Zigana

Yeni yılın ilk ayında yeni bir yer keşfetmek istiyorum diyenlerin oldukça dikkatini çekecek Zigana, Türkiye’nin az bilinen kayak merkezlerinden bir tanesi. Trabzon’a oldukça yakın bir mesafede bulunan Zigana’ya Gümüşhane’den de rahatlıkla gidiliyor. Zigana’da bulunan kayak pistlerinin rakımları 1900-2500 metre arasında değişiyor. Diğer pek çok kayak merkezine göre daha sakin olan Zigana’da keyifli ve dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz. 

Eğer vaktiniz varsa Zigana’nın yanı sıra Trabzon ya da Gümüşhane’ye gidebilir ve buraları bir de kış mevsiminde görebilirsiniz. Doğa ile iç içe ve keşif dolu bir kış tatili için Zigana oldukça uygun bir destinasyon olabilir. 

4) Uludağ

Uludağ

Bembeyaz bir başka rota ise Uludağ. Oldukça popüler bir destinasyon olan Uludağ, yıllardır en sevilen kayak merkezleri arasında en başlarda yerini alıyor. Özellikle İstanbul’da yaşayanların rahatlıkla ulaşabileceği Uludağ’da konaklayabileceğiniz çok güzel ve farklı özellikleri olan oteller bulunuyor. 

Kayaktan kızağa pek çok farklı kış sporunu deneyebileceğiniz Uludağ’da bu sporlar için kısa veya uzun süreli eğitim de alabilirsiniz. Misafirlerin keyifli vakit geçirerek kış tatili yapabilecekleri bu harika destinasyonda keyifli akşam yemekleri yemek ve uzun kahvaltılar yapmak için çok güzel restoran seçenekleri bulunuyor. 

5) Davraz

Davraz

Isparta’da bulunan Davraz, ziyaretçilerine hem diğer kayak merkezlerine göre daha ekonomik hem de biraz daha sakin bir tatil imkanı sunuyor. Kayak ya da snowboard gibi farklı kış sporları yaparak veya deneyerek geçirdiğiniz bir kış tatili planlıyorsanız oldukça uygun bir seçenek olan Davraz, Akdeniz’de kış tatili yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri. 

Ocak ayında amacınız bol bol kayak yapmaksa Davraz’da oldukça mutlu olabilirsiniz. Her seviyeye uygun pistleri ile burada güvenli bir şekilde kayak yapabilirsiniz. Üstelik Davraz’ın bir başka artısı ziyaretçilerine harika manzaralar görme fırsatı da vermesi. Burada kayak yaparken Eğirdir Gölü’nün harika manzarası da size eşlik edecek ve bambaşka bir kayak deneyimi yaşamanızı sağlayacak. 

6) Oylat

Oylat

Kayak yapmak ve bembeyaz kar ile birlikte kışın tadını çıkarmak harika. Fakat siz daha sakin ve tam olarak dinlendiğinizi hissettiğiniz bir tatil istiyorsanız, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Oylat bölgesine gidebilirsiniz. Sıcak kaplıcaları ve harika doğası ile Oylat’ta harika bir kış tatili yapabilirsiniz. 

Tatil için çok uzun bir süreniz olmasa bile burada iki veya üç günün fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebiliriz. Kış tatilinde Oylat’a gelmeyi planlıyorsanız burada konaklayabileceğiniz pek çok farklı otel de bulunuyor. Bu otellerden birini seçerek meşhur Oylat Kaplıcaları’nın şifalı sularında yıla harika bir başlangıç yapabilirsiniz. 

7) Sarıkamış

Sarıkamış

Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olan ve Kars’ta bulunan Sarıkamış hem tarihi geçmişi ile hem de kışın bembeyaz olan doğası ile ziyaretçilerine harika bir kış tatili imkanı sunuyor. Doğu Ekspresi ile de gidilebilen Sarıkamış’ta dolu dolu bir kış tatili yapabilirsiniz. Burada konaklama yapabileceğiniz farklı segmentlerde oteller bulunuyor. Beklentinizi karşılayacak bir otel bulmanız oldukça kolay. 

Eğer ocak tatiliniz için tercih edeceğiniz lokasyon Sarıkamış ise dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Diğer kayak merkezlerinin yanı sıra Sarıkamış’ta kar yağışı kış boyunca aktif bir şekilde devam ediyor. Sürekli devam eden kar yağışı havanın zaman zaman daha soğuk olmasına sebebiyet veriyor. Bu yüzden kalın giysiler giymeye ve kendinizi sıcak tutmaya özen gösterin. Sarıkamış’ın bu yoğun kar yağışının güzel bir yönü de var tabi ki. Kış boyunca devam eden bu yağışlar sayesinde bölgede meşhur kristal kar görünümüne şahitlik edebilirsiniz. Ayrıca Sarıkamış, tarihi gezi yapmak isteyenler için de oldukça uygun. 

8) Norveç

Lapland

Ocak ayında yurt dışında bir kış tatili hayaliniz varsa Norveç ilk aklınıza gelmesi gereken yerlerden bir tanesi. Kış aylarında oldukça popüler bir destinasyon olan Norveç, ziyaretçilerine farklı deneyimler sunuyor. Özellikle de kuzey ışıklarını görmek istiyorsanız ocak ayında yapacağınız bu tatili kuzey ışıklarını görmek için değerlendirebilirsiniz. 

Kuzey ışıklarını görmek için ise Norveç’de gidebileceğiniz en güzel lokasyon Lapland. Kuzey ışıklarını görmenin çok zor olabileceğini düşünüyorsanız ya da daha burada daha farklı etkinlikler deneyimlemek istiyorsanız, Lapland’de vahşi yaşam parklarını gezebilir ve Lapland’in harika manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz. Lapland’de dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise soğuk. Neredeyse -33 dereceye kadar düşen soğuktan korunmak için Norveç’e gelirken yanınıza sizi soğuğa karşı koruyacak kalın giysiler almaya dikkat edin. 

9) Çek Cumhuriyeti

Prag

Yurt dışında gidebileceğiniz  bir başka ülke ise kış aylarında adeta bir masaldan çıkmış gibi gözüken Çek Cumhuriyeti. Norveç kadar soğuk olmayan Çek Cumhuriyeti’nde özel ve çok katmanlı giysilere ihtiyacınız yok. Fakat burada da kar yağışı olabiliyor ve kış ayları boyunca hava ısısı çok yükselmiyor. 

Çek Cumhuriyeti’nde gezebileceğiniz en güzel şehirlerden bir tanesi ise Prag. Gotik mimarisi, güzel tasarlanmış köprüleri ve tarihi yerleri ile turistik gezi yapmak için harika bir yer olan Prag’ta uzun yürüyüşler yapabilir ve şehrin etkileyici kanallarını keşfedebilirsiniz. 

10) Bulgaristan

Bansko

Yurt dışında bembeyaz karlarla kaplı yerlerin olduğu eğlenceli bir tatil yapayım ama maliyeti Norveç gibi ülkelere kıyasla daha az olsun istiyorsanız, ülkemize de oldukça yakın olan Bulgaristan’ı tercih edebilirsiniz. Türkiye’den, özellikle de İstanbul’dan oldukça rahat bir şekilde gidilebilen Bulgaristan’da kayak yapmak ve bembeyaz karların içerisinde olmak istiyorsanız Bansko’ya bir şans verebilirsiniz. 

Avrupa’nın en ünlü ve uygun fiyatlı kayak merkezlerinden biri olan BaSnsko, Pirin Dağı’nın eteklerinde bulunuyor. Her seviye için kayak pistinin bulunduğu Bansko’da herkes güvenli bir şekilde kayak yapabiliyor. Buraya giderken ulaşım aracı olarak uçak ya da otobüs kullanabilirsiniz. İster uzun bir ocak tatili isterseniz de kısa bir kaçamak yapmak için Bansko’yu tercih edebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159