Turizm Taşımacıları Federasyonu Genel Merkezi’nin açılışı 25 Haziran’da

banner113

Eskişehir merkezli olarak 5 Mayıs 2021 tarihinde kuruluşu gerçekleşen Turizm Taşımacıları Federasyonu’nun genel merkezinin açılışı 25 Haziran 2021 Cuma günü gerçekleştirilecek. Federasyon turizm taşımacılığı alanında çalışan personele eğitim verilmesi için ilk protokolü de Osmangazi Üniversitesi ile imzaladı.

banner114
TURİZM 22.06.2021, 17:40 23.06.2021, 10:43 Erkan YILMAZ
Turizm Taşımacıları Federasyonu Genel Merkezi’nin açılışı 25 Haziran’da

Geçici Başkanlığını Necati Bilge’nin üstlendiği federasyonun açılışı yapılacak genel merkez binası Eskişehir Odunpazarı’nda bulunuyor. Turizm sektörüne daha iyi hizmet vermek amacıyla yola çıktıklarını belirten Necati Bilge, “25 Haziran Cuma günü saat 14.00'te genel merkez binamızın açılışını yapıyoruz. Açılışımıza bakanlar ve milletvekilleri de katılmasını bekliyoruz. Açılışımıza tüm sektörümüzde davetlidir. Başarılı olmak için öncelikle hedeflerimizi belirlemeniz gerekiyor. Biz hedeflerimizi belirledik. İlk olarak açılışın ardından Türkiye ibaresini almak için yoğun çalışmalar yürüteceğiz. Bu konuda Eskişehir milletvekilleri ve bakanlık düzeyinde irtibat halindeyiz” dedi.

Eğitimin startını veriyoruz

göz ardı edilen turizm taşımacılık sektöründe ilkleri yapmak adına harekete geçtik” açıklamasında bulunan Necati Bilge,” Federasyonumuzun kuruluşunun ardından sektörün en çok ihtiyaç duyduğu eğitim konusuna el attık ve Osmangazi Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Bu eğitim süreci Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM) ile Turizm Fakültesi aracılıyla federasyon üyelerine yönelik yürütülecek. 52 saatlik uzaktan eğitim ile katılımcılara Ulaştırma Personeli Sertifikası verilecek. Katılımcılar kişisel gelişim ve davranış, farkındalık oluşturma, iletişim ve beden dili, yolcu memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırma, stres yönetimi ve öfke kontrolü. Acil müdahale ve kriz yönetimi, sağlık tedbirleri ve ilk yardım, yabancı dil ve örnek olay incelemeleri başlıkları altında olacak. Bu eğitimleri şoförler, personeller, acenteler, işletme sahipleri alabilecek. Bizim bir sonraki hedefimiz bu sertifika sahibi olanların sektörde istihdam edilmesine öncelik verilmesi. Bu protokolün bir benzerini Anadolu Üniversitesi ile birlikte yapacağız. Turizm bölümünde olan son sınıf öğrencileri rehberlik yapma hakkına sahip. Bunların staj sürecini biz yürütmek ve şirketlere dağıtımını üstlenmek istiyoruz. Ayrıca şoförlere yönelik yabancı dil eğitimi verilmesini sağlayarak turist gruplarıyla iletişimin de günlük dil çerçevesinde yapılabilmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159