banner69

TURODER İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti

banner113

TURODER Turizm Otobüsçüler Derneği Başkanı Adnan Değirmenci ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Alaman, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve Denetim Müdürü Yusuf Batur’u ziyaret ederek 10 Ağustos 2021 Salı günü bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede turizm taşımacılarının İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen ve şehir içinde ki TÜRSAB ve İstanbul Turizm İl Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerde karşılaştığı sorunlar değerlendirildi.

banner114
TURİZM 10.08.2021, 21:12 Erkan YILMAZ
TURODER İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti

Görüşme sonrasında Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulunan TÜRODER Başkanı Adnan Değirmenci, " Özellikle havalimanlarındaki denetimlerde transfer yapan taşımacılara TÜRSAB tarafından yapılan denetimlerde TÜRSAB Kartı dayatmasının yapıldığını, bu kartın yasal bir zorunluluk olmadıkça gerekmediğini aktardık. İstanbul Turizm il Müdürlüğü denetim ekiplerinin bu konuda hassasiyeti göstermeleri konusunda talebimizi ilettik” dedi.

UETDS Bildirimi

Değirmenci, “Ayrıca D2 ve B2 belgeli araçların seyahat acentelerinin tur ve transfer dışında, A noktasından B noktasına bir saat öncesinden bildirmek şartıyla aracını kiralayan kişilerle sözleşmesini yaparak ve UETDS’ye bu transferi bildirerek yasal bir taşımacılık yapabileceğini, Ulaştırma Bakanlığı’nın D2 -B2 belgeli firmalara bu hakkı tanıdığı yönündeki görüşlerimizi de ifade ettik” dedi.

TÜRODER Başkanı Adnan Değirmenci açıklamasını, “Sektörümüze gösterdiği konuk severlik ve çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Coşkun Yılmaz beye ve İl Kültür ve Denetleme Müdürü Sayın Yusuf Batur beye sektörümüz adına teşekkür ederim " diyerek tamamladı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159