banner69

Yabancı ziyaretçi sayısı şubatta yüzde 69 azaldı

banner113

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısı Şubat’ta yıllık yüzde 68.96 düştü.

banner114
TURİZM 23.03.2021, 13:22 Taşıma Dünyası
Yabancı ziyaretçi sayısı şubatta yüzde 69 azaldı

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı devam eden pandemi etkisiyle Şubat'ta yüzde 68.96 azalarak 537,976 kişi oldu.

Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Ocak-Şubat döneminde ise yabancı ziyaretçi sayısı %70.24 düşüşle yaklaşık 1.05 milyon kişi olarak gerçekleşti.

Türkiye'ye Şubat'ta en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sırasıyla Rusya Federasyonu, İran, Bulgaristan, Irak ve Almanya oldu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, dün uluslararası medya kuruluşlarına yaptığı değerlendirmede, bu yılın tamamında yabancı ziyaretçi sayısında %60-70 artışla 20 milyondan fazla yabancı ziyaretçiye ulaşmayı beklediklerini söyledi.

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2020'de %71.74 düşüşle 12.73 milyon kişi olmuştu.

Türkiye'nin en önemli turizm pazarlarından pozitif sinyaller geldiğini belirten Bağlıkaya, Rusya ve Ukrayna'dan ilk turist gruplarının Nisan ortasından itibaren Türkiye'ye gelmesini beklediklerini ifade etti.

Özellikle Avrupa'da güvenli seyahat yönünde atılan adımlar ve hızlanan aşılama çalışmalarının da beklentileri desteklediğini belirten Bağlıkaya; Türkiye'nin en büyük pazarlarından Birleşik Krallık'ta aşılama konusunda büyük ilerleme kaydedildiğini, önümüzdeki yaz Türkiye'nin İngiliz vatandaşları için en çok tercih edilen destinasyonlardan olmasını beklediklerini söyledi.

Bağlıkaya, yine Türkiye turizmin en büyük pazarlarından Almanya'dan da özellikle Antalya'ya yönelik talepte önemli bir artış olduğuna işaret etti.

Pandemiye bağlı güvenlik endişeleri ve seyahat kısıtlamalarının etkisiyle 2020 yılında Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı %72'ye yakın gerilerken; ekonominin temel gelir kalemlerinden olan turizm gelirlerinde de %65'lik sert daralma yaşanmıştı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159