banner69

Yeni rekora giden İzmir'de Turizmciler fuarda buluştu

banner113

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’e Venedik, Barselona, Milano gibi şehirlere direkt uçuş başlattık. Kruvaziyer gemileri yeniden İzmir Limanı'nda ağırlamaya başladık. İZDENİZ İzmir-Midilli seferlerine başladı. 6 Nisan'da ise İDO ile beraber Sığacık - Samos gemi seferlerini de başlatıyoruz” dedi.

banner114
TURİZM 17.12.2023, 15:25 17.12.2023, 16:03 Taşıma Dünyası
Yeni rekora giden İzmir'de Turizmciler fuarda buluştu

HABER: CUMHUR ARAL

TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, TTI Outdoor 3. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ile bu yıl ilk kez düzenlenen TTI Health 1. Sağlık Turizmi Fuarı, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ve ziyaretçileri İzmir'de buluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 17. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, Fuarı 7-9 Aralık’ta İzmir’de yapıldı. 

Soyer'den Sığacık - Samos müjdesi

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, turizmin şehrin refahını büyütmedeki en önemli sektör olduğuna dikkat çekti: “Pandemi sonrasında dijital turizm altyapısını kuran ilk şehir biz olduk. İzmir’in 2 bin 500'den fazla destinasyonunu Visit İzmir mobil uygulamasında bir araya getirdik; Türkiye'nin ilk dijital turizm ansiklopedisi diyebilirsiniz.

Bir diğer önceliğimiz, İzmir’e yapılan doğrudan seferlerdi. Bu konuda İzmir’e uçuş düzenleyen havayolu şirketleri ile Direkt İzmir programını başlattık. Artık İzmir'den Venedik, Barselona, Milano gibi dünya turizmine öncülük eden şehirlere direkt uçuş imkanı bulunuyor. 6 yıldır İzmir'e uğramayan kruvaziyer gemileri yeniden İzmir Limanı'nda ağırlamaya başladık. 2022’den bu yana 49 kruvaziyer seferiyle toplam 69 bin turist İzmir'i ziyaret etti. İZDENİZ şirketimiz İzmir-Midilli seferlerine başladı. 2024 yılında seferlerimizi üçe katlayacağız. 6 Nisan'da ise İDO ile beraber Sığacık - Samos gemi seferlerini de başlatıyoruz” dedi.

Seferihisar - Samos seferleri, pandemi dönemi öncesi, özel şahıslar ve şirketler tarafından düzensiz olarak yapılıyordu. Kurumsal ve planlı seferler, Nisan 2024’ten itibaren, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ A.Ş. ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işbirliği ile başlayacak.

“İ̇zmir turizmi yeni bir rekora doğru ilerliyor”

Soyer, “2022 yılında, tüm zamanların rekorunu kırarak 2 milyon 153 bin turisti ağırladık. 2023 yılına da hızlı başlayan İzmir turizminde ilk 5 ay verilerine göre geçen yıl aynı döneme oranla yüzde 15 artışa ulaştık. 2023 yılının sonuna yaklaşırken İzmir turizmi, yeni bir rekora doğru ilerliyor” dedi. ■

Cumhur Aral, Özer Bür

Turizm taşımacıları fuarda yerini aldı

Taşıma Dünyası Ege Bölge Temsilcisi ve Gazetemiz Yazarı Cumhur Aral, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, EGETURDER Başkanı ve Özikizler Yönetim Kurulu Başkanı Özer Bür ile Fuar standında biraraya geldi. Öz İkizler Turizm, fuar standında yeni araçları 2023 model Mercedes-Benz Tourismo’yu sergiledi

Özikizler Turizm, ayrıca 1983 model 302 otobüsü de fuar standında sergileyerek ziyaretçilere nostalji rüzgarı estirdi. Özer Bür, babasının isteği üzerine ilk arabalarının benzeri olan 1983 model 302 ootobüsü birebir orjinaline sadık kalarak restorasyon yaptıırdı ve bu araç da fuarda sergilendi. Nostalji otobüs, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Cumhur Aral, fuarda standları bulunan Fulya Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocaer ve Yönetim Kurulu Üyesi Efe Kocaer ile biraraya geldi.

Fuarda Ece Tur’da yerini aldı. Ece Tur Yönetim Kurulu Başkanı Taner Akartuna ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuğberk Akartuna, transfer ve turizm taşımacılığı noktasında yeni bağlantılara yönelik görüşmelerde bulundular.

Cumhur Aral, fuarı ziyaret eden İzmir merkezli Bozşahinler Turizm Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Görkemli ve Genel Müdür İlknur Görkemli ile biraraya geldi.  

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159