banner69

Dünya Kupası’nın VIP taşımalarını Emir Tur yapacak

banner113

21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nın VIP taşımalarını Antalya merkezli Emir Tur üstlendi. Emir Tur tamamı Mercedes marka araçlardan oluşan 350 araçlık filosuyla organizasyon sürecinde hizmet verecek.

banner114
ULUSLARARASI 17.10.2022, 09:07 17.10.2022, 12:52 Erkan YILMAZ
Dünya Kupası’nın VIP taşımalarını Emir Tur yapacak

ÖZEL HABER: ERKAN YILMAZ

Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı yok ama bir Türk taşımaEmir Tur, heyetleri, futbolcu ailelerini ve protokolü taşıyarak ülkemizi temsil edecek. Antalya merkezli olarak faaliyetlerini sürdüren Emir Tur şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Çelik, Doha yolunda Taşıma Dünyası’na hem şirketi hem de Dünya Kupası organizasyonunda yürütecekleri çalışmalar hakkında çok özel açıklamalarda bulundu.

2016 yılında kuruldu

Emir Tur’un kuruluşunun 2016 yılında olduğunun bilgisini veren Emrah Çelik, “2016 yılında hiçbir özmal aracımız yoktu. Bugün ise filomuzda 60 özmal aracımız bulunuyor. VIP tur transfer alanında hizmet vermeye başladık. Bu alanda hizmetimiz sürüyor. Bizi kısa sürede büyüten en önemli unsur, diğer VIP firmalardan farklılığımız yani vizyonumuz oldu. Kardeşim Uğur Çelik ve ben hedeflerimizi hep büyük tuttuk. Doğru tespitler yaparak, hatalarımızı fark ettiğimizde düzelterek yolumuza devam etme anlayışı ile hareket ettik hep. Biz THY’de business Class’da sunulan hizmetin aynısını müşteri grubumuza sunuyoruz. Şimdi Dünya Kupası’nın VIP taşımalarını üstlenerek bir Türk şirketinin böyle büyük bir organizasyonda nasıl kaliteli hizmet verileceğini tüm dünyaya göstermek istiyoruz”dedi.

350 araçlık operasyon

Dünya Kupası organizasyonuna yönelik taşıma işinin ihaleyi alan Katarlı şirket tarafından kendilerine teklif edildiğini belirten Emrah Çelik, “şirket yöneticileri ile biraraya geldik ve daha ilk görüşmede işi aldık. Çok kaliteli hizmet sunmamız, benim genç ve bu işi yapma noktasında çok istekli olmam da işi almamda etken oldu. Bu işi başaracağıma inandılar. Tabi Katar’a bu süreçte birçok kez gidip geldim ve sürecin işleyişini oluşturduk. 350 araçlık anlaşmayı daha birinci görüşmemizde yaptık. Bizden 2018 model ve üstü araçlar talep ettiler. Bunların 50’si büyük otobüs. 300 adeti de VIP Sprinter ve Vito araçlardan oluşuyor. Bizde piyasadan ihtiyacımıza uygun araçları filomuz için bir kısmını yatırım yaparak bir kısmını da kiralayarak temin ettik. Katarlı şirketin talebi araçların tamamının Mercedes markası olması yönündeydi. Şu anda ilk parti araçlar yola çıktı. 100 dolayında araç İran’dan Katar’a doğru yol alıyor. İran’ın Basra Körfezi kıyısında yer alan Buşehr Eyaleti’nden gemilerle Katar’ın Doha kentine ulaşacaklar. Antalya’dan çıktıktan sonra 3 gün içinde limanda oluyor. 4. gün de de Doha’da oluyorlar. Araçlarımız Dünya Kupası sürecinde heyetlerin taşınmasında kullanılacak. Futbolcu aileleri ve protokol taşınacak” dedi.

700 Türk şoför hizmet verecek

Her araçta iki şoförün bulunduğunu ve 700 şoförün bu süreçte hizmet vereceğini belirten Emrah Çelik, “Türk şoförlerimiz hizmet verecek. Bu süreçte şoför bulmakta da zorlanmadık. Çünkü siz insanların hakkını verdiğinizde kendinizden biri gibi gördüğünüzde şoför bulmakta da sıkıntı yaşamazsınız. Benim hiçbir zaman şoför bulamama gibi bir sorunum olmadı. Antalya’da birçok şirket şoför bulamadığı için araçlarını yatırırken biz 5-6 yedek şoför ile çalıştık” dedi.

Ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacağız

Dünya Kupası organizasyonunu üstlenirken işin yapılması anlamında hiç endişe duymadığını da belirten Emrah Çelik, “Benim 2016 yılı öncesinde de hiçbir şeyim yoktu. Şu anda 60 özmalımız var. Bize babamızdan kalan bir şey olmadı. Çok çalıştık ve bugünlere geldik. Kaybedersem de tekrar kazanırım anlayışı ile girdik biz bu işe. Bu iş dünyada da bir ilk olacak. Daha önce hiç bu tür büyük bir taşıma operasyonu yapılmamış Bu operasyon ile 700 kişilik bir istihdam oluşturulacak. Bu organizasyondaki hizmet sürecimizin ülkemizin tanıtımına da önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü araçlarımızın tamamında Katar ve Türk bayrağı bulunacak. Bunu ben özel izin isteyerek istedim. Türk milli takımı yok ama biz Türk taşımacı olarak Dünya Kupası’ndayız. İstanbul’da 10 Haziran 2023’te gerçekleştirilecek olan Şampiyonlar Ligi finalinde de araçlarımızda hizmet sürecinde olmak istiyoruz” dedi.

14 yaşından beri taşımacılık alanında

Turizm taşımacılığı alanında çalışmaya henüz 14 yaşındayken başladığını belirten Emrah Çelik, “Bu alana ilgim babamla birlikte oldu. Babam Varan Turizm’den emekli kaptan. Ben şu anda 36 yaşındayım. 22 yıldır bu sektördeyim. Ayrıca Antalyaspor’un Yönetim Kurulu Asbaşkanlığını da yürütüyorum” dedi.

Türkiye’nin 1 numarası olma hedefi

Emir Tur olarak Türkiye’nin 1 numarası olma hedefi belirlediklerini belirten Emrah Çelik, “Özellikle yurtdışı operasyonlarda ülkemizi temsil etmek. Türkiye’deki özellikle Bodrum, Marmaris, Göcek, Antalya bandında misafirleri kaliteli hizmet vermek. O anlayışı getirmek. Bu yıl 25 araç aldım. Bizim 7 otobüsümüz var. 2020-2021 model Mercedes Tourismo., 1 tane Maraton, 1 tane de Fortuna var. 45 adette VIP Sprinter ve Vito var. Diğer araçlarımızda lüks segment binek” dedi.

2023 yatırımı 10 Tourismo, 10 Sprinter

2023 yılında 10 adet Tourismo ve 10 adet Sprinter yatırımı yapacaklarını açıklayan Emrah Çelik, “Bu yıl çok ciddi bir hareketlilik vardı. Maliyetlerin çok yüksek olmasına rağmen işimizi doğru yaptık, kaliteli hizmet sunduk. Biz VIP müşteri taşıdığımız için işlerimiz hep iyi oldu. Ayrıca araçlarımızın yeni olması daha düşük işletme maliyetleri getirdi, bu da kazancımızı arttırdı. 2023 yılından da beklentilerimiz çok olumlu. Bizimle çalışmak isteyen acenteler var. Katar operasyonu sonrasında kimlerle çalışacağımıza karar vereceğiz. 2023 yılında beklentimizin yüksek olması yeni yatırımlara da getirecek. 2023’te 10 adet Tourismo ve 10 adet Sprinter yatırımı yapacağız. Araçlarımızın tamamı metalik gri renkte özel yapım olacak. 10 tane de VIP sprinter alacağız” dedi.

Yeni hedef Bodrum’da hizmet vermek

2023 yılında Antalya dışında Bodrum’da hizmet vermeye başlayacaklarını ancak İstanbul’da şirket kurma hedefinin olmadığını belirten Emrah Çelik bunun nedeni de şu şekilde açıkladı: Tamam İstanbul çok büyük bir şehir. Çok büyük işadamları geliyor. Ama bizim konseptimiz endisini çok özel hissetmek isteyen, özel turlar satın almak isteyen müşteri grubuna uygun. Biz onlara hizmet vermek istiyoruz. İstanbul o yüzden bize uymaz. Bize Bodrum’dan çok ciddi bir talep var. Burada hizmet verin diye. Hatta ön avans teklif edip, yatırım yapmamızı isteyen firmalar da var. Biz ön avans alıp yatırım yapan veya böyle bir anlayışla hizmet veren bir firma değiliz. Çünkü ön avans verdiklerinde fiyatları düşürecekler, daha çok şey talep edecekler, Biz neler istiyoruz. Bu önemli bizim için”

Emir Tur Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi kardeşi Uğur Çelik, Dünya Kupası organizasyonunda üstlendikleri büyük sorumluluğu yerine getirmek için yoğun bir çalışma içindeler.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159