banner139
banner69

Nişikli Turizm filosu yeni otobüs yatırımlarıyla büyüyor

banner113

Uluslararası yolcu taşımacılığı alanında 50. yılını geride bırakmaya hazırlanan Nişikli Turizm 2024 yılı içerisinde filosunu Mercedes-Benz otobüslerle güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, ikinci el 1 Travego, 2 Tourismo, 1 Temsa Safir Plus ve Temsa Prestij otobüsü filosuna kattı.

banner114
ULUSLARARASI 06.05.2024, 21:34 Taşıma Dünyası
Nişikli Turizm filosu yeni otobüs yatırımlarıyla büyüyor

Haber: Erkan YILMAZ

2024 yılına yeni otobüs yatırımlarıyla başladıklarını belirten Nişikli Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdinç Nişikli, “ Bu yıl firmamrızın 50. yılı. Sektörde 50 yıldır yolculuğu sürdürebilmek genç nesil için büyük bir gurur kaynağı.  Bu yıl Nişikli Turizm’in ihtiyaçları doğrultusunda yeni yatırım planları oluşturduk. Ancak sıfır araç temininde yaşanan sıkıntılar ve araç fiyatlarının çok yükseltmesi bizi ikinci el otobüslere yöneltti. Çünkü sıfır araç almak istediğinizde size sıra olarak Ekim-Kasım veriliyor. Ayrıca ön ödemeli sistemle de büyük bir para bağlıyorsunuz. 2023 sonunda filomuza önce 1 adet ikinci el Mercedes-Benz Travego, 1 adet yine ikinci el 1 adet Temsa Safir Plus ve 1 adet Temsa Prestij otobüsü filomuza kattık. Sonra ikinci el önce Sarı Şeker dediğimiz Mercedes-Benz Tourismo otobüsümüzü filomuza kattık. Ardından en son olarak da Mavi Boncuk adını verdiğimiz Tourismo otobüsü satın aldık. Yeni yatırımlar ile filomuzdaki toplam sayı küçük büyük araçtarla 30’a ulaştı. Bizim Bulgaristan hattı dışında Tekirdağ-Çorlu, Çorlu-Kırklareli hattında da araçlarımız hizmet veriyor. Yine bu hatta yönelik de sefer saatlerini arttıracağımız için yine araç alımlarımız olacak” dedi.

Ekonomik şartlar otobüse yöneltti

Filoya kattıkları otobüsleri Bulgaristan’da transfer hizmetinde kullandıklarını belirten Erdinç Nişikli, “Yolcu talebi anlamında iyi bir hareketlilik yaşıyoruz. Bu hareketlilikte birinci etken zorlaşan hayat şartlarının vatandaşları  daha çok toplu taşımaya yöneltmesi olduğunu düşünüyorum. Maliyetlerimiz çok arttı diye de bir yandan söyleniyoruz ama artış hayatın her alanında var. Otomobiliyle gitmek yerine otobüsleri tercih eder hale geldiler. Biz her yıl Ramazan ayının ilk 15 gününde ‘yaprak kıpırdamaz’ derdik. Ama bu yıl çok farklı bir Ramazan yaşadık ve hareketlilik yaşadık, doluluk oranlarımızdan memnun kaldık. Özellikle otomobille seyahat ederken yeşil sigorta yaptırma zorunluluğunun getirdiği maliyette insanları otobüse yöneltti ” dedi.  

Rus uçaklarının İstanbul’a inmesi hareketliliği büyütüyor

Rusya-Ukrayna savaşının yolcu talebine etkisininde önemli olduğuna dikkat çeken Erdinç Nişikli, “Savaş devam ediyor ve Rus uçaklarının Bulgaristan’a iniş yapması yasak. Rus uçakları İstanbul’a iniyor ve Rus yolcuların Bulgaristan’a taşınması da önemli bir hareketlilik getirdi. Çok sayıda Rus vatandaşının Bulgaristan’da önemli yatırımları var. Özellikle sahil kesimlerinde çok yoğun şekilde yazlıkları var. Özellikle o bölgeyi çok seviyorlar ve kendilerine sıcak hissediyorlar” dedi.

Yıkıcı rekabet

Bulgaristan hattında firmaların bir çoğunun yıkıcı rekabet yapmamaya özen gösterdiğini belirten Erdinç Nişikli, “Artan maliyetler nedeniyle firmalar daha planlı şekilde çalışmaya özen gösteriyorlar. Ama bir takım firmalar da gerçekten yaşanan sıkıntıları gözardı edecek seviyede, plansız bir şekilde yıkıcı rekabet oluşturarak kendine bir yer edinmeye çalışıyor. Bu adımlar doğru değil” dedi. 

Olumlu bakarsan senin de bu yaşamına yansıyor

Yaşanan tüm zorluklara rağmen 2024 yaz sezonundan da umutlu olduğunu ifade eden Erdin Nişikli, “Ben hep hayata olumlu bakmaya özen gösteren ve olumlu baktığında da pozitifliğin de yaşama yansıdığına inanan bir insanım. Evrene güzel mesajlar gönderelim. 2023 yaz sezonu iyiydi. Genel anlamda da iyiydi. Ben 2024 yılının sezonundan da çok umutluyum. İyi bir sezon olacak. 2023 seviyelerinde gececeğine inanıyorum” diye konuştu. ■

Dereköy Sınır Kapısı yenilenecek

Dereköy Sınır Kapısı yıkılacak ve yenisi yapılacak. Dereköy’ün fiziki şartları çok kötü. Yolcuların bekleme alanları yok. X-RAY’a giriyor araçlar yolcular yağmurda, kar da beklemek zorunda kalıyor. İnsanların sığınacak bir yeri yok. Kırklareli’nde çok sık toplantılar yapılıyor. Kırklareli Valisi Sayın Birol Ekici bu konuyla çok yakından ilgileniyor, bizim taleplerimizi dinliyor. İlgisinden ve desteğinden çok memnunuz.     

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159