Otobüsçüler sınır kapıları için Bakanlığa gidiyor

banner113

Uluslararası yolcu taşıma alanında hizmet veren firmalar, Bakanlığın mütekabiliyet esası ile sefer saatlerinin iptali uyarısı, Kapıkule Sınır Kapısı’nda x-ray uygulaması, yüzde 25 doluluk şartı nedeniyle yaşanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla randevu alınarak bir heyet halinde UDH Bakanlığı’na gidiyor.

banner114
ULUSLARARASI 07.12.2014, 14:57 11.12.2014, 10:25 Taşıma Dünyası
Otobüsçüler sınır kapıları için Bakanlığa gidiyor
Uluslararasında otobüsle yolcu taşımacılığı yapan firmalar, Kapıkule Sınır Kapısı’nda uygulanan x-ray denetimleri ve sefer saatlerine yönelik Bakanlığın yaptığı uyarıya yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Merkezinde 1 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen toplantıya TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, Genel Sekreter Nusret Ertürk, UYTAD Uluslararası Yolcu Taşımacıları Derneği Başkanı Erhan Özkılıç, Has Turizm’den Nezih Kara, Kuru Turizm’den Yaşar Kuru, Yazıcoğlu Turizm’den Mahmut Şerifoğulları, Ulusoy Turizm’den Yusuf Erdoğan, Metan Çıplak, Yaşar Bayrak, Çağlar Şahin, Nişikli Turizm’den M. Neşet Ergün, UYOF Yönetim Kurulu Üyesi Bertan Söğüt, Derya Tur ve Aker Otobüs İşletmeleri A.Ş’den Veyis Demirci, Kocaoğlu ve Marmaris Turizm’den İsmet Kocaoğlu, UYTAD Genel Sekreteri Orhan Kıymetli katıldı.

Partner firmanın sefer yapıp yapmadığına bakılmayacak 

UYTAD Başkanı Erhan Özkılıç, kullanılmayan seferlerin iptaline yönelik Bakanlığın yaptığı uyarıya yönelik açıklama yaptı: “Yaptığımız seferleri Bakanlığa bildirmiyorduk ama internet ortamında yayınlıyorduk, yapılan uyarının ardından artık Bakanlığa da bildireceğiz. Bakanlık, uyarıda ‘almış olduğunuz sefer saatlerinden kullanmadıklarını iptal edin. Bu saatleri boşaltın’ diyor. Gelen yazıda partner firmalara yönelik bir açıklama yok. Ben Bakanlığa partner firmanın sefer yapıp yapmadıklarına bakıyor musunuz diye sordum, onlarda ‘partner firmanın sefer yapıp yapmamasına bakmadıklarını, o seferlerin yapılıp yapılmadığına bakıyoruz, bizi siz ilgilendiriyorsunuz” dediler. Benim Bulgaristan partnerim gelmiyor. Bir kere biz çok daha ucuza taşıyoruz. Mazot fiyatı sizde çok pahalı. Bulgaristan’dan Avrupa’ya çalışmak benim için çok daha kazançlı diyorlar. Sırf bu yüzden Bulgaristan’da dört partner değiştirdim. Yine gelen yazıda 31 Aralık 2014 tarihine kadar seferlerin durumunu bildirin, bu tarihten itibaren ceza uygulayacağız deniliyor.  Ancak verilen bu süre çok az.  Partner firma gelsin denildiğinde bizim partner bir firma bulmamız mümkün olmayacak. Buradaki amacı anlamak mümkün değil. Avrupa’da bir belge ile firma tüm Avrupa’ya çalışıyor. Bize ise birçok zorluklar çıkarılıyor. Seferlere yönelik izinler yurtdışında kolay alınmıyor. Bunun da dikkate alınması gerekiyor” dedi. 

Yüzde 25 doluluk şartı 

Erhan Özkılıç,  yüzde 25 doluluk şartının da sıkıntı yarattığını belirtti: Yüzde 25 doluluk şartından dolayı seferlerimiz bazen iptal olmak durumunda kalıyor. Oysa karşı tarafta benim arabamı bekleyen 30 yolcu var.  Yüzde 25 doluluk şartında sınır kapılarında farklı uygulamalar var. Otobüs çakışları İpsala-Kapıkule-Pazarkule, Hamzabeyli, Dereköy sınır kapılarından yapılıyor. Dereköy de yüzde 25 doluluk oranına bakılmıyor.  Firmalar olarak yüzde 25 doluluk şartı kaldırılırsa yapmadığımız seferleri de yapma durumumuz olabilir. ”

X-Ray uygulaması yolcuları mağdur ediyor  

Erhan Özkılıç, Kapıkule’de tüm otobüslerin x-ray kontrolünden geçmesine yönelik uygulamanın sektöre ve ülkeye zarar verdiğini belirterek, “X-ray uygulaması nedeniyle otobüslerimiz saatlerce sınır kapısında bekletiliyor. Hem bizler, hem yolcular mağdur oluyor. Üstelik zaman tarifesine uyum isteniyor. Günü birlik ülkemizi ziyaret etmek isteyen yolcular bir daha gelmek istemiyor. Burada hem sektörümüz hem de ülkemiz ciddi bir kayıp yaşıyor. Bu uygulama devam edecekse X-ray cihazları çoğaltılmalı. Yazın gerçekten kaos ortamı olacak. Yazın üç günde x-rayden çıkmak mümkün olmayacak. Yolcular için de bekleme yerleri yapılmalı, yoksa yazın hiçbir turist gelmeyecek” dedi.  Toplantıda ayrıca D1 belgesine sağlanan bir özmal şartına iki kiralık araç şartının B1 belgesinde de uygulanmasına yönelik görüşler dile getirildi.  B1 belgesinde 2 özmala bir kiralık araç çalıştırma imkanının haksızlık olduğu ifade edildi. 

Ortak taşıma izni verilsin  

TOF Genel Sekreteri Nusret Ertürk, firmalara ortak taşıma imkanının verilmesinin önemine dikkat çekti: “Daha önce verimsiz hatlarda firmalar ortak taşıma yapabiliyordu. Yüzde 25 doluluk sorununun çözümü de ortak taşıma imkanı ile sağlanabilir. Bu taleple Bakanlığa gidebiliriz” dedi. 

Ulaşımın önüne engel konulamaz

TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, bu uygulamaların ulaşımın önüne engeller koyduğunu belirterek, “Ben Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin Yılmaz’a bu düşüncelerimi ilettim. Kendisi de uyuşturucu kaçakçılığının çok büyük seviyelere geldiğini ifade etti. Bu denetimlerin yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Ulaşımın önüne engel koymakla kaçakçılık sorunu çözülemez. Toplu taşıma aracı olan otobüslere öncelik sağlanması lazım. X-ray cihazının sayısının artırılmadan bu uygulamaya geçilmesi yolcuların da mağduriyet yaşamasına neden oluyor.  Kendi topraklarımızda otobüsçülere yapılan bu uygulama bir eziyettir. Biz her şeyin bedelini ödüyoruz. Sektörün önünü açacak düzenlemeler yapılması gerekirken zorlaştırmanın bir anlamı yok. Ben yurtdışına yolcu taşıyarak ülkeme hizmet ediyorum. Bu zorlaştırılması gereken bir şey değil, teşvik edilmesi gereken bir husus.  Biz işini doğru yapan insanların önünün açılmasını istiyoruz. Yaşın yanında kuruyu da yakamazsınız” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159