banner69

Ulusoy’un Almanya-Türkiye seferleri 8 Mayıs’ta başlıyor

banner113

Ulusoy pandemi öncesinde ara verdiği Almanya-Türkiye seferlerine 8 Mayıs itibariyle tekrar başlıyor. İlk etapta Mayıs ayında haftada bir olacak seferler, Haziran ayından itibaren haftada ikiye çıkartılacak.

banner114
ULUSLARARASI 07.05.2021, 11:50 07.05.2021, 12:14 Taşıma Dünyası
Ulusoy’un Almanya-Türkiye seferleri 8 Mayıs’ta başlıyor

ÖZEL HABER: Erkan YILMAZ 

Pandemi öncesinde, Ulusoy Turizm tarafından ara verilen Almanya seferleri 8 Mayıs’ta tekrar başlıyor. Ulusoy bünyesinde aracını çalıştıracak olan bireysel otobüsçü Selman Bilici ile bu seferlere yönelik konuştuk. Almanya Türkiye arasında 8 Mayıs’tan itibaren yapılacak olan seferlerin çok önemli bir özelliği de ilk defa bir kadın kaptanımızın sefere çıkıyor olması... Bu seferlerde, sektörde çok tanınan Aybüke Kaptan da Haziran ayından itibaren görev alacak. 

Ulusoy’un Almanya-Türkiye arasında seferlerini başlatacağına yönelik bilgiyi Aybüke Kaptan sayesinde öğrendim. Pandemi sürecinin hepimizi umutsuzluğa düşürdüğü bir süreçte Almanya-Türkiye arasında bir firmanın tekrar sefer düzenlemeye başlaması çok önemli bir gelişmeydi. Seferlere yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili hemen bilgi almak için Aybüke Kaptan ile görüştüm. O da beni Ulusoy Turizm bünyesinde aracını çalıştıran ve 8 Mayıs’ta ilk seferi gerçekleştirecek olan bireysel otobüsçü Selman Bilici ile tanıştırdı. 

Ağrı Tutaklı Selman Bilici ile çok keyifli bir görüşme yaptım. Babamın ilk görev yeri olan ve aynı zamanda kardeşimin doğum yeri olan Tutak ve Ağrı’nın bizde çok özel bir yeri var. 
Türkiye’de bireysel otobüsçülük yapan Selman Bilici, 2010 yılında Almanya’ya gitmiş. Almanya’da farklı iş süreçlerinin ardından yine otobüs sektörüne dönmüş, bunu da, “Kürkçü dükkanına döndük tabii. Uzun yıllar Balkan hatlarında çalıştım. Pandemi öncesinde Almanya’da Paris-Amsterdam-Milano hatlarında çalışıyordum” olarak anlatıyor. 

8 Mayıs’ta ilk sefer 

Ulusoy Turizm’in pandemi öncesinde Almanya’ya sefer yaptığını, ama ara verdiğini belirten Selman Bilici, “Seferler şimdi yeniden hayata geçiyor. 2020 Şubat ayında taşımacılık komple durunca yeni bir arayışa girmiştim.  Ulusoy Turizm ile görüştüm ve aracımla birlikte çalışmaya karar verdim.  Yüzde 30 komisyon vereceğiz. 8 Mayıs’ta ilk seferimiz yapılacak. Haziran ayıyla birlikte haftada iki sefer yapılması planlanıyor.  Salı ve Cumartesi kalkışlar, Türkiye’den dönüşler ise Çarşamba ve Cuma günü yapılacak. Talep olursa araç sayısı arttırılabilir. Seferler Hollanda, Fransa’ya da uzayabilir” dedi. 

Tam kapanmanın etkisi olacak mı?

Selman Bilici ile tam kapanma kararlarının açıklanmasından 1 saat sonra görüştük. Tam kapanma kararının seferleri nasıl etkileyebileceği konusunda da bir görüş aldım: “Kapanma kararı ile hemen bir yolcumuz aradı. 8 Mayıs’ta bileti var. İstanbul’dan Didim’e devam edecek, ‘gidebilecek miyim’ diye sordu. Biz de, yolcumuzun Didim bileti olduğundan etkilenmeyeceğine yönelik düşüncemizi ifade ettik. Burada yüzde 50 kısıtlama uygulaması da yok. Zaten yolcularımızın hepsi yola çıkmadan önce test yaptırıyor. Hepsinin negatif sonuçları olan teste sahipler. Şu anda Almanya’da turizm araçlarına yönelik yasak var, ama tarifeli taşımaya yönelik herhangi bir yasak yok. Almanya’da şu anda günlük vaka 7-8 bin arasında, Almanya’nın durumu iyi. Aşılanma oranı yüzde 37’lere kadar ulaştı” dedi.

Almanya’da taşımacıya verilen destekler

Alman hükümetinin, pandemi sürecinde, otobüs işletmelerine ekonomik destekler verdiğini de aktaran Selman Bilici, “2020 yılında, 2019’daki cironun yüzde 80’ine yönelik bir destek verdi, hâlâ da devam ediyor. Bunun bir kısmı hibe. Ama çeşitli destek paketleri de var. 60 bin Euro aldığınızda yüzde 1,8 faiz ile geri ödeme imkanı sunuyor” dedi. 

Almanya-Türkiye gidiş-geliş maliyeti

Almanya-Türkiye arasında geliş-gidiş şeklinde seferlerin maliyetinin 3000 Euro civarında olduğunu belirten Selman Bilici, “Bunun içinde yakıt ve şoför ücreti de var. Burada 600 Euro’dan aşağıya bir şoförü çalıştıramazsınız. 4 sefer yaptığında 2400 Euro ediyor. Seferlerimiz Dortmund’dan başlayıp devam edecek. Seferler 35-36 saat sürüyor. Fiyatlar Dortmund’dan 165 Euro, Frankfurt’tan 145 Euro. Stuttgart’tan 135 Euro. Uçaklar şu anda ucuza gidiyor. Sosyal mesafe hesaplandığında ‘Mayıs ayından itibaren biletler 900 Euro’ya kadar çıkabilir’ yönünde yorumlar yapılıyor. Yolcularımız arasında Türklerin yanı sıra Almanlar da var” dedi. ■

Aybüke Kaptan ve Baş Kaptan Bayram Yenihayat, Almanya ve Türkiye arasında sefer gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorlar. 

AYBÜKE KAPTAN

Sektörde herkes onu Aybüke Kaptan (Sevgi Çelikel) olarak tanıyor. Aybüke Kaptan ile 31 Ağustos 2020’de bir söyleşi gerçekleştirmiş ve Almanya’da turizm kaptanı olmayı konuşmuştuk. Şimdi de Ulusoy’un Almanya-Türkiye seferlerine yeniden başlaması nedeniyle oldu. Aybüke Kaptan da Haziran ayı itibariyle bu seferlerde kaptan olarak görev alacak. Bu görev alma bir ilki de beraberinde getiriyor. Almanya-Türkiye arasında ilk kadın kaptanımız sefer gerçekleştirmiş olacak. 

Aybüke Kaptan ile konuştuğumuzda duyduğu mutluluk ve gurur sesinden de anlaşılıyordu: “Almanya-Türkiye arasında sefer süresi 35 saat civarında. Bir seferde otobüste 4 kaptan görev alıyor. Ben de Haziran ayı itibariyle ilk seferimi yapmış olacağım. Ayrıca bir kadın kaptanın neler başarabildiğini bir kez daha gösterebilmenin mutluluğu içindeyim. Baktığımda Almanya-Türkiye arasında yük taşıma tarafında kadın kaptanlar olmuş. Ancak ilk defa bir kadın kaptan yolcu taşımacılığı alanında bu seferi gerçekleştirmiş olacak. Bu çok büyük bir gurur benim için ve kadınlarımız için de aynı şekilde gurur verici olduğunu düşünüyorum. Şu anda tüm hazırlıklar tamam. Araçların bakımları yapıldı. Seferlerin başladığına yönelik duyurular da yapıldı. İlk aracımız İstanbul’a doğru 8 Mayıs’ta yola çıkıyor. Haziran ayındaki seferlerde ben de olacağım.” ■

Yorumlar (7)
Niyazi Sonmez 3 yıl önce
Almanya turkiye seferleriniz
Ne zaman basliyor lutfen almanyada kontaga gire bilecegimiz bir kaptanin telefon numarasini verirseniz memnun kalirim 2 tane tlf nosu var ikisine ulasim yok iyi calismalar saygilar 00447814975389 benim kontaknumaram saygilar mustafa ingiltere
Sifag Balbey 11 ay önce
Frankfurt dan Istanbul 3 kisilik bilet almak istiyorum okul tarihini de
Alper 2 yıl önce
Berlin - Istanbul gidiş dönüş seferlerniz varmi ?
Esliera otogar 2 yıl önce
Ulusoy dourtmond istnboul
Esliera otogar 2 yıl önce
Ulusoy
Ayse altin 2 yıl önce
Ben turkiyeden donus koln almanyaya bilet almak istiorum basil alabilirim yardimci olabilirmisiniz wassaptan Kimi arayabilirim
Necmiye 2 yıl önce
İstanbul dan Berlin e gitmek istiyorum seferler varmı
banner117
15
açık
banner159