banner69

TREDER, Betek-Filli Boya Fabrikası’nı ziyaret etti

banner113

Türk treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), tedarikçi iş birlikleri ziyaretini Filli Boya ile sürdürdü. Betek A.Ş. AR-GE ve Endüstriyel Grup’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Büyükcan, inşaat gurubundaki yetkinliklerini sanayi grubunda da yansıtmayı istediklerini belirterek, treyler sektörüyle işbirliklerini arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.

banner114
ÜSTYAPI 30.09.2023, 16:56 Taşıma Dünyası
TREDER, Betek-Filli Boya  Fabrikası’nı ziyaret etti

TREDER üyelerinin katıldığı 22 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşen ziyarette Filli Boya ve Nippon Paint markalarını bünyesinde barındıran Betek A.Ş.  AR-GE ve Endüstriyel Grup’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Büyükcan, Endüstriyel Grup Direktörü Bekir Okan Şınar, Sanayi Boyaları Ar-Ge Müdürü Şafak Oturaklı, Sanayi Boyaları Teknik Servis Yöneticisi Ayhan Çabuk, Sanayi Boyaları Ürün & Pazarlama Uzmanı Melek Eygi ev sahipliği yaptı.

Asya’da ve Türkiye’de Öncü

Nippon Paint’in Asya’da, Filli Boya’nın da Türkiye’deki konumunu vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Büyükcan, Nippon Paint’in 4 bölge, 27 ülkede, 30 binden fazla personel ile yıllık 2.3 milyar litre boya üretimi yaptığını söyledi. Büyükcan, Filli Boya ile ilgili ise “22 yıldır Türk dekoratif boya sektörünün lideriyiz. Türkiye'nin tek entegre oyuncusu olarak hem dekoratif boya hem de dış cephe ısı yalıtım sistemleri üretimiyle Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi. “Filli Boya, tüm sosyoekonomik yelpazeye hakim güçlü çoklu marka stratejisine ve yüksek marka bilinirliğine sahip. Yeni ürün ve süreçlere yönelik güçlü Ar-Ge yatırımları sayesinde ürün, marka ve kanal geliştirmede pazar öncüsü konumunda.” diye ekledi.


Sanayi Boyaları’nda müşterilerine özel dizayn ettikleri ürünleriyle hizmet verdiklerini belirten Büyükcan, endüstriyel kaplamalar konusunda uzmanlaşmış bir üretici olan Nippon Paint - Sanayi Boyaları olarak yerel satış ve teknik partnerlikle araç üstü ekipman ile treyler sektöründe çözüm ortağı olmaya devam ettiklerini söyledi.

Uzun süre renk ve parlaklık dayanımı

Endüstriyel Grup Direktörü Bekir Okan Şınar da treyler ve kamyonların dayanım ve aşınma direncinin çok yüksek seviyede ihtiyaç duyulduğu alanlar olduğunu belirterek “Uzun süre renk ve parlaklık dayanımıyla mükemmel bir estetik görünüm ve imaj netliği sağlıyoruz. Mükemmel darbe dayanımlı sistemler ile daha düşük onarım maliyetlerine sahibiz, yaş üstü-yaş uygulamalarla üretim süreçlerini hızlandırıyoruz. Değişik yüzeylere, farklı ekipmanlarla uygulanabilen çok geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Sektörde fark yaratan bir astar FILEPOX PR-5100

Sanayi Boyaları Ürün & Pazarlama Uzmanı Melek Eygi ise epoksi akrilik sistem özelliklerini “Yüksek UV ve korozyon direnci, renk ve parlaklık dayanımı, kimyasal ve mekanik dayanım, mükemmel yapışma.” olarak belirtti. Epoksi akrilik sistemlerin ters darbeye maruz kaldığında bile, esnek yapısı sayesinde çatlamayarak daha uzun süreli koruma sağladığını da ekledi. 

Eygi, FILEPOX PR-5100 astarın sektörde fark yaratacak bir ürün olduğunu belirtti. “ Yaş üstü yaş uygulamaya uygunluğu sayesinde üzerine gelen son katın parlaklığını düşürmez. Kolay uygulanabilirliği dolayısıyla tozuma kaynaklı ürün kayıplarını minimize eder. Macun çekilmesi gereken yerleri daha iyi belli eder ve sac, alüminyum, galvaniz gibi farklı yüzeylere yapışma performansı yüksektir” diye ekledi.

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Filli Boya’nın üretimini sürekli olarak geliştirdiğine işaret ederek “Tedarikçi ziyaretleri sayesinde önemli bir bilgi paylaşımı yapıyoruz. Hepimizin birbirinden öğrenebileceği noktalar oluyor. Filli Boya yetkililerine bizlere bu olanağı sağladığı için teşekkür ediyorum” dedi. ■

Serkan Büyükcan, Yalçın Şentürk

Ters darbeye maruz kaldığında bile, esnek yapısı sayesinde çatlamayarak yüzeyde daha uzun süreli koruma sağlayan uygulamalardan örnekler gösterildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159