Ali Osman Ulusoy vefat etti

banner113

Taşımacılık sektörünün duayeni Ali Osman Ulusoy vefat etti.

banner114
VEFAT 01.10.2014, 12:07 24.03.2023, 13:38 Taşıma Dünyası
Ali Osman Ulusoy vefat etti

Taşımacılık sektörünün duayeni Ali Osman Ulusoy vefat etti.
Ali Osman Ulusoy, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Yeşilköy'de bulunan Acıbadem International Hospital hastanesinde sabah saatlerinde vefat etti.
Ailesi, yakınları ve sevenleri hasteneye gidiyor.
Allah rahmet eylesin.
CENAZE TÖRENİ:
Ali Osman Ulusoy'un cenazesi bugün 20:30 da Sabiha Gökçen'den özel uçakla Trabzon'a götürülecek, 2 Ekim 2014 günü Trabzon'da yapılacak cenaze töreninin ardından Of ilçesinde Aile Kabristanında toprağa verilecek.
ALİ OSMAN ULUSOY:

1927’de Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. lköğrenimini 1938'de tamamladı ve babası Mehmet Bahattin Ulusoy ile birlikte nakliye işinde çalışmaya başladı. Daha sonra nakliye şirketinin başına geçen Ulusoy, çeşitli kurumlarda başkanlık görevinde bulundu. 
Ulusoy halen, taşımacılık, otomotiv, lojistik ve turizm alanlarında etkinlik gösteren Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığını yapıyordu. 
Ayrıca Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Odası Meclis (TTSO) Başkanıdır. 
Bunun yanında, Trabzonspor'un 1967-1968 ve1969-1970 sezonunda başkanlığını yapmıştır, böylece kulübün ilk başkanı ve kurucularından biri olmuştur. 
Ulusoy, Türkiye-İran İslam Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanlığı süresince; İran tarafından uygulanan yakıt farkı ödemesi ve İran için de kamyonlarının Türkiye üzerinden geçişinde uygulanan vergiler gibi sorunlu konularda çözüm için çalışmıştır.
Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu: 
Ulusoy Kollektif Şti. ile şehirler arası otobüs işletmeciliği, Petrol Ofisi Bayiliği, Pirelli Bayiliği ve Güneş Sigorta Acenteliği faaliyetlerine devam ederken, Ulutour Seyahat Acenteciliği ile turizm alanında hizmet vermektedir. Mercedes-Benz bayiliğini devam ettiren Hassoy Motorlu Vasıtalar Tic. Ve San. A.Ş. şirketi ve nakliye alanında Ulusoy Karadeniz Nak. Ve Tic. Ltd. Şti., Ulusoy Karadeniz Turizm İşltm. Ltd. Şti. ve Yıldız Transport Uluslar arası Nakliyat ve Tic. A.Ş. şirketleri ile birlikte Türkiye’nin ekonomisine artı değerler kazandırmaya çalışan şirketler topluluğu, müteahhitlik alanında faaliyetlerini sürdüren Ulu-Şah İnşaat Taahhüt ve Nak. Ltd. Şti. ve Atlas Bus şirketi bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159