Aydın Opçin son yolculuğuna uğurlandı

banner113

Turizm taşımacılığının duayen isimlerinden Duse Turizm’in sahibi Aydın Opçin, sevenlerinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.

banner114
VEFAT 26.09.2016, 10:57 12.03.2023, 17:05 Taşıma Dünyası
Aydın Opçin son yolculuğuna uğurlandı

Haber: Erkan Yılmaz

21 Eylül Çarşamba günü, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Aydın Opçin, 22 Eylül Perşembe günü Eyüp Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine çok yoğun bir katılım gösteren taşımacılar Aydın Opçin’in ailesine başsağlığı dileklerini ilettiler. 74 yaşında yaşamını yitiren turizm taşımacılığının duayen ismi Aydın Opçin’in naaşı sevenlerinin omuzlarında taşınarak, Eyüp Sultan Mezarlığı’nda defnedildi. 

Taşıma Dünyası olarak, Aydın Opçin’in cenaze törenine katılan dost ve meslektaşları ile üreticilerden veda cümlelerini aldık.


■ TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım: Aydın abi çok sevdiğimiz, çok değerli, turizm otobüsçülüğünün duayenlerinden biriydi. Bu sektöre emek vermiş, bir abimizdi. Ani ölümü hepimizi üzdü. Mekanı cennet olsun. Bütün sektöre ve ailesine başsağlığı diliyorum.  

■ TTDER Başkanı Sümer Yığcı: Allah taksiratını affetsin. 40 senedir tanıyorum. 40 yıl içinde kavga ettik, şunu yaptık, bunu yaptık ama hiçbir zaman aramız bozulmadı. Hep birbirimizi sevdik.  İnşallah Allah onu öteki dünyada rahat ettirir.

■ TOSEV Yönetim Kurulu Başkanı Latif Karaali: Çok çok değerli bir dostumuzdu. İşini seven, düzgün, dürüst… Erken kaybettik. Üzgünüm. 

■ TTDER Başkan Yardımcısı ve Mini Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüz: 30 yıldır tanışıyorduk. İyi bir arkadaştı.  Herkesin derdine derman olurdu.  Klimacılık zamanından beri tanırım.  Dört dörtlük bir insandı. Allah rahmet eylesin. 

■ TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve UTS United Travel Seyahat Acentesi sahibi Nurdan Üstman: Ben de 50 küsur yıllık kültür turizmcisiyim. Onu sevgi ve saygıyla anacağız. Çok emek vermiştir bizim işlerimize. Hiç hatır kırmayan bir insandı. Gönül adamıydı. Nur içinde yatsın.

■ Gürsel Tur Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant: 1980’li yıllardan beri tanıyorum. Aydın Opçin, bu sektörün duayenidir. İlk şirketi klimaya yönelik bir şirketti.  Ama öncesinden de Aydın abi halk otobüsçüsüydü. Baba mesleği taşımacılığa halk otobüsçülüğü yaparak başladı. Sonra da turizm taşımacılığı yaptı ve turizm taşımacılığının da duayeniydi. Rahmetle anıyoruz. 

■ Gürsel Tur Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Birant: Allah rahmet eylesin. Hem baba dostu hem de meslektaşımızdı. Kendisi bu işin duayeniydi. Örnek insandı. Ticaretinde hiçbir yanlışlık görmedik. Doğru bir insandı. 

■ Tamer Turizm firma sahibi Mümtaz Er: Aydın abi ile çok eski tanışıyoruz. Turizm taşımacılığını Türkiye’ye öğreten insanlardan biriydi. Babam 1968’de işe başladı. O bizden eski, 1965 yılında halk otobüsçüsü olarak başladı. Alibeyköy-Eyüp hattında çalışırdı. Allah rahmet eylesin. 

■ Sezen Turizm Yönetim Kurulu Başkanı M. Engin Sezen: İlk aylık otobüs işini çıkartan, kiralama işini başlatan insandı. Önden burunlu araçlarla çalışırlardı rahmetli babamla birlikte. Türkiye’ye klimayı getiren ilk insan. Allah rahmet eylesin.

■ Perge Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Satır: Aydın Opçin sektörümüzün duayenlerinden biriydi. Düzgün bir esnaftı. Yeri dolmayacak bir meslektaşımızdı. Allah gani gani rahmet eylesin.  Yakınlarına başsağlığı diliyorum. 30 yıldır tanıyorum ve 30 yıldır da ticaret yapıyorduk. İyi bir insandı. Acımız büyük.

■ Türkkan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Türkkan: Camiamızın başı sağ olsun. Gerçekten camianın çok değerli bir insanıydı. Çok iyi bir dostumdu. Tanrıdan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Geride kalanlara da sabırlar diliyorum.  

■ Merter Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Güray Buruk: Çok üzüldük. Camiamızın çok eski duayeniydi. Abimiz, büyüğümüzdü, mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin.

■ Aleyna Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Üstün: Allah rahmet eylesin. Abimizdi. İyi de bir insandı. Ben çok severdim. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin.  

■ Koray Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yılmaz: Sektörün bir duayeni olmasından dolayı tabiî ki çok üzüldük. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin. 

■ Marmaris Turizm firma sahibi İsmet Kocaoğlu: Aydın abi çok değerli bir dostumuzdu. 30 yılı aşkın bir tanışıklığımız vardı. Duyunca çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. 

■ Çanakkale Truva firma sahibi Sinan Uzun: 10 yılı aşkındır tanıyordum. Birçok seyahatte birlikte vakit geçirdik. Allah rahmet eylesin. Çok sevdiğimiz bir abimizdi. 

■ Huntur Turizm firma sahibi Erhan Özkılıç: Ben 20 yılı aşkın süredir tanıyordum. Çok sevdiğim, değer verdiğim bir insandı. Benim için bir abi bir babaydı. Sektörümüzün bir duayenini kaybettim. Acılarını paylaşıyoruz. Allah rahmet eylesin. 

■ TOF Başkan Vekili İbrahim Arttırdı: Ben Aydın Opçin’i 1975’li yıllardan beri tanırım. Çok iyi bir insandı. Badireler atlattı, ama yüzünün akı ile çıktı hepsinden. Vakitsiz bir ölüm.  Allah rahmet eylesin. 

■ TOF Genel Sekreteri Nusret Ertürk: Aydın abi benim çok samimi dostum. 1980’den beri tanıyordum. Duru Turizm’de beraber iş yaptık. Piyasada ticari işbirliği ile başladı ve dostluğa dönüştü, bana ‘ortak’ diye hitap ederdi. ‘Seninle ortaklık yapamadım içimde uktedir, ama benim gönlümde ortaksın’ derdi. Çok maddi ve manevi, samimi desteğini gördüm. Onun için Aydın abinin bende yeri çok başkadır. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Zaten ne kadar sevildiğini katılanlardan görüyoruz. Sadece turizm taşımacılığı alanında değil, şehirlerarasında da tanınan bir isimdi. Topkapı’da senelerce klimacılık, kasa, elektrik işi yaptı. Aydın abinin yeri başkaydı. Hayatın her türlü cilvesini görmüş, sıkıntı yaşamış iflası görmüş, ikbali görmüş. İktidarı görmüş bir abimizdi. Hayat tecrübesi çok yüksekti. İyi ki tanımışım diyorum. Aydın abi gibi bir dostu kaybetmenin acısını yaşıyorum. 

■ Katırcıoğlu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Katırcıoğlu: Allah rahmet eylesin, çok iyi bir dostumuzdu. Bu kadar erken gitmesine çok üzüldük. Mekanı cennet olsun. 

■ Mercedes-Benz Türk Busstore Alım Satım Yönetmeni Burak Türkel: Sektörün duayenlerinden biriydi Aydın abi. Toprağı bol olsun. Allah rahmet eylesin. Biz çok sevdik onu. Çok severek çalıştık. Çok ticaret yaptık. Hiç üzmedi bizi. Hakikaten çok kıymetli bir abimizdi. 

■ Anadolu Isuzu Otobüs Satış Şefi Onur Çetinkaya: Uzun yıllardır bu sektörün içinde olan ve herkesin sevgisini, saygısını kazanmış bir insandı. Turizm taşımacılığı alanına ilk adım atanlardan bu sektörün duayenlerindendi. Allah rahmet eylesin. 

■ Has Otomotiv Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Osman Çoban: Aydın Bey çok kibar, beyefendi, tanıdığım insanlar arasında en mükemmel insanlardan biriydi. Ölüm haberine çok üzüldüm.  Tüm camia çok üzüldü. Herkes tarafından sevilen bir insandı. Allah rahmet eylesin  

■ Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül: Çok iyi bir dostu kaybettik. 1984’ten beri tanırım. İş ve alışverişin dışında dostluğumuz çok iyiydi. Her şeyi paylaştık. Mekanı cennet olsun. Geride kalanlara Allah sabır versin. Bizlere de sabır versin, böyle bir dostu kaybettiğimiz için. ■

Aydın Opçin Cenaze Töreni Fotoğrafları

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159