banner69

Arjantin dünya şampiyonu!

banner113

Dünya Kupası final maçında Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. İlk yarısı 2-0 Arjantin'in üstünlüğü ile biten maçın ikinci yarısında Mbappe, biri penaltıdan iki gol atıp durumu eşitledi. Uzatmalarda ikinci golünü atan Messi Arjantin'i yeniden 3-2 öne geçirse de Fransa'nın 10 Numara'sı Mbappe penaltıdan durumu eşitledi: 3-3. Penaltılar kazananı belirledi; Arjantin şampiyon oldu.

banner114
YAŞAM 18.12.2022, 22:57 18.12.2022, 23:27 Taşıma Dünyası
Arjantin dünya şampiyonu!

Arjantin ile Fransa, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Lusail Stadı'nda karşılaştı. Arjantin 23. dakikada Messi'nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. 36. dakikada ise Di Maria skoru 2-0'a getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0'lık skor ile sona erdi.

İkinci yarıda Fransa adeta küllerinden doğdu. Fransa, Mbappe'nin skoru 2-1'e getirdiği penaltı golünden hemen sonra 10 numaralı yıldızıyla ikinci golü bularak durumu 2-2 yaptı.

Karşılaşmanın normal süresinde başka gol olmayınca nefesleri kesen final uzatmalara gitti.

'10 numaların' savaşında maçın ikinci uzatma periyodunda Arjantin'in güçlü silahı Messi, kendisinin başlattığı atakta topu rakibinin ağlarıyla buluşturdu ve Arjantin'e 3-2'lik üstünlük sağladı. Fransa bu gole yine penaltı vuruşundan Mbappe ile karşılık verdi ve unutulmaz final penaltı atışlarına kaldı.

Penaltılarda Fransa iki atışı kaçırdı. Rakibine üstünlük sağlayan Arjantin Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

İki takımın finale yükselme hikayesi

Fransa, yarı finalde Fas'ı 2-0 ile eleyerek yarı finale adını yazdırdı. Arjantin ise Hırvatistan'ı 3-0'lık skorla geçerek Fransa'nın rakibi oldu.

Son Dünya şampiyonu Fransa ile 6'ncı kez Dünya Kupası'nda finale yükselme başarısı gösteren Arjantin arasında oynanan dev final mücadelede gözler Kylian Mbappe ve Lionel Messi'nin üzerindeydi. 5'er golleri bulunan iki yıldız isim gol krallığı için çarpıştı.

Altın Ayakkabı Mbappe'nin oldu

Altın Ayakkabı yarışında Mbappe, Messi'nin 3 golüne karşılık 4 gol atarak rakibini devirdi. Kırşılaşmada olağanüstü bir performans gösteren Mbappe'ye Altın Ayakkabı Ödülü teselli oldu.

Unutmaz final şu 11'ler ile başladı

Fransa: Lloris - Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez - Tchouameni, Rabiot - O. Dembele, Griezmann, Mbappe Giroud.

Arjantin: Emiliano Martínez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, Di María, De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister, Messi. Julian Alvarez.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159