Best Van Turizm’in Pembe Farkındalık Otobüsü Diyarbakır’da tanıtıldı

banner113

Best Van Turizm’in 12 Ekim 2022 tarihinde Mercedes-Benz Türk’ten meme kanserine dikkat çekmek için pembe renklerle teslim aldığı Travego otobüs Diyarbakır’da tanıtıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Best Van Turizm ve Genç Birikim Derneği tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla düzenlenen “Pembe Farkındalık Otobüsü” projesinin tanıtımına katıldı.

banner114
YAŞAM 22.10.2022, 19:12 22.10.2022, 19:25 Erkan YILMAZ
Best Van Turizm’in Pembe Farkındalık Otobüsü Diyarbakır’da tanıtıldı

Best Van Turizm ve Genç Birikim Derneği 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla “Pembe Farkındalık Otobüsü” projesi hayata geçirildi. Proje “Meme Kanseri İle Mücadelede Birlikte Yol Alıyoruz” sloganı ile Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nde (DİŞTİ) tanıtıldı. Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, yaptığı konuşmada erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Çiftçi, hastalıkta ayıbın olmadığını belirterek, kadınların çekinmeden tedavilerini ve muayenelerini yapması gerektiğini vurguladı.

“Büyükşehir Belediyesi mobil tarama yapacak”

Düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yapan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı. Çiftçi, şöyle konuştu:-“Bu ve benzeri etkinliklerle farkındalığı artıracağız. Biz Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada bir çalışma içerisindeyiz. Sağlık İl Müdürlüğümüzle beraber Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda bir mobil tarama tırı hazırlıyoruz, bütün Diyarbakır’ı gezecek ve meme kanseri için tarama yapacak. Bu noktada da inşallah ilimiz bir farkındalığı ortaya koymuş olacak.”

Yıl sonuna kadar Van-Diyarbakır arasında sefer yapacak

Tanıtımda Best Van Turizm Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayram, farkındalık otobüsünün Diyarbakır'dan Van'a gideceğini belirterek, yıl sonuna kadar da iki il arasında karşılıklı seferi sürdüreceğini söyledi. Bayram, "Otobüsümüzü görüp, 'Aslında bir gitsem mi kontrole?' deyip de hayatlar kurtarabiliyorsak zaten misyonumuza ve amacımıza ulaşmışızdır. Bundan daha kıymetlisi de yoktur." ifadelerini kullandı.

"Meme kanseri tanıları hayat kurtarıyor"

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kanser Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muhammet Ali Kaplan, ülkenin batısına göre bu bölgede meme kanserinin daha genç yaşta görüldüğünü söyledi.Bu nedenle hastaların taranması ve hayatlarının kurtarılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Kaplan, şöyle konuştu: "Meme kanseri tanıları hayat kurtarıyor. Çünkü bu hastalığı ne kadar erken yakalarsanız, hastayı o kadar erken kurtarma şansınız artıyor. Fakat işi akışına bıraktığınızda ve bir şikayetle doktora gitmeye kalktığınızda iş işten geçmiş olabiliyor. Bölgemizde hala taramalar yetersiz durumda. Kadınlarımız hala yeterince tarama programlarına gitmiyor. Bunun sonucunda bütün dünyada meme kanserine yakalanma oranı yüzde 5'lerdeyken, bölgemizde yüzde 25 civarında. Bu nedenle bu tür etkinlikleri önemsiyoruz."

Etkinliğe, Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, Dicle Üniversitesi Kanser Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaplan, Best Van Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Bayram, Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayram, kanser hikayesi olanlar ve gönüllüler katıldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159