banner69

Güney Koreli Junjin’den Afet Treyleri’ne destek

banner113

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki depreminin ardından TREDER’in geliştirdiği Afet Treylerine, Güney Kore merkezli ve Koluman Otomotiv Endüstri tarafından Türkiye’de lisanslı ürünleri üretilen Junjin firması da katkı verdi. TREDER Başkanı Yalçın Şentürk ve Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık desteklerinden ötürü Junjin CEO’su Hyunguk Ko’ya plaket takdim etti.

banner114
YAŞAM 01.08.2023, 15:09 01.08.2023, 16:12 Erkan YILMAZ
Güney Koreli Junjin’den Afet Treyleri’ne destek

Koluman Otomotiv’in Samandra tesislerinde 31 Temmuz 2023 tarihinde yapılan törene Junjin CEO’su Hyunguk Ko, Yurtdışı Satış Bölge Müdürü SeonTak Choi, Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Koluman Otomotiv Endüstri Genel Müdür Yardımcısı Hakan Yaman, Koluman Motorlu Araçlar Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ejder Köse, Koluman Holding Pazarlama Yöneticisi Ali Dikbaş katıldı. 

Plaket töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, "Güney Kore merkezli Junjin şirketi ile 2005 yılından beri güven ve sevgiye dayalı iyi bir işbirliğimiz var. Türkiye’de deprem olduğunu duyunca başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleriyle birlikte desteğe hazır olduklarını ilk açıklayan kişiler arasında Junjin CEO’su Sayın Hyunguk Ko’da vardı. Daha sonra Türkiye’ye deprem çerçevesinde yardım yapmak istediklerini de ifade ettiler. Bize sordular; TREDER’in Afet Treyleri’ne yönelik projesini paylaştık. Çok hoşuna gitti ve Junjin şirketi de mali olarak katkı yapmak istedi. Bizler de bugün ziyaretleri sırasında destekleri için teşekkür etmek istedik” diye konuştu.

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, Afet Treyleri’ne yönelik verdikleri destek için Junjin CEO’su Hyunguk Ko’ya teşekkür etti. Başkan Şentürk, Afet Treyler’in içinde bulunduğu donanımlarla bir ilk de olduğuna dikkat çekerek, projeyi 5 adete tamamlayı planladıklarını söyledi.

Yerlilik oranı yüzde 75’i geçti, gelecek yıl kapasiteyi 200 adede çıkaracağız

Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık’da Junjin ile olan işbirliklerini şöyle anlattı: “2005 yılında ithalatla başladık 2013 yılında lisans anlaşması imzaladık ve Türkiye’de üretime başladık. İlk olarak 38 metrenin montajı ile başladık. Zaman içerisinde yerlilik oranımızı arttırdık ve başka modelleri de aldık. Sırasıyla 52, 47, 43 metreyi de yerli olarak üretmeye başladık. Toplamda 4 modelin üretimini yapıyoruz. Bizim pazarımızın büyük çoğunluğu 38 metreden geliyor. Yerlileştirme sürecinde de kademe kademe ilerledik. İlk etapta alt aksamını yaptık, daha sonra gövdesi ve son olarak da bomları da yerli olarak üretmeye başladık. Tarsus’ta üretilen beton pompaların 38 metresinde yerlilik oranı yüzde 75’inin üzerinde. Diğer markalarda yerlilik oranı daha aşağıda ama ilerleyen süreçte o da artacak. Ürünlerin garanti süresi 800 saat ve 1 yıl.  Bu ürün grubunun dışında 57 metreyi tamamen ithal olarak getiriyoruz. İlk 6 ayda 220 adetlik bir pazar oldu. Yıl sonunda beton pompası pazarının 430-450 dolayında olmasını bekliyoruz.. Geçen yıl 330 adet civarında bir pazar oldu. Koluman olarak bu yıl 125 adet üretim planımız var. Üretimin yarısını 38 metre ürün oluşturuyor. Pazar payımız yüzde 27-30 civarında. Ağırlıklı iç pazara ürün veriyoruz. Rusya ve Irak pazarına da ürün veriyoruz.. Üretim kapasitemizi artırmak önemli bir otomasyon yatırımı yapacağız ve kapasitemizi 200 adete çıkarmak istiyoruz. Beton pompası bölümünde de 150 olan alışan sayımızı yüzde 50 artırma hedefimiz var” dedi.

“Koluman en güçlü ortağımız”

Koluman’ın kendileri için en güçlü ortak olduğunu vurgulayan ve yeni projelere devam edecekleri mesajları veren Junjin CEO’su Hyunguk Ko’da şirket hakkında bilgilendirmelerde bulundu: 1990 yılından beri beton kompresörü üretiyoruz. Pompa konusunda dünyanın en önde gelen üreticilerinden birisiyiz. Kalite ve fiyat ve anlamında çok rekabetçi ürünlerimiz var. 18 metreden, 75 metreye kadar 100’dan fazla model üretiyoruz. Yıllık 650 adetlik üretim kapasitemiz var. Üretimimizin yüzde 60’ını ihraç ediyoruz. Türkiye ve ABD ihracatta ilk sıralarda yer alıyor ” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159