banner69

Kaptanlar Kulübü ödülleri verildi

banner113

Kaptanlar Kulübü, Ulaştırma Platformu ile yolcu taşımacılarını bir araya getirdi.

banner114
YAŞAM 15.03.2016, 12:03 15.03.2016, 12:33 Taşıma Dünyası
Kaptanlar Kulübü ödülleri verildi
Kaptanlar Kulübü tarafından hayata geçirilen Ulaştırma Platformu, 8 Mart’ta 'Sektörün Gelişime Açık Öncelikli Alanları'nın görüşüldüğü iki oturum düzenledi. Panelin ardından Ocak-Şubat ve Mart ayının kaptanlarına ödül ve plaketleri verildi. 

Uzun yıllar OSD'nin Genel Sekreterliği görevini yürütmüş olan Prof.Dr. Ercan Tezer'in moderatörlüğünü yaptığı, 'Sektörün Gelişime Açık Öncelikli Alanları'nın görüşüldüğü ilk oturumda şu görüşler dile getirildi.

TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel:  
Türkiye genelinde 20 binin üzerinde otobüsümüz var. İstanbul’da 2 bin 200 özel halk otobüsü var. Biz, sizin mezun ettiğiniz kaptanlardan yararlanmak istiyoruz.  Bayan kaptanlara ihtiyacımız var. Bize müracaat etsinler.

İSTAB Başkan Vekili Naci Ateş: 
Servis sektörüne girişlerde kontrol ve sınırlama yok. Bundan sonra İstanbul’da servis taşımacılığını sınırlandırmada, bir kota koymakta ve eğitimlerine daha fazla zaman harcamayı düşünüyoruz.  Plaka tahdidi ile olarak, umarız bizim beklediğimiz noktada düzeltilme olur. 

TTDER Başkanı Sümer Yığcı: 
45 yıldır bu sektörün içindeyim. Bayan şoförleri çalıştıramadık. Hâlbuki bizim işimizde bayan şoför çok mükemmel bir şey. Kibarlığıyla, duruşuyla, çok önemli. Ama şimdi bakıyorum ki 5-6 tane bayan şoför var, uzun yolda çalışan bayan şoförler de var. Demek ki bugüne kadar yanılmışız.

İTO 22. Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Komitesi Başkanı Ali Bayraktaroğlu: 
16 bin 452 civarında bir üyemiz var. İstanbul’da servis taşımacılığında 2 milyon yolcu, 50 bin araç var. Sektörün eğitimli kaptanlara ihtiyacı var.  Belgelerin teorik ve pratik eğitimlerden geçerek verilmesi gerekiyor. 

İETT İstanbul Bölge Müdürü Ahmet Albayrak: 
Ulaşım personelinin en büyük açığı kalifiye personeldir.  Her bir otobüs yüksek lisans projesidir, her bir hat bir doktora çalışmasıdır. Çünkü milyonları taşıyoruz.

TOFED Başkan Yardımcısı İrem Bayram: 
Bu gün, 8 Mart’a denk geldiği için mutlu oldum. Kadın kaptanlarımız beni çok mutlu etti. Şu anda yönetmekte olduğum şirkette kadın kaptanlarımıza her zaman kapımız açık. Buradan istihdam sağlama sözü de veriyorum.  

TOBB Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım: 
Kadınların iş hayatındaki rolü yüzde 30’lara kadar çıktı. Bu, memnuniyet verici bir gelişme. Kadınlarımızın eğitim düzeyinin artırılması, hayata daha etkin bir şekilde katılmaları, ücretlendirmede haksızlığa uğramamaları en büyük temennimiz. Ben de yönettiğim şirkette kadınlara öncelik tanıyacağımıza söz veriyorum.  

TOFED Başkan Vekili Mustafa Sarı: 
Mensubu olduğum firmada 1500 araçta 3 bin kaptana çalışıyor. Ama bayan kaptanımız yok. İlgili arkadaşlara talimat vereceğim. Bundan sonra otobüs kaptanlarımızın içinde bayan kaptanlarımız da olacak. 

IPRU Başkanı Fatih Tamay:  
Ne kadar güzel, cesaretli kadınlarımız var. Tebrik ediyorum. Ulaşım sektöründe çalışmak zor iş. Ne zaman ki, kadınların erkeklerle eşit olduğunu anlayacağız, şu öndeki sırada oturan kadınların sayısı ne zamanki yarı veya yarıdan bir fazla olur, o zaman kadınlar toplumda gerektiği yeri alacaklar. Sizleri kutluyorum, böyle bir erkek egemen sektöre girip boy gösterdiğiniz için. 

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül: 
Kaptanlarımız bizim gözbebeklerimiz. Çocuklarımızı, en değerli varlıklarımızı, sabahın erken saatlerinde onlara emanet ediyoruz. Yine kendimiz işe gidip gelirken çalışan personelimizi de onlara emanet ediyoruz. O bakımdan onların hepsini tebrik ediyorum. 






Zeynep Alemdar Akıncı (Ocak 2016, Ayın Kaptan Şoförü):
Tabiri caizse, göbeğimi çatlattım bayan kaptanlar için ve şimdi bunu duymak çok gurur verici. Birçok şirket sahibi var burada, hepsine bir değil, birkaç mail attım. Gerektiğine mektup gönderdim. Hiç kale alınmadım ve buradaki eğitim dediniz ya, yanınızdaki çalışan insan kaynaklarınız çok önemli.


2015 yılının Kaptan Şoförü Celal Cebeci (Metro Turizm):
Tüm federasyon başkanları plaket ve 3000 TL para ödülünü takdim ettiler. 


Bridgestone Şehirlerarası Ayın Kaptan Şoförü:
Zafer Saldoğan (Kamil Koç) - Ocak, Tahir Budak (Iğdırlı Turizm) - Şubat, Leyla Ağaçkoparan (Nilüfer) - Mart


Anadolu Isuzu Turizm Ayın Kaptan Şoförü:
Zeynep Alemdar Akıncı (Gürsel) - Ocak, Enver Binici (Temizsoy) - Şubat, Erdal Kara (Ortadoğu) - Mart


Temsa Şehiriçi Ayın Kaptan Şoförü:
Hasan Öztürk (İETT) - Ocak, Ali İnan (Otobüs AŞ) - Şubat, Alaaddin Göletli (İETT) - Mart


Otokar Servis Ayın Kaptan Şoförü:
Osman Türk (Gürsel)  - Ocak, Özer Kaya (Gürsel) - Şubat, Adem Çetinkaya (Gürsel) - Mart 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159